Има ли митничари? Въпросче за деклариране на техника...
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Има ли митничари? Въпросче за деклариране на техника...
Колеги интересува ме следното. Ще се прибирам след 2 месеца в България и ще имам 2 лаптопа и фотоапарат, а може и някой телефон (освен моя), та дали ще ми направят проблем? Не съм запознат точно какъв е закона и естествено нямам намерение да ги декларирам за да не ми земат мито или ддс или и двете....
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Re: Има ли митничари? Въпросче за деклариране на техника...
BMW120 написа:... естествено нямам намерение да ги декларирам за да не ми земат мито или ддс или и двете....
Не разбрах какъв е въпроса или само ни уведомяваш какво ще правиш.

nqmam_bmw написа:BMW120 написа:... естествено нямам намерение да ги декларирам за да не ми земат мито или ддс или и двете....
Не разбрах какъв е въпроса или само ни уведомяваш какво ще правиш.
.....aма тихо!

Ще се прибирам след 2 месеца в България и ще имам 2 лаптопа и фотоапарат, а може и някой телефон (освен моя), та дали ще ми направят проблем?
ето го въпроса

- nqmam_bmw
- Потребител
-
BMW120 написа:Ще се прибирам след 2 месеца в България и ще имам 2 лаптопа и фотоапарат, а може и някой телефон (освен моя), та дали ще ми направят проблем?
ето го въпроса
Имат пълните основания (законови) да го направят.

п.с.Сега масово ще скочат формуните масони, които примерно са се върнали съвсем скоро от Япония с 15 фотоапарата и 3 лаптопа и са "минали" метър, но то се очаква всъщност.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Зависи колко време си живял там, хората цялата покъщина барабар с колите си прибират. Иначе, ако не се потиш и не изглеждаш съмнително, няма кой да ти рови в чантите. 

Ubi dubium, ibi libertas
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 06 Ное 2020, 17:27, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
hell's angel написа:... хората цялата покъщина барабар с колите си прибират....
Има една тънкост, когато се връщаш с покъщнина и автомобили от Япония (примерно). Ако семейство има 2 бр. МПС, които се водят на единия съпруг/а, се обмитява 1 бр. Ако обаче всеки си има по 1 бр. МПС, не се плаща нищо.

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
махни им кутийте.книжки лепенки също ако може да са отделно,на скенерите ще ги видят 100% но дали ще ги проверят?не е сигурно. но 2 лаптопа,2 телефона и фотоапарат не е нещо странно според мен.На летището питай най добре
- nqmam_bmw
- Потребител
-
kiko написа:. но 2 лаптопа,2 телефона и фотоапарат не е нещо странно според мен.
Знаеш ли колко лесно се "вижда" в един момент кой се връща от бригада, кой е по бизнес и обикаля света и въобще кой каква "версия" има...поведение, дрехи, маниери, антураж, печати в паспорт и т.н. и т.н..

11 мнения
• Страница 1 от 1