Ще подкрепите ли подписката за референдум на Слави Трифонов

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ще подкрепите ли подписката за референдум организиран от Слави Трифонов?

Да
141
70%
Не
61
30%

Общо гласове : 202
старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Ще подкрепите ли подписката за референдум на Слави Трифо

Мнение от steeN » 09 Фев 2016, 17:21

stefanoff написа:Гледайки резултатите от анкетата сериозно започвам да се замислям за Терминал 2. 30 години някак си устисках тука, но чалгата и пошлостта вече просто са придобили нетърпими размери.

Заяви някаква аргументирана позиция. Интересно ми е, защо тези, които сте против референдума сте против. Ама без клишата, "чалга", "пошлост", "морал", "честност" и такива *празни* понятия. Примерно "не харесвам пряката демокрация"... или "смятам, че трябва да има ценз за гласуване", "смятам, че субсидиите за партиите трябва да се увеличат" и т.н.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 09 Фев 2016, 17:28

don_gori написа:Нека колегите против референдума да направят нещо видимо , което би подобрило нещата.

хората ги е страх, че някой ще направи далаверата и няма да са те. затова ще дърпат възможно най-много обратно в казана! Защо?! Е така, само защото не са те! И ще продължават да псуват пред телевизорите и да си отпиват от ракията и да са недоволни от живота и да си мислят: "еййй не може ли и мен една далавера да ме огрее ..."

А и да не забравяме, че всички сме страшни политици зад блока на пейката и на масата в кръчмата в квартала. Ако на някой му е писнало от сегашната ситуация - отива и гласува, ако не отиде означава, че е доволен.

и съответно някой написа Терминал 2 горе ... ако доволните от сегашната ситуация са повече и ти не си сред тях, очевидно нещо не е както трябва за теб и наистина терминал 2 е решение.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 09 Фев 2016, 17:33

steeN написа:...

Е така, защото няма някакъв чалгар да внася референдум. Напук на него! Хората не могат да взимат премерени решения и търсят някой спасител в който да се припознаят. Защото чалгара си му е добре в джипа и не ни спестява по 40лв на месец или кебапчета, бира, нещо ...

Нали видя другата тема - спасителя Марешки...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 09 Фев 2016, 17:36

Т'ва го кометирах вече, отговори ми на следните въпроси

1.Що ти не пусна референдум или някой обикновен гражданин ?
1.1 Кой щеше да се подпише?
1.2 Каква кампания щеше да има?

2. Какво общо има Слави Трифонов с тези 6 въпроса освен,че кампанията е негова и се събраха благодарение на него,а не на теб или на бай Петко за който нямаше дори да чуеш?

По думите ти разбирам,че в момента си пре доволен от управлението и всичко в България. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Фев 2016, 17:40

vlad0 написа:...

Ми като са монархисти или ги кефят някакви полутоталитарни управления като президентска република, или каквито и да са вижданията им, поне да си кажат. Аз разбира се подозирам, че ще ги кефи ако те са облагодетелстваната класа в това управление :mhihi:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 09 Фев 2016, 17:49

Nedko Anev написа:...

това към кой беше отговор :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 09 Фев 2016, 18:08

Към по горния твой пост принципно :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 09 Фев 2016, 18:12

Nedko Anev написа:Към по горния твой пост принципно :D

нещо се объркахме: Аз съм ЗА референдума и не ме интересува изобщо кой е внесъл подписите - слави, мишо или гошо.

ентусиаст
Аватар

Мнение от DigitalExile » 09 Фев 2016, 18:18

Тогава аз съм в грешка и се извинявам :D

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 09 Фев 2016, 19:50

vlad0 написа:има ли значение кое е лицето зад референдума? ...
...
Дали подкрепям или НЕ слави няма абсолютно никакво значение за референдума. На референдума никой не ви пита за слави.

Подкрепям горното мение дума по дума! И не виждам как един референдум може да е толкова вреден и опасен. Има 6 въпроса, по които можем да си кажем мнението - ДА или НЕ. Какъв е проблемът? Ако пък не те кефи референдума - изобщо не гласуваш. Наистина не разбирам защо някои колеги се дразнят?
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 09 Фев 2016, 21:33

steeN написа: Интересно ми е, защо тези, които сте против референдума сте против. Ама без клишата, "чалга", "пошлост", "морал", "честност" и такива *празни* понятия. Примерно "не харесвам пряката демокрация"... или "смятам, че трябва да има ценз за гласуване", "смятам, че субсидиите за партиите трябва да се увеличат" и т.н.

К'ва пряка демокрация ? Вземи излезни от клишетата най-накрая ти, вместо да го вменяваш на другите. (Т'ва по принцип, не само в случая :mhihi: )Досега все едно е нямало референдуми. Изобщо имаше ли някакъв ефект от тях, било то положителен или отрицателен ? :mrgreen:
Винаги когато народното недоволство се надигне и налягането стане повече от опасно за властта - се поява "месията" и "спасителя" по един или друг начин. И като цяло замисълът е да се поизпусне парата народна. Всички повличат крак и след месец-два всичко пак си върви постарому - щото видиш ли сме "променили" статуквото. :mhihi: Съвсем скоро пак беше така и пак се отърваха. Някой се провикна по-малкото зло - и всички гласувахте за РапонЯ- по-малкото зло. Понеже уж нещо бил правел, Европа го подкрепяла и тинтириминтири алабалистики. Зачакахме мирно и тихо и видяхме докъде го докара. Сега пак ще така, и пак абсолютно нищо няма да се промени....Тая схеме у нас е безотказна.
Аз лично нямам нищо против референдумите, но нека не се правят по време, когато трябва да се метат политици и то с единственото изискване - да влизат в панделата и то задълго.
Не бил важен, чалгара, а кой? Резервата, дето се отказа в последния момент ли ? Не случайно, Бацю тръби наляво и надясно как му бил станал враг, а до оня ден висял у тях всеки ден. Сега, ако се заровя в интернет сигурно има поне 10 по-смислени подписки от тая, дето щяла да нанесе силен удар на политиците и бля бля бля. Никои не се подписва там, а всички на чалгара, щото не е важен и не е популист, и работата му не е да заглавичква телектората. Ако беше пускал " Боят настана, тупкат сърца ни. Ето ги идат наще душмани ", сигурно 857 294 щеше да събере :ok:

Кого да изберем мажоритарно, електронно и задължително, когато няма изобщо за кого да гласуваме???
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 09 Фев 2016, 23:58

Аз наистина не разбирам какъв е проблемът с тоя референдум?

1. Че е иницииран от Слави Трифонов (Чалгара)? Добре де, а вие кого предпочитате? Кой има достатъчно средства, влияние и известност, за да го направи, като същевременно е чист и неопетнен като сълза? Аз не се сещам за такъв човек... Пък и какво значение има кой точно е събирал подписите и кой ги е внесъл в Парламента? Ти отиваш (или не отиваш) и гласуваш (или не гласуваш) съгласно своя интерес и убеждения. Просто забравете за Слави Трифонов...

2. Че чрез него Слави целял да влезе в политиката? ОК, нека влиза... В нашата политика здраво и от години са се намърдали ДПС, Пеевски, Бареков, Волен Сидеров, сума паплач е минала през парламента, какво толкова страшно, ако и Слави Трифонов седне там? И ако той иска да влиза в политиката - защо е включил въпроса за намаляване субсидиите на партиите? Щото другите предложения може и да не минат,но това (за субсидиите) ще мине 100%... Какъв му е интереса да намали държавната субсидия за политиците 10 пъти и тогава да стане политик? Каква е тая далавера?

3. Че референдума нищо няма да промени? Ами като тръгваме с такава нагласа - така и ще стане... Без референдума СЪС СИГУРНОСТ нищо няма да се промени, а така все пак има някакъв шанс. Та какво пречи да опитаме? Иначе - какво, каква друга възможност виждате? Да седим у дома и "под мустаците увиснали живота да псуваме сърдито"? Или да удряме ключа на държавата и да се разбягаме кой накъде види? Не знам за вас, но аз мисля да поживея поне още десетина години в България и не ми е безразлично какво ще стане тук...
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 10 Фев 2016, 0:56

Не защото Слави е чалгар и не ме кефи. Ето моето конструктивно мнение за референдума. Напълно мажоритарен вот и 120 депутати. Съзнавате ли, че в парламента ще могат да влязат всякакви звезди от типа на Азис, Софка, дори Слави Трифонов, Ценко Чоков, Бареков и редица други местни лайкаджии. Намаляването на броя на депутатите на практика намалява представителността им. Ако преди в един район с турско говорещо население са се излъчвали например 6 депутата и двама от тях са били не мюсюлмани и са представяли българо говорещото население, при намаляването на половина, най вероятно ще останат само мюсюлманите. Така от Кърджали ще има само представители на ДПС. Отделно всеки олигарх ще може чрез рекламна кампания да си вкара собствени депутати. Самата икономия от разходи при намаляване на депутатите наполовина не е някаква колосална сума. Бих се съгласил за премахване имунитета на депутатите и да не могат да ползват разни привилегии, но такъв въпрос не видях. Задължително гласуване. Ами не искам насила да ме накарат да избирам най-малкото зло. Да, ще намалим процента на ДПС в парламента, но дали ще намалим процента на кражбите от политици. Мен не ме топли много, че ще ме крадат не турци а православни християни. Все ще ме крадат. Иначе подкрепям дистанционното гласуване, а субсидията за партиите не я зная в момента колко е. Но със сигурност не е основен източник на доходи на партиите. Относно областните дирекции, не познавам нито един сегашен или бивш шеф, изобщо не познавам нито един висш полицай, така че първите години ще трябва да гласувам на сляпо(ако се приеме). По добре би било кметовете на общините да назначават шефовете на РПУ-тата и да носят пряка отговорност за тях, защото сега отговорността е много размита. Изобщо не мисля, че нещата биха се подобрили, ако всичко това в референдума се приеме. Да не казвам, че за да се приеме, ще трябва да се промени конституцията, за което е необходимо Велико народно събрание. Просто поредният популистки ход на поредният спасител на нацията.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Фев 2016, 1:09

А къде пише, че навсякъде трябва с "ДА" да се гласува ? И аз не мисля на всички въпроси да гласувам положително.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата