Нормално?!
Модератор: Общи модератори
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Re: Нормално?!
Сърбия са на челните места в класацията "брой оръжия на глава от населението". Имат нашият Балкански нрав, ама все като отида там не виждам навсякъде трупове и безразборна стрелба.
Не, така си е добре.... за някои хора. Ще дам пример: ходих на курс по безопасно боравене с огнестрелно оръжие и после логично минах по целия трънлив път за вадене на разрешително за късо нарезно оръжие с цел самозащита. Беше ми отказано, защото не съм бил доказал незибежна необходимост от оръжие(чл58,ал 1, т.10 от зобввпи). На 31 съм, не съм съден, нямам никакви провинения, никога не съм имал проблеми с органите на реда, не съм батка. В същото време на курса тихомълком беше и г-н Антон Кутев, едва ли някой се съмнява, че не е имал никакви проблеми в КОС. От какво се пази той - родната любов?
alx написа:Закона за самоотбрана в родината трябва да се попренапише и всичко ще си дойде на мястото...
Не, така си е добре.... за някои хора. Ще дам пример: ходих на курс по безопасно боравене с огнестрелно оръжие и после логично минах по целия трънлив път за вадене на разрешително за късо нарезно оръжие с цел самозащита. Беше ми отказано, защото не съм бил доказал незибежна необходимост от оръжие(чл58,ал 1, т.10 от зобввпи). На 31 съм, не съм съден, нямам никакви провинения, никога не съм имал проблеми с органите на реда, не съм батка. В същото време на курса тихомълком беше и г-н Антон Кутев, едва ли някой се съмнява, че не е имал никакви проблеми в КОС. От какво се пази той - родната любов?
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
vicho написа:vlad0 написа:относно семкаджиите как си го е търсил шофьора - на чужд гръб и 100 тояги са малко
относно тъпите мнения - знаем ги
не те разбрах
- KoKu
- Потребител
-
- Кара: E38 740/725
stefanoff написа:някакъв очукан крайслер и ауди А8, вероятно набор на крайслера
Само информативно - "дъртото" ауди е най-висока степен бронировка В7,и определено пазарната стойност му е над 50 000лв.
Ти какво караш,щом за тебе това са очукано автомобили ?
maxpower написа:Сърбия са на челните места в класацията "брой оръжия на глава от населението". Имат нашият Балкански нрав, ама все като отида там не виждам навсякъде трупове и безразборна стрелба.alx написа:Закона за самоотбрана в родината трябва да се попренапише и всичко ще си дойде на мястото...
Много закъснял другаря Кутев, Волен от кога още размахваше Глок-а (ама му го взеха

Не Мы такие, Жизнь такая
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
maxpower написа:Сърбия са на челните места в класацията "брой оръжия на глава от населението". Имат нашият Балкански нрав, ама все като отида там не виждам навсякъде трупове и безразборна стрелба.alx написа:Закона за самоотбрана в родината трябва да се попренапише и всичко ще си дойде на мястото...
Мх, и на мен ми беше отказано оръжие преди 5 години, то си е стандартен отказ. Реално за да ти го дадат за лично ползване(не за сотаджия)трябва да докажеш, че ти е нужно, но ако някой те е заплашвал да речем и си пуснал официална жалба срещу него, това НЕ Е достатъчен повод да ти го издадат.

Както казах, след случая във Враца(без значение кой е виновен и кой не)ще се получи едно лавинообразно млатене из улиците на БГ защото вярвате или не, сега куп хора си мислят, че точно винаги може да им се размине един тупаник по пътя. Ето днес посред бял ден пак, но във Варна, някъде на булевард република казаха, спират две коли след някаква случка пак, от едната едни чички на около 50, ядат бой от някакви 19-20 годишни лапетии, които с колове и разни други там подръчни средства ги намяткали. Сега са задържани, но не се знаело дали ще се повдигат обвинения.
Внимавайте вече още една идея повече по пътя, че не се знае. Ето одеве спират един в София по ТВ и казва, че е нормално да имал бухалка в колата. Но нямал бил други оръжия.
Опа, ето я новината:
http://btvnovinite.bg/video/video/news/ ... patja.html
Предлагам темата да се прекръсти на "Пореден побой по пътищата на България". Ако искате прибавете и едно нормален в заглавието.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

Аз по принцип съм за затегнатия контрол над оръжията, ама как така се получава, че на нас, умните, красивите и неосъжданите ни отказват разрешително, а всички криминално проявени мутри са с по няколко пищова , при това съвсем законни
???

Не Мы такие, Жизнь такая
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
http://front.bg/bulgaria/krimi/agresija-bez-kraj-mladeji-biha-s-dyrveni-prytove-dvama-myje
„Ние слязохме, искахме да им кажем просто да не се занимават с нас."
Поредния дивак слязал да дава акъл, премерил сили с друг и накрая бития реве пред репортерите..
„Ние слязохме, искахме да им кажем просто да не се занимават с нас."

