Наргилета - рецепти и вкусови съчетания.
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Re: Наргилета - рецепти и вкусови съчетания.
Да кажа аз как го правя. Тютюна първо го разбърквам в бурканчето в което си седи защото соковете се стичат на дъното. Взимам с виличка количеството което ми трябва, отделям плявата и от тук има два момента. Ако искаш да ти е с по-малко сироп тютюна го постави на салфетка, след което го завий и го притисни малко, след което взимаш един нож и го нарязваш, за да "олекне" тютюна. Така част от сиропа ще попие в салфетката. Ако искаш да е със сиропа /както аз го харесвам/ просто го разрошваш поставяш в чашката като гледаш да не е натъпкана до горе. Поради тая причина ти се пали тютюна и става гадно. Просто тъпчеш много тютюн. Като го слагаш в чашката гледай да има поне 3-4 мм от ръба на чашката и се стреми тютюна да е разрошен вътре. Около 10 грама са ти нужни за да пушиш 1 час приблизително. Другата причина да ти горчи е ако напъваш много наргилето т.е. пушиш интензивно - така тютюна изгаря бързо и неравномерно. Фолиото ако е сгънато на две или на четири не прогаря. Също така следи да не попадат сажди от въглена при тютюна - тръскай го периодично в пепелника. От това също се влошава вкуса на наргилето. 

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
Снощи правих ябълка, канела и ванилия. Доста приятно стана. Ето малко от по-артистичните моменти 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
В стъклото сложих лед, сок от ябълка, швепс тоник и малки парченца ябълка...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- stepoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 325 cabrio
Stahlblau написа:Да кажа аз как го правя. Тютюна първо го разбърквам в бурканчето в което си седи защото соковете се стичат на дъното. Взимам с виличка количеството което ми трябва, отделям плявата и от тук има два момента. Ако искаш да ти е с по-малко сироп тютюна го постави на салфетка, след което го завий и го притисни малко, след което взимаш един нож и го нарязваш, за да "олекне" тютюна. Така част от сиропа ще попие в салфетката. Ако искаш да е със сиропа /както аз го харесвам/ просто го разрошваш поставяш в чашката като гледаш да не е натъпкана до горе. Поради тая причина ти се пали тютюна и става гадно. Просто тъпчеш много тютюн. Като го слагаш в чашката гледай да има поне 3-4 мм от ръба на чашката и се стреми тютюна да е разрошен вътре. Около 10 грама са ти нужни за да пушиш 1 час приблизително. Другата причина да ти горчи е ако напъваш много наргилето т.е. пушиш интензивно - така тютюна изгаря бързо и неравномерно. Фолиото ако е сгънато на две или на четири не прогаря. Също така следи да не попадат сажди от въглена при тютюна - тръскай го периодично в пепелника. От това също се влошава вкуса на наргилето.
Абсолютно правилно!
19 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2