35кm/h макс.скорост по булевардите в Бургас
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: 35кm/h макс.скорост по булевардите в Бургас
Има много градове, където няма метро или има 1 линия..
Но както се каза има някакъв градкси траснпорт, трлоей, влакове, надземно метро или нещо.
В Бг е срам и то голям, да се качиш на автобус, ако ще да е нов, просто се счита, че там се качват най-изпадналите хора, селяни, пенсионери, бедни с две думи.
Но както се каза има някакъв градкси траснпорт, трлоей, влакове, надземно метро или нещо.
В Бг е срам и то голям, да се качиш на автобус, ако ще да е нов, просто се счита, че там се качват най-изпадналите хора, селяни, пенсионери, бедни с две думи.
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Бристъл е седмият по големина град в Англия. Като площ е малко по-разгърнат от Пловдив, но освен околовръстните артерии останалата част на града е изпълнена предимно с тесни улички! В Англия нищо, което е с историческа или архитектурна стойност, не се бута! Те така 3 мили с градския транспорт се минават за около 45 мин. до 1 час в зависимост от трафика. Метро няма естествено! Рейсовете са супер нередовни! Никой не мрънка обаче и никой не бибка. А да, на повечето места ограничението е 20 или 30 мили...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Не съм чел всички мнения, и вероятно някой вече може да го е казал, но гледах репортажа по нова телевизия и се убедих (за пореден път) че журналистите са много тъпо съсловие, уж компетентни по всички въпроси, правят всякакви репортажи, но нямат никаква идея за какво става въпрос.
Че чак и някакви таксиджии питаха за мнение, те тея са едни титани на мисълта, че...
Аз лично съм карал из Бургас и на компютъра на колата ми изписа средна скорост , когато минах през града, около 18 км/ч.
В София е горе долу същата, сутринта в Пловдив, кой знае какво движение няма, но си направих експеримент и дори карах малко по-бързо, около 10 километра дистанция= на 18 км/ч средна скорост...
Та тези глупости дето ги дадоха сутринта , очевидно някой чул числото 35км/ч и направо изригнал от възмущение, без да подозира каква е истината.
Друг факт обаче е че намаляване на средната скорост в града се увеличава замърсяването на градската среда, ама кой го боли за въздуха
Че чак и някакви таксиджии питаха за мнение, те тея са едни титани на мисълта, че...
Аз лично съм карал из Бургас и на компютъра на колата ми изписа средна скорост , когато минах през града, около 18 км/ч.
В София е горе долу същата, сутринта в Пловдив, кой знае какво движение няма, но си направих експеримент и дори карах малко по-бързо, около 10 километра дистанция= на 18 км/ч средна скорост...
Та тези глупости дето ги дадоха сутринта , очевидно някой чул числото 35км/ч и направо изригнал от възмущение, без да подозира каква е истината.
Друг факт обаче е че намаляване на средната скорост в града се увеличава замърсяването на градската среда, ама кой го боли за въздуха

Е.Димитров написа:Друг факт обаче е че намаляване на средната скорост в града се увеличава замърсяването на градската среда, ама кой го боли за въздуха
Ти пък ... глупости говориш. Как ще се увеличава ?! Ниската скорост ще накара много хора да зарежат колите си

Най-добре да обявят града за пешеходна зона само с градски танспорт. Ходенето пеша е здравословно, рязко ще намалеят сумите за болнично лечение, може и да нямаме нужда от болница в този град. Кола ... на кого му е притрябвала. Всички сме ОК с парите, няма нужда да работим, може просто да се разхождаме и да се наслаждаваме на "чистия" морски въздух

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
bum_bum написа:Е, щом обществения транспорт е супер и има възможност да се кара колело защо има задръствания?![]()
Че един скутер струва 2к и гори 2.5-3/100. Дори да те мързи да караш колело позатопли ли се трябва да си напълно луд да висиш по 2 часа на ден в киреча с колата.
Града има особен план... виж го на картата... от всякъде е заобиколен с вода и е тесен и дълъг. Това с гъзарите с колите са глупости. Иначе аз там ходя предимно пеш, освен ако не трябва да се пазарува нещо или да се обикаля.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
ако живееш на Богориди или Александровска, пеша си е екстра
иначе ...
иначе ...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- MORSKIa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: предимно служебни кошници
- Мечтае да кара: без да се ядосва
- Детайли за колата: M47N
Aко слезем от колите и се спешим, наистина въздухът в града ще стане по-чист, представете си само колко хиляди бели дроба ша вдишват с пълни сили " нефтохимския бриз" на път за работа към Кроношпан, СоМат или Салекс ...
И въздухът определено ша е по-чист, ама от сега се плаша какво ни чака август месец с всичките тези ограничения, бус ленти, умни светофари, интегрирани центрове за контрол и безопасност на трафика......
Иначе така се прави и по белия свят и там се спазва ограничението, но има и нормални улици и булеварди, а не поголовно целия град.......
От друга страна при стеснената пропускливост на улиците в града то май и без да искаме ша си караме с 20-30 макс....
И последно ако искате вярвайте, ама чичо кмет се е стреснал какво натвори с интегрираният си проект и какво може да му се случи и е дал малко назад...то от толкоз напъване да изпъкне и блесне...неминуемо ша има и гафове......ама то не може само да го хвалят......
И вече сериозно: като цяло добра идея, но много политика има в нея и в реализацията и....и се опорочава самата тя и бленуваното BRT..и дано не се обезмисли защото интегрираните консултанти са ни приготвили доста капани.

