Избор и покупка на КНО

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: Избор и покупка на КНО

Мнение от saleen » 28 Яну 2016, 14:30

Phil написа:Да де, то по default се приема, че седи в касата...Аз чух за случай, в който са го вдигнали с все касата...Какво можеш да направиш тогава :dunno:

Ти реално погледнато освен да уведомиш, нищо друго не можеш да направиш. Идват полисмените, прави се оглед евентуално, обявява се за издирване оръжието, пиеш една студена вода и си подаваш документи за ново. :mhihi:
Както колегата по- горе е писал и да го вземат с касата, пак си вътре: опазил ли си го от кражба - Не. Въпрос на тълкуване, като още много други неща в ЗОБВВПИ.
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 28 Яну 2016, 14:32

saleen написа:Въпрос на тълкуване, като още много други неща в ЗОБВВПИ.

Точно това е проблемът с ЗОБВВПИ...Че така е написано всичко, че може да се тълкува по 1000 начина...

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 28 Яну 2016, 14:34

deyan-enchev написа: Аз и патроните внимавам къде си държа,

:yes: Изискванията за съхранение на оръжието важат в пълна сила и за боеприпасите за него. Сега дори се попълва декларация за това съхранение.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 28 Яну 2016, 15:35

Все пак има смъртни случай с .22 :)

Изображение
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 28 Яну 2016, 15:40

:mhihi: Е това е бъзик, пък и пише за револвер :angel:

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 28 Яну 2016, 15:50

Това като случая с тоя големия черен и лош чичко полицай от отдела за борба с наркотиците в САЩ където докато обяснява разни работи на някакви хора в някаква зала се прострелва :mhihi: Беше станал хит преди години този клип

https://www.youtube.com/watch?v=eP6UvNgbqIA
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 28 Яну 2016, 17:09

Преди години бях чел в един учебник по съдебна патология за случай в някакъв ресторант в САЩ (било е доста отдавна), в който при престрелка между полицията и някакъв (били са с колтове 1911 45АЦП) ченгетата простреляли тоя надрусаняк 15-20 пъти в торса и ония избягал - хванали по навън на улицата. По-късно си пукнал от раните де.

От друга страна самия Боб Мънден май имаше случай, забравил съм го малко, но беше свързан с някаква поръчка на пица, която е направил, и е бил въоръжен с малък револвер 22лр, и го нападат двама и той си ги отстрелва с по един мозамбик.

Та 22лр си е достатъчно потентен калибър, стига да знаеш какво правиш.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 28 Яну 2016, 17:28

Че става малкият калибър - става, но шоковият и стопиращ ефект е малък. Примерно при яростно нападение с нож от къса дистанция, простреляният нападател може изобщо в първите секунди да не усети смъртоносни прострелвания и този с пистолета да стане на салата, хем му нанасяш смъртоносни наранявания, хем не може навреме да спре атаката срещу теб, особено някой напит, или под въздействие на наркотици. Според мен за аматьорска самозащита - минимум 9 мм.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 28 Яну 2016, 17:35

Съгласен, че трябва 9мм - любимата ми деветка е 357маг с къса цев :smoke:
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 28 Яну 2016, 17:37

.22 никога не е правен за стопиране, както и .223 за лов на прасета, но наистина за мишени и лигавене са много добри.
.40S&W .45 ACP .357 дори 9х19 бива, ама на .45ACP дори проектила в полет можеш да видиш, ако се загледаш.

Избора на калибър се определя и от това каква вместимост търсиш на пълнителя. Едно е 9х19, съвсем друго .45 ACP.

SA vs. DA се чудя как никой не зачекна досега. Ама за мен пистолет който не е SA/DA е компромис, чието приложение е само и единствено скрито носене и лекота - тип тия пластмаси Австрийските.
Да нямаш декокер пак е простотия, ама по-бих го преживял пред липсата на DA.

Защо? Защото е много по-лесно да светнеш някой при SA режим с тоя мек спусък дето ти оставя, ама при DA имаш много повече време за размисъл добавено с обирането на спусъка.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Яну 2016, 19:35

Тва SA/DA според мен само си усложняваш живота. Плюс това кой ти гарантира, че ще уцелиш с първия изстрел? Мен ми е по-интересно, какъв е проблема с пистолети като Глок, които нямат отделен предпазител?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 28 Яну 2016, 20:06

steeN написа:Мен ми е по-интересно, какъв е проблема с пистолети като Глок, които нямат отделен предпазител?

Глоковвте не бяха ли с pin block? Ако е така за какво ти е отделен првдпазител?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Яну 2016, 20:57

Zagy написа:Съгласен, че трябва 9мм - любимата ми деветка е 357маг с къса цев :smoke:

.357 е 9.1мм ;) и освен че започват с "9" платформите нямат нищо общо ;)

закачам се...
алекс
трабант 601с
разни други возила

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 28 Яну 2016, 20:59

Phil написа:
steeN написа:Мен ми е по-интересно, какъв е проблема с пистолети като Глок, които нямат отделен предпазител?

Глоковвте не бяха ли с pin block? Ако е така за какво ти е отделен првдпазител?

глока е може би пистолета с които можеш най-лесно да произведеш изстрел без да искаш...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 28 Яну 2016, 21:36

Е нали е със Save Action. Троен нещо си. Я обясни какъв е принципа и как точно се възпроизвежда изстрел.

Sent from my MI 3W using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата