Поскъпване на ГО - вече факт?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

триногата
Аватар

Re: Поскъпване на ГО - вече факт?

Мнение от Andronoff » 12 Яну 2016, 5:30

Не помня колко дадох миналата година, но сега ми излиза 222лв.
Забравихте да споменете местния данък обаче. Специално при мен, в последните 3 години се движи 360-380-400лв.
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318I e46
Мечтае да кара: BMW M5 touring

Мнение от tashev_1990 » 12 Яну 2016, 7:53

Беше ясно че така ще стане за това си направих в края на ноември с три месеца по рано на старите цени и сега имам до края на януари 2017, а брокера ме гледаше странно...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Яну 2016, 8:40

Каква е логиката за поскъпването? Просто не съм наясно как работи тази система - Държавата определя тарифите и цялото увеличение отива в застрахователните компании? Защото ще плащат повече щети или ще печелят повече ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 12 Яну 2016, 10:04

И в SDI гледах и в другия сайт който bum_bum е дал гледах и аз поне не виждам да има поскъпване. Миналата година имаше само една оферта на 212лв ,а тази година има на 2-3 компании даже на едната е 210 :mhihi: За десняците същата работа :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aristocrat » 14 Яну 2016, 2:32

По груби спомени още август имаше поскъпване. Трябваше да правя гражданската тогава и цъкнах на калкулатора да видя колко е и излизаше 240 лв. След около седмица, като я поръчвах вече най-евтиното беше 270... :twisted: Сега пак е толкова по калкулатора на СДИ. 735-ца от 98

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 04 Фев 2016, 15:56

Някой има ли представа на каква база се определя дали ще има поскъпване или не за конкретна полица защото аз вчера направих нова и е с близо 5лв по-евтина от предишната и имам бонус зелена карта, а брат ми за 0.8 двигател има завишение от няколко лева :kuku:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 04 Фев 2016, 17:24

Няма как да се е повишил риска нито при мен, нито при брат ми, абсолютно еднакви показатели имаме спрямо предните полици (единствено шоф. стаж, но той отново влиза в графата 5-10г.). Просто ми е чудно как за БМВ вноската е по-евтина, а за миниатюрно Деу е по-скъпа. Не че се оплаквам, просто ми е странно :conf:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Мнение от TheFreeRider » 05 Фев 2016, 0:15

Аз пък преди седмица направих ГО на по-ниска цена от миналата година. Беше малко над 260, а сега - около 240, че и зелена карта ми направиха без да питам. И двата пъти в СДИ и застраховката в ЛевИнс. :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Фидел Кастро » 05 Фев 2016, 2:39

TheFreeRider написа: и зелена карта ми направиха без да питам.

Зелената карта вече се издава безплатно и без да питаш дори защото има вдигнат праг на покритие до определени изисквания за щетите.
Смея смело да кажа, че няма картелно споразумение и конкуренцията е налице.
Миналата седмице се видяхме с мой познат, който от 2 години работи в Белгия и като ми каза размерите на застраховките там дори без да имаш произшествие направо се опулих. :shock:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 05 Фев 2016, 7:57

Don_Diego написа:Няма как да се е повишил риска нито при мен, нито при брат ми, абсолютно еднакви показатели имаме спрямо предните полици (единствено шоф. стаж, но той отново влиза в графата 5-10г.). Просто ми е чудно как за БМВ вноската е по-евтина, а за миниатюрно Деу е по-скъпа. Не че се оплаквам, просто ми е странно :conf:

Братле, просто им е станало жал за нас. Ти в крайна сметка даваш сигурно с 50лв повече от брат ти ама викаш, че ти е по-евтино...

Предишна

Назад към Извън Темата