Мнения за часовник Casio

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнения за часовник Casio

Мнение от Сладур1 » 01 Фев 2016, 2:09

Влезнала ми е една муха за един такъв часовник. И от известно време ги разглеждам, по-точно моделите Casio Edifice. Спрях се на няколко конкретни модела, и като всеки уважаващ себе си българин, почнах да търся в ибей нещо по-изгодно. Има. Обаче реших да погледна и в нашия ибей(олх.бг) и какво да видя. Откривам 2 доста добри модела, сравнявам цените: Първия в олх (160 лв.) в друг български сайт (420лв.). Казах си, може да го е взел изгодно човека. Обаче проверявам вторият модел и откривам- 250лв. (олх) срещу 1290 лв. другия магазин. Ок, менте е. В олх. пише същите "екстри" като другия- соларна батерия, сверява се от кулите в Германия ако не се лъжа и т.н. Чукнах и в тубата да видя някой клип и първият който пуснах- човека го отвори, -Да, кутията също като оригинала, -Да, много добре изглежда като оригинала. Преди години, часовниците имат вътре и 3 кръга със стрелки,отчитат секунди,дни,месеци. При ментетата обикновенно не работеха. Обаче пича от клипа пусна часовника и изненадващо малката стрелка на единият кръг почна да се върти. Е как да разбера кое е менте и кое не. Защото се продават и леко използвани в олх., в ибей също на търг... Някой запознат ли е. Реално и тук официалните дистрибутори могат да ми пробутат такова менте, доста добре беше направено...

Sent from my MI 3W using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Re: Мнения за часовник Casio

Мнение от wladio » 01 Фев 2016, 10:17

Ще ти кажа мое мнение -аз съм голям фен на часовници. Имам 8.миналия месец си позволих и си взех реплика на много малка цена за модела.
Мисълта че нося ментак за много малка цена-а часовника изглежда мноооого добре-ме побърка и го изхвърлих. Ако можеш да преодолееш тези мисли прави каквото ще те прави щастлив.
Но по добре отиди в магазин с име и история.
Има и реплика и реплика, а има и реплика на репликата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 01 Фев 2016, 11:41

Колега не ме разбра, искам оригинал. Тук нямам гаранции, в ибей щом пише, че е оригинал си е така. Въпроса ми е тук как да различа оригинала от реплика. За да си купя оригинал.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 01 Фев 2016, 12:37

Има официални представители на марката, разрови се в интернет (мисля имаха доста добър онлайн магазин) и няма да имаш проблеми с ментета
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 01 Фев 2016, 12:50

Това ясно. Казах, че има и хора които продават използвани. За там ми е питането. Все пак ако мога да си купя за 300 лв, часовник който е 600 в магазина. Не ми пречи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 01 Фев 2016, 13:05

; оригинален ; - произведен в Тайланд ? , реплика - произведена ....пак в тайланд , ако е японски -да но такива тУк не се намират , каквото и да вземеш - няма да е оригинално , купи си от ТУК . СМЕНИЛ СЬМ НАД 15 ЧАСОВНИКА за 25 години , имах само един японски ...................

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 01 Фев 2016, 13:13

Сладур1 написа:Това ясно. Казах, че има и хора които продават използвани. За там ми е питането. Все пак ако мога да си купя за 300 лв, часовник който е 600 в магазина. Не ми пречи.

напълно съм те разбрал.
отиди в оторизиран магазин,и си вземи нов.
часовник 2 употреба не се взима.носи отрицателна енергия.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d '03
Мечтае да кара: E39 S62B50

Мнение от Slu4ainiK » 01 Фев 2016, 15:50

Ако говориш за човека от Бургас, този които е за 250лв се разминава дори по циферблата с оригинала.

Не се занимавай :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 01 Фев 2016, 16:00

krasi2bmw написа:; оригинален ; - произведен в Тайланд ? , реплика - произведена ....пак в тайланд , ако е японски -да но такива тУк не се намират , каквото и да вземеш - няма да е оригинално , купи си от ТУК . СМЕНИЛ СЬМ НАД 15 ЧАСОВНИКА за 25 години , имах само един японски ...................

А как се разбира дали е реплика?
На моя отдолу пише:st.steelback japan mov tet cased in thailand water resist 20bar casio :dunno: След този надпис е надписа на модела и номера.
Купих го от приятел.Той си има интернет магазин и уж е вносител.Даде ми го с около 60лв под най-ниската цена в интернет.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 01 Фев 2016, 16:48

(bubsa) написа:
krasi2bmw написа:; оригинален ; - произведен в Тайланд ? , реплика - произведена ....пак в тайланд , ако е японски -да но такива тУк не се намират , каквото и да вземеш - няма да е оригинално , купи си от ТУК . СМЕНИЛ СЬМ НАД 15 ЧАСОВНИКА за 25 години , имах само един японски ...................

А как се разбира дали е реплика?
На моя отдолу пише:st.steelback japan mov tet cased in thailand water resist 20bar casio :dunno: След този надпис е надписа на модела и номера.
Купих го от приятел.Той си има интернет магазин и уж е вносител.Даде ми го с около 60лв под най-ниската цена в интернет.

Трябва да пише JAPAN , всичко друго е реплика , но сьщо са хубави аз в момента сьм с касио Т 1300 закупен от щатите , мой приятел ми го донесе преди 2 г. за 250 долара , ткк струваха тогава 750 лева . На капачето пише Тайланд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 01 Фев 2016, 17:23

Пише JAPAN,но и пише,че е опакован в Тайланд :dunno:
По каквито и сайтове да съм гледал не съм откривал разлики в дизайна.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 01 Фев 2016, 17:28

В тази тема: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... &start=150 бях дал линкове на два проверени магазина извън БГ където може да се купи без дилемата дали е фейк или не. Особено Casio които са в постоянни промоции.
Автора на темата не е посочил точно кой модел от серията Edifice е харесал.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 01 Фев 2016, 22:42

Тоя шведският сайт, един модел е 130 евро, в българският сайт 150 лв... Английския бива, ако има промоция ще е изгодно.

Назад към Извън Темата