Басейн вкъщи

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Басейн вкъщи

Мнение от Jordana » 27 Яну 2016, 9:08

То ясно че става , ама е далеч от комфорта на топлата вода .Няма по-голям кеф да се киснеш от ранна пролет до късна есен , и не само по обед като напече слънцето .Обаче си е тегаво , подгряването не става бързо и си е разход от една страна , от друга обаче е невероятна гъзария и голям кеф като екстра на басейна .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Яну 2016, 9:24

Доста вода трябва да се стопли, не знам кое решение би било достатъчно ефективно за 3-5 човека :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 27 Яну 2016, 11:11

Хубав въпрос е задал Jordana, по който се замислям в последно време.
Какво ви е мнението за навес с подвижни врати и покривало на покрива (нещо като кабрио :lol: ) със соларни панели, които от първото по-дълго слънцестоене постепенно да затоплят водата? Идеята ми е нещо с 4-6 греди, които да крепят стените и покрива, а другото да е подвижно.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Яну 2016, 18:27

ми хората на това му викат "screened in pool"... Или "covered pool"... разгледай в гугъл- може да ти дойдат някакви идеи...

за отоплението- отопление със слънчев бойлер (плоска кутия със стъкло отгоре и навити тръби вътре да ги грее слънцето) са популярни и доста евтини. можеш дори сам да си го направиш и може да помпаш водата дори с помпата на басейна така че ти излиза почти безплатно.

много е важно да имаш хубаво покривало щото от него зависи колко топлина ще губиш през нощта...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 27 Яну 2016, 18:58

Правил съм два с термопомпа .Малко къстъм изпълнение обаче пък от към тока е горе долу поносимо .Иначе има някакви варианти със солари , на ток с бойлер и вероятно на газ обаче как се представят нямам идея .Тези дето съм ги правил бяха за познати и хората направо се родиха с тая екстра .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 27 Яну 2016, 19:02

+1

Още повече, че можеш да ги съчетаеш нещата и да си охлаждаш и къщата лятото. А и вече не са толкова скъпи като преди 4-5-10 години.
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 2015
Мечтае да кара: E36 M3 3.2, M5 E60 LCI, M760Li, M5 F90 LCI
Детайли за колата: 258HP|RWD|Automatic

Мнение от BorislavB » 27 Яну 2016, 19:32

Само аз ли не виждам снимките на колегата doomy525
От малко дете си имам мечта, не Ferrari, брат, M-Power е Тя. -|- Цяла Земя под едно небе,с една марка автомобили - BMW...!

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 27 Яну 2016, 20:12

Не си само ти. И на мен не ми излизат :mhihi:
Понеже снимките са на стария лаптоп ще видя кога ще закача харда да ги смъкна и кача отново, че имам и други важни работи от него за сваляне. Ако ли не - ще предоставя свежи снимки напролет :lol:

Хубави идеи сте дали. За покривалото е ясно, че е най-важно и тъй както преди търсех алтернатива от ламтящите за $ фирми и въпреки тях си го направих, смея да твърдя, както трябва. До тогава - ще разглеждам навсякъде и приемам всякакви съвети :bchug: /даже може едно барбекю да спретнем за форумската BMW агитка :yes: /
На мен, още от както ми дойде идеята за басейн, е да може да се използва не само през летния период, а колкото се може повече и г/д да поддържа една постоянна температура, но реших поетапно да ги решавам нещата.
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Яну 2016, 18:57

ако искаш да топлиш басейн повечко време и да не разчиташ на слънцето аз лично бих си търсил газов отоплител за басейни ако имаш газ да върви до къщата. ако нямаш... нафтата е опция но е много скъпо. пропана е една идея по-евтино от нафтата и то защото пропановия отоплител ще има по-добра ефективност (примерно 93% за пропана срещу 85-87% за нафтата)... за електрически нагреватели изобщо не може да се говори защото ще те разорят.

това с термопомпа да топлиш е оферта ако искаш да подържаш една температура и само лятото за да не ти изстива водата много през нощта. но като застудее генерално тази термопомпа само ще върти ток. съседа ми е с термопомпа и сметките са му по 4000 kwh на месец и това за лятото. вярно, че басейна му е 120 кубика вода, но просто за справка.

и друго. най-скъпо е да подържаш една температура. най-ефективно е да го оставяш да изстива ако няма да го ползваш няколко дена. особено ако знаеш горе долу графика си кога го ползваш. примерно почваш да го топлиш петък сутринта и събота сутринта е топъл и го подържаш такъв уйкенда. но за да има отоплителя ти "отскок" можеш да забравиш за термопомпа. трябва си газ.

а ако искаш да се киснеш сред природата през зимата в топла вода за малко пари - взимай си едно джакузи и си ти. не са много скъпи да подържат едно 38 градуса вода целогодишно...ама друга тема. може и нея да разискваме ако имаш желание.

и така.
алекс
трабант 601с
разни други возила

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 30 Яну 2016, 8:19

Термопомпата ще излезе доста пари, без значение дали е въздух-вода или земя-вода. Второто върши работа само ако имаш водоизточник с достатъчен дебит (кладенец примерно). В България има една фирма, която се занимава с вода-вода термопомпени инсталации. Машините си ги правят сами, с туин-скрол ирландски компресори. Чел съм доста добри отзиви за тях. Интересното беше, че имаше втора фирма, чието име е с доста сходно звучене, а качеството им е отвратително според клиентите им. Мисля бяха Геоток и Геосолар, ама коя коя е - не помня.
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d, F21 120xd

Мнение от dmblagoev » 30 Яну 2016, 11:38

От 3год. съм с такъв слънчев панел http://www.baseini.net/otoplenie-na-vod ... anel-36-m2 , държи водата около 24-26 градуса. Разхода е 0лв. :lol:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 30 Яну 2016, 11:48

Колко кубика вода и примерно колко панела е това ? Басейна има ли някаква изолация на чашата ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F34 320d, F21 120xd

Мнение от dmblagoev » 30 Яну 2016, 12:55

Jordana написа:Колко кубика вода и примерно колко панела е това ? Басейна има ли някаква изолация на чашата ?

30 кубика, един панел, има изолация, но през половината ден е в сянката на един бор.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 30 Яну 2016, 13:33

Изглежда отлично като резултат -30 кубика си е сериозен обем . Единствения минус е че панела заема място но това се преживява .

Предишна

Назад към Извън Темата