НВ-ВМХ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: НВ-ВМХ

Мнение от zazomazo » 28 Фев 2016, 17:43

hell's angel написа:Я, питай за рецептата за т'ва в бурканите :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сериозно ли питаш или очакваш нещо от съставките да ме разочарова? :mrgreen:

Аз знам какво съдържа, не съм наясно с пропорциите само
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 28 Фев 2016, 17:58

b2 написа:Това беше най-хардкор ВМ манджата до момента :-) Два джолана от Амброзия около 3кг за 5 часа на слаб огън в чугуна.

В сурово състояние имаха по 1.5см мас под кожата [WHITE SMILING FACE]

Имаме гости и всички си облизаха пръстите ама скоро сигурно няма да им се яде месо [SMILING FACE WITH OPEN MOUTH]

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

тва и аз го правя тука, аааадски вкусно е!!!

bum_bum написа:Имат и добър бекон ама не помня дали е от Амброзия или Ливади. Слагаш го във фризера да се стегне за половин-един час и после с много остър нож на много тънко. На оребрен тиган по 15-20 секунди на страна на не много силен огън и става страшно.

и това го правя, много е яко особено когато трябва да приготвиш нещо на бързо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 28 Фев 2016, 18:20

zazomazo написа:
hell's angel написа:Я, питай за рецептата за т'ва в бурканите :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сериозно ли питаш или очакваш нещо от съставките да ме разочарова? :mrgreen:

Аз знам какво съдържа, не съм наясно с пропорциите само

Сериозно, то в тая тема рядко има разочаровани :mhihi: Едно време бабите правеха подобно, покрекло или спържа, ама си заминаха рецептите с тях и все не мога да го докарам баш като тяхното :oops:
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 28 Фев 2016, 19:18

Тва са сложили в моите буркани:
червата от едно прасе
белия дроб,
сърцето,
бъбреците,
далака,
шкембето,
булото /тва е мазната ципа, дето е около червата/
месото от сварената глава /без ушите, че са отишли за пача/
езика
буркан мас
около 2 кила шарено месо от гърдите
две средно големи глави лук, 4-5 сушени чушки, червен пипер, черен пипер и бахар на око/вместо бахар можело дафинов лист според вкуса/ чубрица, сол и чаша вино

Шкембето се вари отделно, че му трябвало повече време.
Останалите меса се сваряват и се нарязват и заедно с шкембето скачат у голяма тенджера с разтопената мас в нея, добавя се виното, солта и лука, вари се на слаб огън докато изври водата и се бърка да не загори. Останалите подправки се добавят малко преди да стане готово.
Сипва се в буркани и се стерилизира.

Казаха, че пропорциите може да варират според вкусовете и наличностите... можело и черен дроб да се сложи, ама на мене са го спестили :mhihi:
Също можело вместо кромид да се направи с праз.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 28 Фев 2016, 20:18

Точно тва е, баш за него си мислих :yes: С праз и без черен дроб, че както си кльопаш и удряш н'екви сухи находки :mhihi:
Благодаря !!!
Ubi dubium, ibi libertas

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Мар 2016, 0:19

http://www.bloomberg.com/news/articles/ ... airy-world

Коментари за А1 vs A2 прясно мляко? Бях мяркал, че има такива неща преди, ама сега се подсетих пак.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Мар 2016, 0:49

Ново 20 пък сега :mhihi:

За мен проблема в млякото е в удължаването на лактационния цикъл по неестествен път и грубото и немърливо отношение към животните.

В едно мляко от магазина има доволно количество кръв и гной в следствие нечовешката експлоатация на която ги подлагат. Кво после няма да ти става лошо и да се подуваш. Отделно като бонус антибиотиците с които постоянно ги тъпчат, защото ако не умрат от проблемите с виметата, които им причиняват с тва доене ще умрат от скапаните фуражи с които ги хранят.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Мар 2016, 1:00

Не знам кво да кажа. Наскоро мярнах някакви тъпотии, че трябва да се лицензират продавачите на сурово мляко и могат да продават само на лицензирани купувачи. Едва ли не трябва всичко да произвеждаш сам, само там не са бръканали още.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 01 Мар 2016, 1:12

Борбата да се продава сурово мляко на дребно в Щатите е огромна. Дано и тук не се сетят да преписват закони наще олигофрени.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 04 Мар 2016, 19:45

Не се сещам да се е обсъждало по-рано. Какво мислите за добавки от типа на амино-киселини?
Преди бая прахчета (основно протеини) съм пил. Също съм пробвал креатин и аминокиселини. Мнението ми е, че са пълни боклуци и въпреки това сега като тренирам сравнително редовно се изкушавам да пия и някакви добавки - та най-смисленото, което ми идва са аминокиселини.
мнения?

П.С. Тавата от снимките по-горе всъщност не е чугун. По-скоро алумини с някакво покритие. Въпреки това е доста плътна и масивна. Написах чугун машинално, досега не се бях замислял особено, но предполагам, че ако беше истински чугун щеше е да е x3 на цена и тегло :lol:
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 06 Мар 2016, 0:58

Аз не пия нищо. Преди купувах направо с чувалите. Но след като гледам да не ям преработени храни не виждам смисъл от хапчета и прахчета.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Мар 2016, 1:34

Аз пия, но неща, които трудно се набавят с храна, или имам недостиг. Магнезий примерно не съм спирал от доста време. Иначе получавам крампи. Заедно с него пия и цинк (ЗМА, но сега ги купих по отделно). Креатин също пия чат-пат, но в по-малки дози спрямо преди (когато си хапвах въглехидрати). Зареждаща фаза пък абсурд. С толкова месо съм си зареден по default :mhihi: Сега мисля да си поръчам бета-аланин с креатина. Витамини също не е лошо, но реално с по-слабите почти не усещам разлика, а силните са много пари :lol: Чат-пат пия някоя мостра азотен бустер или течен Л-карнитин, но откакто съм спрял въглехидратите, грам не ги усещам и двете. Само един път някъв бустер го усетих леко като енергия, ама все едно едно кафе съм пил. Нищо особено. Никакво "напомпване". Л-карнитина все едно чаша вода. За протеини и аминокиселини няма смисъл да си даваш парите според мен. С достатъчно хапване няма как да имаш недостиг. А храната си е по-добър източник от добавките.
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 06 Мар 2016, 16:56

Без да правя четки,за мен най-голяма стойност в тази тема има думата на Иво.Съгласен съм,че и най-скъпите и "чисти" добавки са излишни при любителите като нас.
Ако все пак трябва и аз да изкажа мнение-най -силен ефект върху издръжливостта съм имал от БЦА.Протеинът ми даваше сила във фитнеса,добро възстановяване,НО определено го виждах на талията,действа ми като ядене на бял хляб.. От витаминките съм най-щастлив от Енимъл Пак-енергия, възстановяване и настроение.Отлични са също и Ориндж Триад (вземах по 2 в тренировъчен ден,за всеки е различна дозата).
За топене съм пил Енимъл Кътс -усетих,че ми се покачваше кръвното малко,ефектът беше отличен.НО пък ми се покачваше и апетита ..
А за TNT- някъде четох,че почти всички имаме недостиг на магнезий,заради шибаното съвременно земеделие
Български трибестан съм приемал във смешни дози и краткотрайно,ефектът беше страхотен,като го спря ме болеше главата жестоко обаче..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Мар 2016, 22:57

Bogat-Beden написа: почти всички имаме недостиг на магнезий

Баща ми е лекар и той казва същото. При мен с допълнителния прием пак ми е близко до долната граница.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 06 Мар 2016, 23:05

Засега ще се въздържа. Може би ще пробвам Animal Pack-а, ей така от любопитство да видя какво е да "усетиш" витамин. Освен като пикаеш разбира се :)

И аз се опитвам максимално да избягвам processed, това е и основния ми проблем с добавките.

По темата - оня ден се разходихме до Димитровград, Сърбия до любимата на София и София Област кръчма. Имаше брутално нашествие и никакъв шанс, затова седнахме на единственото, което намерихме свободно - мизерна кръчма на автогарата, която изглежда, че я държат Българи. Все едно си в кръчма в БГ преди 20 години (първите ми спомени като дете). Въпреки това качеството на храната беше както винаги в Сърбия на много високо ниво.
Българите буквално се редяха на опашки по местните магазинчета, месарници, млекарници.
Реших да пробвам и аз. За 20 Евро купих
1 кило наденица - много вкусна
1 буца сирене
1 буца кашкавал
1 голям буркан Айвар - по добър от този дето купувам от бг уж домашен за 10лв половината количество
400гр пушен врат
500гр каймак - също уникално вкусен
1 краве кисело мляко 6,6% :) доста добро на вкус при това

Всичко това идва само да потвърди факта, че в Европа храната е мега зле, в БГ не чак токова, но прогресивно се влошава, а в сърбия и македония все още е доста по-добре.
Със сигурност ще повторим шопинга.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата