Баланс на гуми?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Re: Баланс на гуми?

Мнение от (bubsa) » 15 Дек 2015, 20:09

boksioraE39 написа:Ходи при гришата в Опел (ботевградско) на динамичен баланс и след като и там не се оправи просто помни че караш Е39....

Странното е,че в Диана след няколко опита я бяха направили на 90% перфектно и имаше много лека вибрация в задницата,която само аз си усещах.Двама човека возих и като ги питам дали усещат как вибрира ми казваха,че си въобразявм.
Не трябваше да я пипам повече :banghead: Вчера от 17:00 до 20:00 и 5 сваляния и баланси няма оправия :confused:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 15 Дек 2015, 20:22

Аз отдавна съм се примирил.. :mhihi:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 15 Дек 2015, 21:52

Имам и Фронтерка с 31-ци някво умряло Марангони (регенерат) джанти Мангелс .Баланс машина си имам моя и демонтажна,ама баланс не съм правил,че гума с джанта е 50 килограма.Успявам да вдигна 100 и повече км ,е малко повече ,ама нищо не тресе.

Огледай си колега окачването.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 15 Дек 2015, 22:24

Няма какво да му гледам.Смених доста здрави части.Накрайниците ми бяха лемфьордер с щампа БМВ и сложих пак лемфьордер(няма щампа).Тампоните на носачите смених с полиуретанови.Амортисьорите са боге и са почти нови.Шарнирите нямат луфтове.Нови дискове АТЕ пауър диск и накладки АТЕ.Джантите са оригинални и прави на конец,гумите са чисто нови мишлен алпин 5...Остава да има нещо неуловимо в рейката :dunno:

Доста противна кола е е39.

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 16 Дек 2015, 0:48

И на мен ми говориха за рейката,и я смених ефект 0..
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 16 Дек 2015, 14:32

(bubsa) написа:Няма какво да му гледам.Смених доста здрави части.Накрайниците ми бяха лемфьордер с щампа БМВ и сложих пак лемфьордер(няма щампа).Тампоните на носачите смених с полиуретанови.Амортисьорите са боге и са почти нови.Шарнирите нямат луфтове.Нови дискове АТЕ пауър диск и накладки АТЕ.Джантите са оригинални и прави на конец,гумите са чисто нови мишлен алпин 5...Остава да има нещо неуловимо в рейката :dunno:

Те от бмв не напразно са сложили тампони от гума. Идеята на тия тампони освен всичко друго е и да обира вибрации, аз съм карал известно време с нещо подобно на полиуретан и по павета беше бахти ужаса, за малко не си разбих рейката. Директно в сервиза и тия тампони в боклука...

Та това дето го казваш, че си направил баланс на 90% запитай се дали другите 10% не са от тия пласмасови тампони дето си сложил...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

Мнение от Haddess » 16 Дек 2015, 14:56

bioz написа:
(bubsa) написа:Няма какво да му гледам.Смених доста здрави части.Накрайниците ми бяха лемфьордер с щампа БМВ и сложих пак лемфьордер(няма щампа).Тампоните на носачите смених с полиуретанови.Амортисьорите са боге и са почти нови.Шарнирите нямат луфтове.Нови дискове АТЕ пауър диск и накладки АТЕ.Джантите са оригинални и прави на конец,гумите са чисто нови мишлен алпин 5...Остава да има нещо неуловимо в рейката :dunno:

Те от бмв не напразно са сложили тампони от гума. Идеята на тия тампони освен всичко друго е и да обира вибрации, аз съм карал известно време с нещо подобно на полиуретан и по павета беше бахти ужаса, за малко не си разбих рейката. Директно в сервиза и тия тампони в боклука...

Та това дето го казваш, че си направил баланс на 90% запитай се дали другите 10% не са от тия пласмасови тампони дето си сложил...

Познавам хора, каращи с алуминиеви тампони, не сум чул от тях да тресе.
Проста все едно караш болид по Хемус :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 16 Дек 2015, 15:05

bioz написа:

Е те вибрациите бяха в задницата :dunno:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 28 Дек 2015, 15:51

bum_bum написа:
alx написа:"извинете, имате ли хънтър дсп с роуд форс машина за балансиране на гуми? не? благодаря, лек ден"

С тая реплика само ще си обикаляш в България от сервиз на сервиз. в

Точно :mhihi:
Чак се чудя как им балансират гумите на 95% от колите в България без хънтър н'ам к'ва си простотия...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 28 Дек 2015, 19:41

Значи първо изключвам гумите , казваш че по окачването всичко е ок , и при различни гумаджии различен резултат и то все кофти . Сега провери дали централният отвор на джантите ти е същият като размера на главината , т.е. да лягат плътно върху главината - ако не лягат ти трябват втулки /аз имам всички размери /.А ако и това ти е ок - имаш проблем с джантите - по точно с централният отвор - или не се центрира , или е крив /причини много/ или са пристъргвани от някой некадърен стругар .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 28 Дек 2015, 20:35

mr_petroff написа:Значи първо изключвам гумите , казваш че по окачването всичко е ок , и при различни гумаджии различен резултат и то все кофти . Сега провери дали централният отвор на джантите ти е същият като размера на главината , т.е. да лягат плътно върху главината - ако не лягат ти трябват втулки /аз имам всички размери /.А ако и това ти е ок - имаш проблем с джантите - по точно с централният отвор - или не се центрира , или е крив /причини много/ или са пристъргвани от някой некадърен стругар .

