Турското робство вече ще се нарича "съвместно съжителство"
Модератор: Общи модератори
Re: Турското робство вече ще се нарича "съвместно съжителств
"За първи път чувам термина "съжителство", използван за това време. Той е много странен, напомня ми за началото на 90-те години, когато се появи терминът "присъствие", коментира историкът професор Искра Баева.
Тя припомни още, че терминът "присъствие" е измислен не от професионални историци, а е плод на депутати на ДПС.
Всичко е ясно, сега новото поколение което ще израстне ще приема по добре новите си управници от ДПС...
Явно освен в училище всеки родител трябва да преподава история и вкъщи.
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Сега пак сме под робство и то целият свят, но дори не го осъзнаваме. Преди векове е било лесно - османската рязана империя ни е поробила, значи те са лошите, други държави окупирани и поробени хоп, ето ти врага виждаш го, помирисваш го, можеш да го пипнеш. Сега обаче сме икономическо робство + узаконено ограничаване на човекшки права. Не можеш да правиш това и това, нямаш никъде интимни моменти щото навсякъде има камери и дори като чукаш на последният етаж на 20 етажен блок пак лети един дрон и те снимат какво правиш и а е под 18 или го вкараш накриво и отиваш в панделата 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Било е подтисничество на религиозна основа. По тези земи, че дори и до днес, властимащите винаги са демонстрирали властта и привилегиите си по най-бруталния начин, заради което са се случили и кланетата и издевателствата върху българското население. Още повече, знаем отношението на исляма към другите религии и към неверниците. В западната цивилизация още през средните векове като основен принцип е залегнала доктрината за върховенство на закона. По същото време при нас, под влияние на турците, под чиято власт сме били по това време, се е насадил принципа за върховенство на хората с власт, които да решават съдбата на подчинените си, като за целта може да нарушават законите по собствена преценка. Така е и до днес, може би заради народопсихологията. Дали е робство или съжителство има ли значение, щом в момента 80 процента от населението изпада в захлас като гледа сериалите им и слуша музика която е произлязла от тяхната по дискотеките. А ако някой се уреди във властта се държи точно като бей спрямо останалите. Факт е, че ориенталската култура ни залива и много голяма част от населението я поема с удоволствие. И след като свърши сериала, започва да се вайка, че ще ни превземат. Ами те отдавна са тук. Те са в телевизорите ни, в аудиосистемата на колите ни, в туристическите агенции, където се записваме да ходим на почивка по техните земи. Те са инвеститорите в нашата икономика, защото нормален бизнесмен ако не е с ориенталски произход при сегашната корупция никога не би си инвестирал парите тук. ДПС винаги са били под 20 процента в парламента и въпреки това, през целия преход са въртели на пръста си цялата държава. Кой е виновен за това? Една камара патриоти, чистокръвни българи християни в Северозапада продадоха гласовете си за по 40 лева на ДПС. Сега същите се притесняват, че щели да наричат робството съжителство.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
За вас не знам ,но аз имам син на 7 години.Той вече ме пита кое какво е и т.н.
Никога няма да допусна да живее в заблуда .
Били сме роби това е .Клани ,драни ,ебани и какво ли още не.В почти всяко семейство има спомен за някой дядо баба ,пра разбира се които са страдали .
Що не погледнем Гърция ,скоро ходих в Солун ,ми една джамия няма ,един чалмалия няма ,изритани и толкоз
Никога няма да допусна да живее в заблуда .
Били сме роби това е .Клани ,драни ,ебани и какво ли още не.В почти всяко семейство има спомен за някой дядо баба ,пра разбира се които са страдали .
Що не погледнем Гърция ,скоро ходих в Солун ,ми една джамия няма ,един чалмалия няма ,изритани и толкоз
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Ще дам един пример:
Преди години мой познат работещ в голямо предприятие отива на командировка в Гърция. Разхождайки се напред назад, забелязва, че навсякъде има разлепени черно бели плакатчета с надписи на гръцки и надпис "кока кола". Моли любезните домакини да му преведат и те му казват, че това са плакати, на които пише, че производството на кенчета "кока кола" е преместено от Гърция в завода в БГ и по този начин са съкратени гръцки работници. Моя познат пита какъв е ефекта и гърците му отговарят, че продажбите на кенчета са спаднали драстично.
Когато намерите дори един единствен аналог в БГ, можете да обсъждате въпроса как да се нарича османското владичество. Дотогава е чесане на езици.
Когато прочетете малкото останали документи написани от Левски и вникнете в смисъла им може да разберете, че псевдо расизма не е решение и турците не са наши врагове. Враговете са ясно посочени от Левски, но човек ако не иска да чете или ако не разбира онова което чете... Накрая всички се бием в гърдите ...
Колегата по горе ме изпревари с поста за данъците и сравнението със съвременните. Дали е перверзно да плащаш плосък данък, данък върху МПС, за всеки случай ДДС върху всички стоки които потребяваш и ако този данък не ти стига, ей така за всеки случай и винетка? Да не сравняваме данъците отпреди няколко столетия и сега, защото сравнението не е в полза на съвременните. Кръвния данък е отменен през първата половина на 17 век, а останалите данъци са шега в сравнение със сегашните.
Преди години мой познат работещ в голямо предприятие отива на командировка в Гърция. Разхождайки се напред назад, забелязва, че навсякъде има разлепени черно бели плакатчета с надписи на гръцки и надпис "кока кола". Моли любезните домакини да му преведат и те му казват, че това са плакати, на които пише, че производството на кенчета "кока кола" е преместено от Гърция в завода в БГ и по този начин са съкратени гръцки работници. Моя познат пита какъв е ефекта и гърците му отговарят, че продажбите на кенчета са спаднали драстично.
Когато намерите дори един единствен аналог в БГ, можете да обсъждате въпроса как да се нарича османското владичество. Дотогава е чесане на езици.
Когато прочетете малкото останали документи написани от Левски и вникнете в смисъла им може да разберете, че псевдо расизма не е решение и турците не са наши врагове. Враговете са ясно посочени от Левски, но човек ако не иска да чете или ако не разбира онова което чете... Накрая всички се бием в гърдите ...
Колегата по горе ме изпревари с поста за данъците и сравнението със съвременните. Дали е перверзно да плащаш плосък данък, данък върху МПС, за всеки случай ДДС върху всички стоки които потребяваш и ако този данък не ти стига, ей така за всеки случай и винетка? Да не сравняваме данъците отпреди няколко столетия и сега, защото сравнението не е в полза на съвременните. Кръвния данък е отменен през първата половина на 17 век, а останалите данъци са шега в сравнение със сегашните.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Larbi
- Потребител
-
само "данък въздух" не са приели още 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
новини на турски, турски сериали, турски партии.... ясна е работата
larbi написа:само "данък въздух" не са приели още
Има, но хората просто не го забелязват. Така наречените "въглеродни емисии". Затопляли планетата и бля бля. И данъка си има цел - корпоративна и ясна. И може да го заобикалят само онези които са го измислили.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Не смятам че е редно да има българско/турска приемственост и топли чувства. Както между германци/еврей има напрежение, така и при нас е нормално да го има. За да не използвам цветущи думи и изрази, бих казал че мястото на турците си е в Турция. Както и в България не трябва да има джамии, новини на турски, турски сериали, турска реч, турска партия и другите турски тъпотии. Не виждам защо трябва да се подобряват отношенията с тази държава - нормално е в дадени региони да си има регионални "търкания", което произтича в исторически план от амбициите на държавите съседки. Както за турците Левски е бил терорист - така за мен те са краен дразнител. Бокюр мокюр петюр метуюр -> зад граница.
Не знам какво наблюдение имате, ама понеже ходя често из различни градове на България мога да кажа, че положението извън София е безумно (с малки изключения като Пловдив, Бургас и още два три града). Само орки и турци, турска реч, оркска реч и това е. Мюмюн е завладял всичко и без грам срам. Примерно в Русе има поне 25-30% Мюмюн, Велинград е поне 70% Мюмюн, след Плевен областта е Хасан и Мюмюн над 90%. А изобщо не ми се пише за десетките други места където всичко е пълен леш... Нагоре по добричка област на бензиностанцията ми влиза директно на "комюр бетюр фекюр" ?!?!? и като види че го гледам странно - "ааа добър ден". Направо си е зле положението. А след 15 години не знам какво ще е.
Не знам какво наблюдение имате, ама понеже ходя често из различни градове на България мога да кажа, че положението извън София е безумно (с малки изключения като Пловдив, Бургас и още два три града). Само орки и турци, турска реч, оркска реч и това е. Мюмюн е завладял всичко и без грам срам. Примерно в Русе има поне 25-30% Мюмюн, Велинград е поне 70% Мюмюн, след Плевен областта е Хасан и Мюмюн над 90%. А изобщо не ми се пише за десетките други места където всичко е пълен леш... Нагоре по добричка област на бензиностанцията ми влиза директно на "комюр бетюр фекюр" ?!?!? и като види че го гледам странно - "ааа добър ден". Направо си е зле положението. А след 15 години не знам какво ще е.

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- Larbi
- Потребител
-
sub_eleven написа:новини на турски, турски сериали, турски партии.... ясна е работата
Ше ме извинявате ама даже тоя процес, на който ние му казваме не знайно защо "турска ч*кия" в останалият свят се нарича "Испански секс"......
Еееее, то бива бива ама даже и това е кръстено тук че било турско. Супер нагляри тия турчаля чок нагляр серсеми...
"TOP DEFINITION
Spanish Sex
The act of sex where a guys cock is stimulated between a girls boobs.
Put your cock between her boobs and go for it"
http://www.urbandictionary.com/define.p ... panish+Sex
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
zvetiko написа:....
Добре де, и днес (27 януари, сряда) сутринта по БТВ гостуваха двама историци и казаха почти същото, което написах и аз - българите са притежавали собственост и не са били закрепостени (можели са да пътуват). Спомнете си "Под игото" - един от главните герои е хаджи Марко. Как е станал хаджия този човек - отишил е до Божи гроб в Йерусалим, нали така? Един "роб" може ли да прекоси сам половин Европа и Близкия изток? И да се върне у дома си? Ами ако сте чели "Записки по българските възстания" на Захари Стоянов - възстанниците (някои от тях) са имали американски Уинчестъри "Йелоу бой". Това през 1876-та година е било "върха на сладоледа" и една педя отгоре, все едно сега да държиш в ръцете си ротационна картечница Гейтлинг... Един "роб" може ки да има оръжие, което и господарят му не може да си позволи?
Но... не искам да влизам в излишни спорове. Приемам, че преди Освобождението българите в Османската империя са били РОБИ в пълния смисъл на думата, като ония - оковани с вериги и налагани с бичове в галерите или "на тръстиката" в южните щати на САЩ. ОК, и какво? Ставате ли по-щастливи от това?
Не ме разбирайтен погрешно - в никакъв случай не поддържам дивотиите за "присъствие" и "съвместно съжителство". Това (пренаписването на историята) се нарича "ревизионизъм" и в някои страни е забранено със закон. Все едно да кажеш, че съветски и нацистки конц-лагери никога не е имало, а тези бараки са били "места за почивка" или нещо подобно... Опитай в Полша да обясниш, че никой не ги е нападал през 1939-та година и гледай какво ще стане... Но съм против и другата крайност - нарочно да се изкарваме "роби" и да обясняваме колко сме били онеправдани и подтиснати. Българите никога и на никого не са били роби. И няма да бъдат - вярвам в това!
Excellent! Steven is my name!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Много по-близо сме били до робството ,отколкото до чисто икономическа и политическа османска власт (и аз да го напиша политкоректно,защото турците не и точно етноссред цялата тая паплач)Borymeckata написа: Ставате ли по-щастливи от това?
Идеята да се обозначава тоя черен период на историята ни е,че всичко е дошло от разединението на Втората българска държава,оттам единствената и елементарна поука .За жалост тя стои в момента на много опорочено място

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Тази година ще отбележим ли 3 март, или вече е забранено....
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Не е и смешно,съжалявам за цинизма,но 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
© написа:Най-страшното е, че у сегашните деца не се възпитава патриотизъм. България - на кой му пука за нея.
+1
Патриотизмът и родолюбието се възпитават в семейството, а тук отдавна върви култът към всичко антибългарско и терминал 2.
С тъпанаризацията и опрастачаването на нацията се започва свикването с хиджрата. После промивка на порции и готово. На германците вече им ебът жените и не им дреме особено като гледам, важното е че са толерантни и политически коректни. Меркел, щяла да си ходи на другите избори ...

Остана, да се надяваме, че уж "пропадналия и невъзпитан" и с "липса" на всякаква култура, тъмен балкански субект (дето ни се втълпява на всяка крачка ) - не подлежи на чак толкова лесно опитомяване ....
Ubi dubium, ibi libertas