Поредния дивак слязал да дава акъл, премерил сили с друг и накрая бития реве пред репортерите..
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
stefanoff написа:Аз по принцип съм за затегнатия контрол над оръжията, ама как така се получава, че на нас, умните, красивите и неосъжданите ни отказват разрешително, а всички криминално проявени мутри са с по няколко пищова , при това съвсем законни???
На тия не им ги отказват защото те са СЛУЖЕБНИ. Един вид утре ако ти отидеш и искаш разрешително за носене на оръжие ПО СЛУЖБА и работиш за някоя фирма или нещо такова, тогава те нямат право да ти отказват оръжие, освен ако не си направил опит да убиеш президента.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
stefanoff написа:Аз по принцип съм за затегнатия контрол над оръжията, ама как така се получава, че на нас, умните, красивите и неосъжданите ни отказват разрешително, а всички криминално проявени мутри са с по няколко пищова , при това съвсем законни???
Именно. Това е резултата от затегнатия контрол... мутрите имат оръжие, а умните, красивите и неосъждани нямат. И ся неимоверно ще се появи някой да каже, че трябва още по-затегнат контрол... за да може само най-големите мутри и никой друг да има оръжие

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Повечето от сега имащите оръжие в България са полицаи, военни, бивши полицаи, бивши военни, сотаджии и хора, които са бутнали съответната сума на наши и ваши в МВР за да им издадат разрешителното за притежание и носене. На мен лично не ми беше важно, иначе можех също да си го извадя ако бях настоятелен да го кажем така.
Всъщност на мен ми казаха още преди официалния отговор, че ще ми го откажат защото кварталния не ме харесваше особено и беше написал една характеристика, че съм се познавал с криминалния контингент на града.
Сякаш куките не се познават и още куп неща. А в по-малък град и с моята професия, нямаше как да не познавам всичко живо, но както и да е. Трябваше да изчакам просто кварталния да е в отпуска за да ми се напише нова характеристика от друг след време, но не ми се занимаваше изобщо и само им се смях на акъла и на онзи наглец, който си мислеше, че нищо не знам защото в официалния документ просто пише, че няма достатъчно аргументи за да ти се издаде оръжие, понеже иначе отказа е смешен и както казах, спокойно ви отказват ако искат, дори за нищо, само да искат.
Между другото има и друг вид разрешително за оръжие и това е за съхранение. Това важи в повечето случаи за разни там колекционерски оръжия(старинни най-често)и така може само да си го пазите където трябва, но в никакъв случай да го носите някъде и използвате. Във всеки случай разните там "охранители" си разнасят незаконно оръжие за да може ако има спречкване от типа "Тодор" или това от околовръстното, тогава просто да го използват, но като не е регистрирано, после няма да го намерят и ще излезе, че някой случаен стрелец от храстите е стрелял, мутрите са видели това и са спрели да помогнат на умиращия, но той така или иначе е щял да умре някога и вероятно е умрял от страх след одраскването на куршума, а не от вида на стадото животни тичащи към него да го...да му оказват първа помощ.
БГ варианти колкото щеш, особено след убийството на Крушата до към 5-6 години, чудо беше откъм оригиналност. Лошото е, че сега нещо пак взеха да се връщат към мутренските времена.

Между другото има и друг вид разрешително за оръжие и това е за съхранение. Това важи в повечето случаи за разни там колекционерски оръжия(старинни най-често)и така може само да си го пазите където трябва, но в никакъв случай да го носите някъде и използвате. Във всеки случай разните там "охранители" си разнасят незаконно оръжие за да може ако има спречкване от типа "Тодор" или това от околовръстното, тогава просто да го използват, но като не е регистрирано, после няма да го намерят и ще излезе, че някой случаен стрелец от храстите е стрелял, мутрите са видели това и са спрели да помогнат на умиращия, но той така или иначе е щял да умре някога и вероятно е умрял от страх след одраскването на куршума, а не от вида на стадото животни тичащи към него да го...да му оказват първа помощ.

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Хорейшо в тоя случай щеше да ги прати в лабораторията да им вземат проби за наслоявания от барут по ръцете демек дали те не са стреляли. Ама тук не е нормална държава, тук сме "няма такава държава" 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Е то принципно да го носиш в себе си и в "дивия запад" пак зависи от шефа на местното управление. Пак той лично одобрява (сигурно от там са го преписали закона като нищо). И там има общини дето никога няма да ти дадат разрешително да го носиш, освен ако не ти трябва професионално или си "застрашен". Но да си го държиш у вас или да го пренасяш от едно място на друго няма особени драми. То тез дето праят мизериите не е задължително да имат разрешение да носят оръжие или пък да имат изобщо... както се досещаш. Както тия се оказа, че нямат разрешителни, а имат снимки с ебаси арсенала...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Larbi
- Потребител
-
steeN написа:Е то принципно да го носиш в себе си и в "дивия запад" пак зависи от шефа на местното управление. Пак той лично одобрява (сигурно от там са го преписали закона като нищо). И там има общини дето никога няма да ти дадат разрешително да го носиш, освен ако не ти трябва професионално или си "застрашен". Но да си го държиш у вас или да го пренасяш от едно място на друго няма особени драми. То тез дето праят мизериите не е задължително да имат разрешение да носят оръжие или пък да имат изобщо... както се досещаш. Както тия се оказа, че нямат разрешителни, а имат снимки с ебаси арсенала...
Е то аз ако тръгна да гърмя някой със сигурност няма да е със законно притежавано огнестрелно оръжие

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Да де, но като имаш законното, никой няма да ти търси незаконното под дърво и камък, може даже да си го носиш някъде из колата и да се вади "при нужда". Или както се оказа в случая, да си се разнасят от куп хора тия незаконните и веднъж използвано за "цели", то отива някъде дълбоко в земята, езеро и т.н. според зависи местоположението ти.

- Larbi
- Потребител
-
Георги Близнаков, един от мъжете, които пребиха с палки шофьор на Околовръстното заради клаксон, се оказа част от спецотряда „Тайфун” на сепаратистката Донецка народна република, научи bTV от свои източници.
От формированието заявиха, че българинът е бил там само една седмица – с основната цел да си направи десетина снимки за самореклама. Никога не е участвал в бойни действия.
От „Тайфун” не дават по-детайлна информация, но украинският портал „Миротворец” е включил Близнаков в базата си данни с проруски екстремисти, като в неговия „профил” има много снимки с други въоръжени бойци.
http://fakti.bg/krimi/175354-biach-ot-o ... k-v-doneck