Купихте ли си винетка?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Купихте ли си винетка?

Да
139
55%
Не
76
30%
Не, не ми трябва
11
4%
Не, карам си без винетка
28
11%

Общо гласове : 254
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Re: Купихте ли си винетка?

Мнение от Stoqnov_1979 » 16 Фев 2016, 20:05

Въпроса е принципен за тези 30 лв. Както казах и преди в темата-мога да ги дам,но не искам. Миналата година изрязаха и запълниха дупките в околността с "асфалт". Сега се разпаднаха всичките,а асфалта е като пръст :dunno: . Преди 2 дни го изринаха от същите тези изрязани дупки и ги запълниха отново.Даже никъде не изчистиха тази баластра около дупките и за 2 дни маската на колата ми е като гърмяна. Сигурно тези 30 лв не стигнаха за надници на манго с лопатата! Догодина по това време пак ще се запълват отново.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 16 Фев 2016, 20:16

Пичове, голяма драма с тия винетки - поскъпнали с 30 лева... Толкова ми е кабелната за един месец. Толкова плащам за телефон на месец. Толкова ми е токът за половин месец. Толкова оставям в маркета на всяко влизане. Толкова ми струва нафтата, с която ходя на работа една седмица. Ако пиех кафе - толкова щях да давам за 10 дни. Та няма как 30 лева НА ГОДИНА да ми сбъркат бюджета. Дайте да не издребняваме... Има други, по-сериозни проблеми. Преди няколко години нали въведоха данък - 10% върху лихвата по депозитите? Този данък ни бърка директно в джобовете всеки месец, а никой не гъкна... А сега за тая нещастна винетка - голям рев...
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Купихте ли си винетка?

Мнение от Dextuar » 16 Фев 2016, 20:18

Колега, като вземеш една вместо две по старите цени ги ощетяваш с 37лв. и почваш да си правиш сметка дали ще те хванат, сега да я сваля, после да я сложа и т.н .Тези действия пречат само на теб, но не променят нищо. Щом никой не го бърка финансово, а принципно, е редно да протестира, защитавайки точно тези принципи. Аз съм за да е 97лв. и да не си чупя окачването, защото то е къде-къде по-скъпо, като карам по читави пътища. Затова сега плащам, ако си купя, и като не видя подобрение догодина, отивам на протеста/участвам на референдума, но не споделям как съм прецакал системата като прелепям една хартийка, защото единствено себе си прецаквам с пасивността си

Sent from my iPhone using Tapatalk

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 16 Фев 2016, 20:23

Borymeckata написа:Пичове, голяма драма с тия винетки - поскъпнали с 30 лева... Толкова ми е кабелната за един месец. Толкова плащам за телефон на месец. Толкова ми е токът за половин месец. Толкова оставям в маркета на всяко влизане. Толкова ми струва нафтата, с която ходя на работа една седмица. Ако пиех кафе - толкова щях да давам за 10 дни. Та няма как 30 лева НА ГОДИНА да ми сбъркат бюджета. Дайте да не издребняваме... Има други, по-сериозни проблеми. Преди няколко години нали въведоха данък - 10% върху лихвата по депозитите? Този данък ни бърка директно в джобовете всеки месец, а никой не гъкна... А сега за тая нещастна винетка - голям рев...

На мен лично проблема ми не са 30лв., проблемът е че винетките поскъпват, но пътищата не стават по хубави, а даже напротив... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 16 Фев 2016, 20:29

c04 написа:
Borymeckata написа:Пичове, голяма драма с тия винетки - поскъпнали с 30 лева... Толкова ми е кабелната за един месец. Толкова плащам за телефон на месец. Толкова ми е токът за половин месец. Толкова оставям в маркета на всяко влизане. Толкова ми струва нафтата, с която ходя на работа една седмица. Ако пиех кафе - толкова щях да давам за 10 дни. Та няма как 30 лева НА ГОДИНА да ми сбъркат бюджета. Дайте да не издребняваме... Има други, по-сериозни проблеми. Преди няколко години нали въведоха данък - 10% върху лихвата по депозитите? Този данък ни бърка директно в джобовете всеки месец, а никой не гъкна... А сега за тая нещастна винетка - голям рев...

На мен лично проблема ми не са 30лв., проблемът е че винетките поскъпват, но пътищата не стават по хубави, а даже напротив... :dunno:

Още много неща поскъпват,но не стават по-хубави.Много па сте принципни.
И пак започваме темата за пътищата :banghead: Вие слепи ли сте бе хора?!?Толкова нови пътища не са строени от времето на бай Тошо.
Не разбирам като има толкова недоволни,защо не сте по площадите да протестирате?Просто си търсите извинение да смишите и да не си купите винетка.И 50лв да беше си има хора измекяри,а те пак няма да си купят :idea:
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 16 Фев 2016, 20:31

Робска психика! :no:
Има хора, който тези пари ги правят за секунди, ма да не издребняваш викаш и да не ги правят на въпрос. :yes:

п.с.То нали и онзи го бъркали, че на "протест" с Поршета ходили, явно сте от една кръвна група. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_1979 » 16 Фев 2016, 20:34

То същите разходи ги имам и аз,ама получавам нещо срещу тях. Както каза и колегата преди мен,бърка ме това,че правя окачване. Как може кола е36 2000 година да дойде от Германия 2015 година с оригиналните си амортисьори и шарнири,а аз да сменям през 1-1,5 година?
А за лихвата по депозитите-те не знаят какви депозити имало в една банка-КТБ пък остава и лихва да са събирали :bchug:

Кръстникът
Аватар

Мнение от c04 » 16 Фев 2016, 20:36

(bubsa) написа:Просто си търсите извинение да смишите и да не си купите винетка.И 50лв да беше си има хора измекяри,а те пак няма да си купят :idea:

Днес взех, че купих... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_1979 » 16 Фев 2016, 20:41

(bubsa) написа:
c04 написа:

Още много неща поскъпват,но не стават по-хубави.Много па сте принципни.
И пак започваме темата за пътищата :banghead: Вие слепи ли сте бе хора?!?Толкова нови пътища не са строени от времето на бай Тошо.
Не разбирам като има толкова недоволни,защо не сте по площадите да протестирате?Просто си търсите извинение да смишите и да не си купите винетка.И 50лв да беше си има хора измекяри,а те пак няма да си купят :idea:

Да,наистина са направили много нови пътища и само за това натякват. А май никой не ги поглежда? Все едно да ти дадат една кола от лед и 5 години да ти натякват за нея,а тя изчезнала след 2 дни

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Фев 2016, 20:42

сакаче казах карайте са и са пцувайте у темата, колко моате... :mhihi:

"Не пожелавай винетката на ближния си"

п.с. анкетата е показателна :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 16 Фев 2016, 20:43

nqmam_bmw написа:Робска психика! :no:
...

Колега, не знам каква точно ми е психиката, но гледам да не се ядосвам и да не си съсипвам нервите за 30 лева. Още повече, че нищо не мога да променя - държавата ми продава винетката на тази цена. Аз избирам да си я купя, да си я лепна на джама, да тегля една майна и да забравя. Иначе - какво? Да се вайкам цяла година как зловещо са ме прецакали, докато не излязат новите винетки за 2017-та на цена 120 лева? Да правя някакви цигански номера с целофани, фалшиви стикери и други такива? Да карам без винетка, да треперя и да се оглеждам като гърмян заек по пътя? Не, благодаря. Не стоте лева за винетка, а нервите и стресът ме убиват.

Така разсъждавам аз, а ти имаш друга психика (не робска) и решаваш за себе си.
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Фев 2016, 20:52

То номера с целофана има смисъл ако имаш 2 коли с които излизаш извънградско. Ако движиш само с една е безпредметно.
Изображение

Кръстникът
Аватар

Мнение от c04 » 16 Фев 2016, 20:53

Borymeckata написа:Да карам без винетка, да треперя и да се оглеждам като гърмян заек по пътя? Не, благодаря. Не стоте лева за винетка, а нервите и стресът ме убиват.

Така разсъждавам аз, а ти имаш друга психика (не робска) и решаваш за себе си.

:yes:

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 16 Фев 2016, 20:57

Borymeckata написа:Колега, не знам каква точно ми е психиката, но гледам да не се ядосвам и да не си съсипвам нервите за 30 лева.....

Явно, всяка календарна година трябва да те товарят с едни бързи 30 лв. по това "перо", сега да няма да си разваляш съня , за неща извън твоя контрол я. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Фев 2016, 21:08

То тука 30, там 20, другаде 50 и те така :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата