mazda RX8 мнения

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

mazda RX8 мнения

Мнение от adovet » 03 Фев 2016, 13:15

Колеги дайте мнение за тази кола и по точно ме интересува мнение за ванкеловия двигател, че май си е като консуматив.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Re: mazda RX8 мнения

Мнение от Tenata » 03 Фев 2016, 13:24

Както сам си го написал, лимит на мотора най-големия минус, но като кола и поведение на пътя сигурно няма да е зле.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335i n55
Мечтае да кара: Това, което кара;)
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 03 Фев 2016, 13:38

adovet написа:Колеги дайте мнение за тази кола и по точно ме интересува мнение за ванкеловия двигател, че май си е като консуматив.

Ще ти го кажа еднозначно помеже съм карал дълги години мазда и преди бях един от най активните членове на този клуб. ЗАБРАВИ за тази кола о бягай далеч. Първо ванкела не е стабилен говприм за пробег от около 80 к км след което се прави ребилд на мотора...харчи твърде много не върви никак много(говорим специално за атмосферния в рх8) подръжката му е адски специфична....единствено външния вид на колата е ок. Мое мнение. Успех

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 03 Фев 2016, 13:43

Аз имам приятел, който за да продаде хамър, треаше да вземе на бартер рх8 и некви пари. Бърза и ниска кола. Оказа, се обаче, че тоя рх8 е непродаваем, добре че имаше пълно каско ако се сещате какво искам да кажа... Според мен не си заслужава, освен ако не е външния вид, който пък ми наподобява с2000. Най-добре некое в8-че с 4 врати... :roll:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 03 Фев 2016, 13:49

e точно външния вид ме грабна и мене, просто искам някаква кола е така за по спортно каране, ама като гледам няма да е тая кола :mhihi: , а и като му гледам каталожните данни за разход :nono:

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j

Мнение от choio » 03 Фев 2016, 13:50

KPETEH написа:Аз имам приятел, който за да продаде хамър, треаше да вземе на бартер рх8 и некви пари. Бърза и ниска кола. Оказа, се обаче, че тоя рх8 е непродаваем, добре че имаше пълно каско ако се сещате какво искам да кажа... Според мен не си заслужава, освен ако не е външния вид, който пък ми наподобява с2000. Най-добре некое в8-че с 4 врати... :roll:

https://m.youtube.com/watch?v=v3uGJGzUYCI

Ето защо не. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 03 Фев 2016, 14:39

А Порше? Бокстер S-ките навървяват доста сериозно...

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 03 Фев 2016, 14:47

Те Поршетата като цяло и дори Бокстерите са големи машини но държат високи цени заради качеството и марката. Лошото при тях е че ако се вземе някои бокстер от 1999 или примерно 2002 дори то няма кой знае колко мощност та дори и S. За повечето хора дори с някакви добри доходи Поршетата си остават мечта. Една Карера Ес примерно от 2009 върви все оше по поне 45-50 бона евро, а за тия пари всеки знае какво БМВ или Мерцедес, коя година и колко коня може да си вземе. Порше не е кола за всеки. Лично мнение.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 03 Фев 2016, 16:35

Доколкото знам всичките имат LSD и са с прилично окачване и оборудване. Гледах две-три в мобиле-то за по 3000 със заминал мотор, разбира се :mhihi: и ми влезнаха едни филми в главата за V8 суап :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 03 Фев 2016, 17:06

Има си плюсове и минуси, а вида се хареса от много хора.
Плюсовете са, задно предаване, почти идеален баланс 50 на 50 между предната и задната ос, което е огромен плюс, като самото й каране носи удоволствие, не на последно място е фасона й.
Минусите са, много специфичен двигател с не голям ресурс, не върви колкото се очаква да върви за вида си и гори като 3л атмосферен бензин, а не върви като него. С две думи, гори повече от аналогични двигатели със същата мощност.
Аз бях на крачка да купя такава, но се разминах с MPS.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 03 Фев 2016, 20:23

Ето едно мое клипче от преди доста години,с доста лошо качество,но беше резултат от зимен спор на масата:е39 528 срещу рх8 193к.с.https://www.youtube.com/watch?v=oXuIyfJdX80

Това относно вървенето,иначе рх8 има уникално поведение на пътя,здрава е на ходова част,качествено изработена,гори много бензин,много масло(фабрично),но пък не върви за конете си.В смисъл върви,но трябва да я караш постоянно в лютеницата.Разход на бензин около 15-18/100 в Плевен,разход на масло до 2/1000 според карането.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от МИТАКА1654 » 03 Фев 2016, 20:25

choio написа:
adovet написа:Колеги дайте мнение за тази кола и по точно ме интересува мнение за ванкеловия двигател, че май си е като консуматив.

Ще ти го кажа еднозначно помеже съм карал дълги години мазда и преди бях един от най активните членове на този клуб. ЗАБРАВИ за тази кола о бягай далеч. Първо ванкела не е стабилен говприм за пробег от около 80 к км след което се прави ребилд на мотора...харчи твърде много не върви никак много(говорим специално за атмосферния в рх8) подръжката му е адски специфична....единствено външния вид на колата е ок. Мое мнение. Успех

Еееее,жив ли си бе Choio,и аз съм стар кадър Маздаджия(323f-fan)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 03 Фев 2016, 20:53

Верно нищо са ни види :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от choio » 03 Фев 2016, 23:24

МИТАКА1654 написа:
choio написа:

Еееее,жив ли си бе Choio,и аз съм стар кадър Маздаджия(323f-fan)

Е на жив съм. Кво става много маздаджии ще се съберем тука :mhihi: ти как си

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от МИТАКА1654 » 03 Фев 2016, 23:29

Бе...живо здраво,тук там некое бмв-це и така...

Следваща

Назад към Извън Темата