Поскъпване на ГО - вече факт?
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Andronoff
- триногата
-
Re: Поскъпване на ГО - вече факт?
Не помня колко дадох миналата година, но сега ми излиза 222лв.
Забравихте да споменете местния данък обаче. Специално при мен, в последните 3 години се движи 360-380-400лв.
Забравихте да споменете местния данък обаче. Специално при мен, в последните 3 години се движи 360-380-400лв.
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- tashev_1990
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318I e46
- Мечтае да кара: BMW M5 touring
Беше ясно че така ще стане за това си направих в края на ноември с три месеца по рано на старите цени и сега имам до края на януари 2017, а брокера ме гледаше странно...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Каква е логиката за поскъпването? Просто не съм наясно как работи тази система - Държавата определя тарифите и цялото увеличение отива в застрахователните компании? Защото ще плащат повече щети или ще печелят повече ?
И в SDI гледах и в другия сайт който bum_bum е дал гледах и аз поне не виждам да има поскъпване. Миналата година имаше само една оферта на 212лв ,а тази година има на 2-3 компании даже на едната е 210
За десняците същата работа 

- aristocrat
- кандидат ентусиаст
-
По груби спомени още август имаше поскъпване. Трябваше да правя гражданската тогава и цъкнах на калкулатора да видя колко е и излизаше 240 лв. След около седмица, като я поръчвах вече най-евтиното беше 270...
Сега пак е толкова по калкулатора на СДИ. 735-ца от 98

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Някой има ли представа на каква база се определя дали ще има поскъпване или не за конкретна полица защото аз вчера направих нова и е с близо 5лв по-евтина от предишната и имам бонус зелена карта, а брат ми за 0.8 двигател има завишение от няколко лева 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Няма как да се е повишил риска нито при мен, нито при брат ми, абсолютно еднакви показатели имаме спрямо предните полици (единствено шоф. стаж, но той отново влиза в графата 5-10г.). Просто ми е чудно как за БМВ вноската е по-евтина, а за миниатюрно Деу е по-скъпа. Не че се оплаквам, просто ми е странно 

- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Аз пък преди седмица направих ГО на по-ниска цена от миналата година. Беше малко над 260, а сега - около 240, че и зелена карта ми направиха без да питам. И двата пъти в СДИ и застраховката в ЛевИнс. 

- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
TheFreeRider написа: и зелена карта ми направиха без да питам.
Зелената карта вече се издава безплатно и без да питаш дори защото има вдигнат праг на покритие до определени изисквания за щетите.
Смея смело да кажа, че няма картелно споразумение и конкуренцията е налице.
Миналата седмице се видяхме с мой познат, който от 2 години работи в Белгия и като ми каза размерите на застраховките там дори без да имаш произшествие направо се опулих.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Don_Diego написа:Няма как да се е повишил риска нито при мен, нито при брат ми, абсолютно еднакви показатели имаме спрямо предните полици (единствено шоф. стаж, но той отново влиза в графата 5-10г.). Просто ми е чудно как за БМВ вноската е по-евтина, а за миниатюрно Деу е по-скъпа. Не че се оплаквам, просто ми е странно
Братле, просто им е станало жал за нас. Ти в крайна сметка даваш сигурно с 50лв повече от брат ти ама викаш, че ти е по-евтино...
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2