И въздухът определено ша е по-чист, ама от сега се плаша какво ни чака август месец с всичките тези ограничения, бус ленти, умни светофари, интегрирани центрове за контрол и безопасност на трафика......
Иначе така се прави и по белия свят и там се спазва ограничението, но има и нормални улици и булеварди, а не поголовно целия град.......
От друга страна при стеснената пропускливост на улиците в града то май и без да искаме ша си караме с 20-30 макс....
И последно ако искате вярвайте, ама чичо кмет се е стреснал какво натвори с интегрираният си проект и какво може да му се случи и е дал малко назад...то от толкоз напъване да изпъкне и блесне...неминуемо ша има и гафове......ама то не може само да го хвалят......
И вече сериозно: като цяло добра идея, но много политика има в нея и в реализацията и....и се опорочава самата тя и бленуваното BRT..и дано не се обезмисли защото интегрираните консултанти са ни приготвили доста капани.

Не понасям тарикатите на пътя във всичките им проявления пък били те и с нашта марка
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
MORSKIa написа:Aко слезем от колите и се спешим, наистина въздухът в града ще стане по-чист
Да де, ама само си приказваме.
За 9 дни 4 от тях съм излязал от вкъщи, че през останалите валеше и съм минал 50-тина км пеш. Малко ми е неудобно да го призная, че сега ще изляза бедняк, цървул, гащник и т.н., щото ходя пеша.

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
alekangg написа:Гледам много вървежна е теорията, как градовете били проектирани за малко коли, да речем 2-3-5 пъти по-малко от сега.
Не знам защо си мислите, че сами у нас е така. Я погледнете из Европа, всички градове да не би да са проектирани преди 50-100 години за много коли??? И говоря за градове доста по-големи от Бургас и Софето..Интересно как там се справят, не съм чул да им събярят сградите и да правят по-широки улиците и булевардите.
Събаряне - не , но има редица ограничения - цели пасажи в централните части да са збранени за коли, други мерски са в определени дни само четни номера на рег.табели да се движат в центъра на града, в другите дни - нечетните.
Така се редуцира броя на колите. На места се слага такса вход в централните части.... Мерки колкото искаш. Само дето стандарта на живот е друг.
Пак казвам ЗА съм за мерките в Бургас.
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
bum_bum написа:MORSKIa написа:Aко слезем от колите и се спешим, наистина въздухът в града ще стане по-чист
Да де, ама само си приказваме.
За 9 дни 4 от тях съм излязал от вкъщи, че през останалите валеше и съм минал 50-тина км пеш. Малко ми е неудобно да го призная, че сега ще изляза бедняк, цървул, гащник и т.н., щото ходя пеша.![]()
Това как ти го дава по дни? На мен ми е разбито на някакви много часове през деня

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ми не знам, давам на show all data и си е така по дни. Виж да няма нещо в настройките. Логото да е като картинка се прави с Цепелин от Сидия.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Doberman_vas написа:щото в бургас са останали само батки нинджи, и няма да му върже кифлата ако дойде със скутер, + това друго си е да изреже изпърдяната 316ка , с гърне рйемус
като цяло шофьорите в бургас са много зле, те също си мислят че живеят още по татово време. В софия въпреки, че колите са в пъти в повече от бургас, хората са 100 пъти по-толерантни.
Чувал съм лафове от сорта, за какво да го гледам това дясно огледалото никой няма право да ме изпреварва отдясно![]()
![]()
![]()
идеята е тъпа, ама то и кмета е жив зял, супер голям крадец
Градовете се пишат с главни букви, а и нещо ми подсказва, че имаш сериозни комплекси, дано не съм прав.
Глупаво е, когато се направи нещо да се плюе, но пък си е по български.
Преди слагах програми за да го гледам по дни, обаче сега съм ги зарязал. Сигурно е от версията, защото аз стоя на 8,4 все още. Иначе на мен ми дава средно за месец януари 5км на ден, без да съм ходил съзнателно пеша, нито да съм бягал сутрин. Сигурно защото съм продал БМВ-то 

43 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3