Просто не трябваше да ръчкам повече и да си карам с леките вибрации в задницата след баланса в диана :banghead:
Гледахме и централния отвор.Дори взех още две нови джанти(не използвани) и същата работа :confused: Няма логика просто...Единственото и то под въпрос проблемно по ходовата част е: почти недоловим шум в преден десен лагер(в колата не се чува),но без луфт и уж много леко омекнал шарнир на единия носач в ляво.Казаха ми,че може още много да се кара така,а не ми се сменя носача без да съм сигурен,защото е оригинален.
Чак си мечтаех да ми кажат "е това е разбито 100%" да го сменя и да си се возя с кеф :dunno:

ПС Няма причина да са пипани централните отвори,защото джантите са стил 33...

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 29 Дек 2015, 7:07

Погледни висящият лагер на кардана , да не е скъсан гуменият тампон ... Е няма начин да не се разбере от какво е :roll:

Потребител
Аватар
Кара: 2007 BMW 335i
Мечтае да кара: M6 Grand coupe

Мнение от Vladimir Iankov » 29 Дек 2015, 20:23

Добър вечер на всички. Чисто нов съм във форума. Видях темата и реших да спомена моите преживявания по темата с баланса на гумите.
През лятото купих 2007 е90 335I на 70,000 км. от приятел. Около 2 месеца след това волана започна да бие (не да вибрира, а да се движи наляво надясно). Диапазона на биенето винаги е около 20 км/ч. Между 110 и 130, 90-110, 70-90, и последно 60-80.Започнах ходене по всякакви гумаджийници и версиийте бяха толкова колкото части има колата. В рамките на 1 месец направих 2 диагностики на ходова част (Друмник, ДаруКар) приключващи със баланс, със заключение, че всичко е наред, . Следователно трябва да са гуми, джанти, дискове. Гумите са във видимо добро състояние, още повече познавайки предишния собственик мога да кажа, че са пазени, както и колата като цяло. Със смяна на летни със зимни гуми (два комлекта джанти) се надявах, че някак магически този проблем ще изчезне, но уви, както всички знаем, не се случва така. И отново в Дару Кар. Направиха ми баланс през септември и отново всичко ми беше наред, само дето никой не каза, че едната от задните ми джанти е на баница. Биенето остана със същата амплитуда, при същите километри в час.
Днес реших, че ще приключа с този проблем и отидох да направя т.нар. "динамичен баланс" в Опел на Ботевградско, с презумпцията, че всичко ще стане както трябва, тъй като ходовата ми част е наред. Човека се казва Григор. Записа ми час, всичко започна навреме и след един час направихме проба. За първи път си помислих, че може би съм решил проблема. Да ама не. След 5 минути имах същите трептениия. Отидох при Йото Радев и след внимателен оглед се оказа, че тампоните на горните носачи са за смяна. Смених ги и се върнах в Опел, където човека направи корекция на баланса (не ми взе допълнително пари) и колата заспа. Карах я около 40 минути. Мисля, че с това приключих успешно. Ако някой има нужда от повече информация да каже.
Приятна вечер.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 3.20 XD 2010 LCI
Мечтае да кара: BMW 335d xDrive (AT) 2015

Мнение от ustrem » 15 Фев 2016, 9:44

Не съм сигурен дали тук е правилното място но при мен проблема е следният. Налягането на задната лява гума беше паднало за втори път и отидох при гумаджията . За да разбере дали проблема е от винтила той демонтира гумата и се оказа че новата гума е изхабена от горно-вътрешната линия.За мое съжаление и дясната беше в същото положение. Майстора ми каза че трябва да се направи баланс за гумите.На мен не ми е ясно защо няма система която да ме предупреди за тази нередност.Няма никакво вибриране и нали са задните от вътрешната част случайно разбрах за проблема.Сряда ще отида при майстор за баланс и дано проблема се оправи.Някой ако е имал съшият проблем може ли да сподели.
Вместо да служа в Рая,предпочитам да властвам в Ада ! :twisted: :twisted: :twisted:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 16 Фев 2016, 19:16

[quote="ustrem"]Не съм сигурен дали тук е правилното място но при мен проблема е следният. Налягането на задната лява гума беше паднало за втори път и отидох при гумаджията . За да разбере дали проблема е от винтила той демонтира гумата и се оказа че новата гума е изхабена от горно-вътрешната линия.За мое съжаление и дясната беше в същото положение. Майстора ми каза че трябва да се направи баланс за гумите.На мен не ми е ясно защо няма система която да ме предупреди за тази нередност.Няма никакво вибриране и нали са задните от вътрешната част случайно разбрах за проблема.Сряда ще отида при майстор за баланс и дано проблема се оправи.Някой ако е имал съшият проблем може ли да сподели.[/quote
По-добре отиди на реглаж,а не на баланс.

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата