ПТП с Временни транзитни номера
Модератор: Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- spifouu
- Потребител
-
- Кара: 535d E60
- Мечтае да кара: Bmw F10 M5
ПТП с Временни транзитни номера
Здравейте колеги ! На 04.02.2016 закупих от Германия така мечтаното за мен БМВ Е60 след докарването.П.С искам да споделя,че колата е докарана на ход с редовни табели и застраховки и т.н.Немските табели и застраховката,обаче бяха валидни до 18.02.2016г.След драми в Пловдивския КАТ с тяхната прословута система и т.н не можах да регистрирам колата и номерата ми изтекоха..И тук идва най лошото.На 22.04.2016 направих валидна годишна БГ ГО,но вечерта точно на 500 метра преди вкъщи една девойка не спира на знак стоп и нарушава втори знак задължително наляво и естествено се ударихме,аз нямах никакво време за реакция.. Сега чакам протокол и т.н.Мисълта ми е колеги някой от вас запознат ли е дали ще ми се правят от гражданската за изплащане на щетите,а те не са никак малки
... Всякакви съвети и мнения ще са ми от полза.БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ! Поздрави !

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: ПТП с Временни транзитни номера
spifouu написа:Здравейте колеги ! На 04.02.2016 закупих от Германия така мечтаното за мен БМВ Е60 след докарването.П.С искам да споделя,че колата е докарана на ход с редовни табели и застраховки и т.н.Немските табели и застраховката,обаче бяха валидни до 18.02.2016г.След драми в Пловдивския КАТ с тяхната прословута система и т.н не можах да регистрирам колата и номерата ми изтекоха..И тук идва най лошото.На 22.04.2016 направих валидна годишна БГ ГО,но вечерта точно на 500 метра преди вкъщи една девойка не спира на знак стоп и нарушава втори знак задължително наляво и естествено се ударихме,аз нямах никакво време за реакция.. Сега чакам протокол и т.н.Мисълта ми е колеги някой от вас запознат ли е дали ще ми се правят от гражданската за изплащане на щетите,а те не са никак малки... Всякакви съвети и мнения ще са ми от полза.БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ! Поздрави !
Колега, от коя дата застраховката влиза в сила- от 00:00 часа на 23.02.2016 или... Обикновено при сключване ги датират от следващият ден.
zvetiko написа:...
Колега, от коя дата застраховката влиза в сила- от 00:00 часа на 23.02.2016 или... Обикновено при сключване ги датират от следващият ден.
Това отдавна не е така вече, застраховката влиза в сила веднага след като е направена. Застрахователния брокер въвежда данните директно в системата на застрахователя.
Което не пречи застрахователя да се опита да се прави на циганин, де...знаем ги, че са тегави при плащане

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Доколкото разбирам виновна е момата, тоест нейният застраховател по ГО ще ти плаща, така че твоята гражданска в случея не е важна. Друг е въпросът ако имаш каско, и си търсиш по него обезщетението, тогава евентуално може да ти правят въртели.
only rear wheel drive
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Колега, не разбрах с Български транзитни номера ли си или с изтекли Немски ? Как така чакаш протокол , той се пише на място ?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
zazomazo написа:zvetiko написа:...
Това отдавна не е така вече, застраховката влиза в сила веднага след като е направена. Застрахователния брокер въвежда данните директно в системата на застрахователя.
Което не пречи застрахователя да се опита да се прави на циганин, де...знаем ги, че са тегави при плащане
Не съм убеден, че си прав. Моята я правя в SDI и винаги ме питат от кога да влезе в сила- от деня на сключването или от 00:00 часа на следващият ден. Ако на колегата датата на валидност е от 00:00 часа на 23.02.2016 ясно е, че все едно е нямал застраховка, за това най-добре да започне от там.
- spifouu
- Потребител
-
Здравейте колеги ! Номерата ми са изтекли немски транзитни.Колата няма каско понеже не беше регистрирана още. Гражданската ми е валидна от същия ден 22.02.2016 от 12часа на обяд.Притеснява ме това,че нейния застраховател ще се заяде заради мойте изтекли номера..А така прословутия протокол го чакам защото тръгна досъдебно производство и чак вчера бе разпитана девойката понеже беше в болница.
- twin spark
- кандидат ентусиаст
-
Нямаш регистация - нямаш право да си на пътя. Застрахователя най-вероятно няма да плати нищо. Освен регистрация нямаш и ГТП, т.е колата може да не е изправна, на какво основание да ти платят?
- spifouu
- Потребител
-
Застрахователа ми признава Валидния немски ТЮВ до декември 2017.Т.е Преглед имам.А за въпроса нямам право да съм на пътя ок съгласен съм.Пред кат ако ме блъснат преди да имам регистрация не е ли същото ?
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
колите със изтекли номера или без номера което е почти едно и също обикновено се карат до кат с пътна помощ и тн.
дано това им убегне на застрахователите,иначе ще имат големи основания да го издухаш

дано това им убегне на застрахователите,иначе ще имат големи основания да го издухаш
на теб би трябвало да са ти написали акт и да ти вземат книжката, защото караш автомобил без регистрация. (така съм чел в закона, че беше и нещо от сорта на 6мес мин.)
- spifouu
- Потребител
-
никой оше няма актове ,понеже още не е издаден протокола от полицията
spifouu написа:Здравейте колеги ! Номерата ми са изтекли немски транзитни.Колата няма каско понеже не беше регистрирана още. Гражданската ми е валидна от същия ден 22.02.2016 от 12часа на обяд.Притеснява ме това,че нейния застраховател ще се заяде заради мойте изтекли номера..А така прословутия протокол го чакам защото тръгна досъдебно производство и чак вчера бе разпитана девойката понеже беше в болница.
Отсега залагам, че ще го издухаш много яко- щетите по твоята кола + по другата кола + болежките на девойката са за ТВОЯ сметка. И пеша ще ходиш заради отнета книжка, и грозен акт ще плащаш. А понеже я Гар. фонд, я застраховател ще плати щетите на девойката очаквай дело- ще си търсят парите. Моли се девойката да няма стабилен адвокат, че и яка сума обезщетение за болежките + стреса + някоя друга глупост ще и плащаш...
Пояснявам за да няма неразбрали- ако нещо не ти е наред по кола или документи автоматично ти си виновен и забравяш за застраховки и т.н., а ти имаш само една "дребничка" нередност като невалидни номера... Винаги ми е било забавно когато някой осере пейзажа заради собствената си тъпотия и после ревне "какво да правя сега?"- ами сваляш гащите, хващаш се за палците и се молиш да ползват вазелин.
ПС: И понеже се чудеше какво правим ако те ударят на опашката пред КАТ- пак го духаш. Без валидни номера, застраховка и преглед тая кола няма право да стъпи на пътя и поради това се налага да я закараш до КАТ на платформа и я сваляш като ще влизаш на канала...
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
За да ти изплатят щетата ще ти искат всички документи на колата , като видят, че си с изтекли номера ще ти откажат плащане.
d_r_a_g_o написа: Винаги ми е било забавно когато някой осере пейзажа заради собствената си тъпотия и после ревне "какво да правя сега?"- ами сваляш гащите, хващаш се за палците и се молиш да ползват вазелин.
1. колегата е задал въпроса с най-нормален тон и е обяснил ситуацията без да обвинява никога, а търси съвет. не знам от къде произлиза тази експресивност в мнението ти

2. това със свалянето на гащите ... ако всеки който беше сгафил си сваляше гащите БГ щеше да е един голям затвор

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2