Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от Dextuar » 28 Яну 2016, 14:14

Според мен навито прави колата да изглежда по-висок клас интериорно. А иначе не вярвам всеки да ползва навито, аз си го ползвам, но ми харесва да гледам други неща по-колата по него, а и изглежда доста по-добро с него, пък като си имаш и парктроник отпред и отзад, е супер. Дори не мога да си представя да я паркирам тая кола без тези 2 екстри, за мен доста необходими, особено като все още не познаваш добре параметрите на автомобила.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 28 Яну 2016, 14:36

Парктроника се монтира допълнително без проблем (на мен също ми е задължителна екстра). Да не говорим, че повечето американски коли имат богата подготовка за екстри и добавянето не е голям проблем. А липсата на навигация да те откаже от изгодно 335купе за мен е неразбираемо. БМВ портативната нави е 600лв. ако искаш да е оригинална :winky: Функциите, които ти показва борда с нави могат вече да се четат на гсм. Единствено съм съгласен, че с нави таблото изглежда "по-премиум".
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 28 Яну 2016, 14:59

Ако има такава фрапантна разлика в цената - то за 2000 лв ще си смениш таблото и ще си сложиш голямата навигация

младши ентусиаст
Аватар
Кара: жена си да дрифти
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: харчи малко - върви на страх

Мнение от mili4uk » 28 Яну 2016, 15:09

Колега, ако без парктроник неможеш да я паркираш тази колата ... по-добре гледай за по-слаба кола.

dextuar написа:Според мен навито прави колата да изглежда по-висок клас интериорно. А иначе не вярвам всеки да ползва навито, аз си го ползвам, но ми харесва да гледам други неща по-колата по него, а и изглежда доста по-добро с него, пък като си имаш и парктроник отпред и отзад, е супер. Дори не мога да си представя да я паркирам тая кола без тези 2 екстри, за мен доста необходими, особено като все още не познаваш добре параметрите на автомобила.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 28 Яну 2016, 15:11

Taruno написа:Ако има такава фрапантна разлика в цената - то за 2000 лв ще си смениш таблото и ще си сложиш голямата навигация

Колега, чел съм за нещата, които ти си ъпгрейднал по твоята кола, но има просто хора, които или не им се занивама, или не могат да намерят време да са без кола, рядко има ентусиасти да търсят майстори да сменят табла, после да кодират после ако нещо не тръгва, да търсят друг майстор и т.н. Та не е въпрос само за 2к лева. Всеки си има приоритети.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 28 Яну 2016, 15:12

mili4uk написа:Колега, ако без парктроник неможеш да я паркираш тази колата ... по-добре гледай за по-слаба кола.

dextuar написа:Според мен навито прави колата да изглежда по-висок клас интериорно. А иначе не вярвам всеки да ползва навито, аз си го ползвам, но ми харесва да гледам други неща по-колата по него, а и изглежда доста по-добро с него, пък като си имаш и парктроник отпред и отзад, е супер. Дори не мога да си представя да я паркирам тая кола без тези 2 екстри, за мен доста необходими, особено като все още не познаваш добре параметрите на автомобила.

Колега, дочети изречението :winky:

Потребител
Аватар
Кара: BMW 523 e39
Мечтае да кара: космически кораб

Мнение от vladimirov4441 » 28 Яну 2016, 15:26

Здравейте колеги моля за съвет за този автомобил :
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cb57io
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cb57io
гледах го наскоро и видях цепнатини по боята и по предния капак доста точкови раждички ...
човека твърди че е 4x4 което се включвало когато колата прецени но мен това нещо не ми се вярва.Също така имало 2 биалетки за смяна.Видях и DVD на задната седалка което не ми се струва да е заводско (нямам идея) ...
около 6 детайла са за боя , моля ако някой има наблюдения да ми каже дали си заслужава да се ходи до Мкар за пълен преглед и колко би ми струвало също би било полезна информация. Мерси

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 28 Яну 2016, 15:44

dextuar написа:
Taruno написа:Ако има такава фрапантна разлика в цената - то за 2000 лв ще си смениш таблото и ще си сложиш голямата навигация

Колега, чел съм за нещата, които ти си ъпгрейднал по твоята кола, но има просто хора, които или не им се занивама, или не могат да намерят време да са без кола, рядко има ентусиасти да търсят майстори да сменят табла, после да кодират после ако нещо не тръгва, да търсят друг майстор и т.н. Та не е въпрос само за 2к лева. Всеки си има приоритети.

Разбирам те, то нещата които аз съм ъпгрейднал далеч не са чак толкова сложни като да се сваля табло и слага нави, но все пак ако се вземе читава кола с 5-6к надолу викам, че все ще се сложи едно нави,

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 28 Яну 2016, 15:56

Цената на колата е реалната, не смятам, че е по- изгодна. Парктроника е задължителен, ако паркираш колата в тесен гараж (както е моя). Таблото няма да го коментирам, защото за мен е ужасно и незавършено така. Но да, с пари всичко се прави, това не трябва да спира никого! Друг е въпроса, ако решиш да я продаваш, как ще реагират хората, като видят, че по VIN няма общо с екстрите от завода.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 28 Яну 2016, 16:01

Тая навигация беше последното нещо къде гледах като избирах аз кола, лично мнение, напълно useless. Да изглежда малко по-хай-тек таблото, нищо повече. Състоянието и предишния собственик на самия автомобил е най-важно за мен, после има няколко задължителни екстри, но нави-то далеч не е в тоя списък IMO. Колкото до VIN-a напълно съм съгласен - това е най-лесния начин да си направиш колата непродаваема, защото никой после няма да ги оцени тия неща, които ги няма там.

Потребител
Аватар

Мнение от hannibal » 28 Яну 2016, 17:33

Здравейте колеги,

моля мнение за тази кола - http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cbm5d2 ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 28 Яну 2016, 19:26

vanka7a написа:Друг е въпроса, ако решиш да я продаваш, как ще реагират хората, като видят, че по VIN няма общо с екстрите от завода.

Почват се едни конспирации за удари, давения и двойници. И аз си мислех за това. Май рядко някой оценява ентусиазма на някои истински фенове.

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 28 Яну 2016, 19:32

dextuar написа:
vanka7a написа:Друг е въпроса, ако решиш да я продаваш, как ще реагират хората, като видят, че по VIN няма общо с екстрите от завода.

Почват се едни конспирации за удари, давения и двойници. И аз си мислех за това. Май рядко някой оценява ентусиазма на някои истински фенове.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не бе просто давайте с моята лудост - всяка промяна по колата се документира със снимков матриал - ако някой дойде и ми кажа мале тая кола е била тотал и за това си я направил фейс - ще му кажа ходи се пипай нежно, ето ти снимки на целия процес :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320dA M47
Детайли за колата: УНИКАТ!!1

Мнение от bmw_machine » 28 Яну 2016, 20:12

hannibal написа:Здравейте колеги,

моля мнение за тази кола - http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cbm5d2 ?

93к км :lalala: иначе не изглежда лошо, стига да се примириш с липсата на екстри и червената кожа, която не е по всеки вкус. Цената е разумна, ако състоянието е добро :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 28 Яну 2016, 20:41

hannibal написа:Здравейте колеги,

Ауспуха е черничък иначе за тая кожа задължително VIN, и интериора е фолиран.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93