Избор на скутер
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Избор на скутер
Здравейте, колеги! Наближава летният сезон и се замислям да сменя скутера. Преди 3 години взех едно Kymco Agility 125, 2008 година. Много добър скутер, разход 3/10. Ходех на работа с него 3 години само летния сезон. Сега обаче искам по-голям скутер като размери и кубици. Спрях се на Kymco Xciting 250-500, или Aprilia Leonardo 200-400 кубика. Кимкото ми харесва повече на външен вид, тогава като вземах стария, питах собственика за една Априлия, каза ми, че не са много стока. Макар, че аз имам друго виждане. Другото което ме интересува, каква е разликата в разхода на 250-500 кубика. Кой да взема, по-малкия или другия. Ще се ползва по принцип за къси разстояния 20-30 км. Е може да се отскочи и до 100 км. разстояние. И за двата няма да е проблем предполагам. Дайте мнения и да пускам моя в продажба.
Sent from my MI 3W using Tapatalk

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Re: Избор на скутер
Колега според мен си вземи 500 кубика, защото после така или иначе пак ще искаш да го смениш. Аз също имах 50 кубиков, после си взех 250, сега обаче съжалявам, че не си взех направо 500. Моя е Хонда Джаз и го ползвам много рядко - два три пъти в годината, но е много удобен. Понеже е на малко километри не ми е създавал ядове, но ме дразни, че не вдига повече от 140 и понякога леките коли ме изпреварват. Има много добри Хонди и Ямахи по 500 кубика за по 2-3 000 лева. Преди години имах Джилера и се напатих, затова не обичам италианските марки, но това вече е въпрос на избор от твоя страна.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
С две ръце за Gilera nexus ,просто страшен мотор откъм вървене просто нямам думи.Хонда,Ямаха,Пиаджо Х9 също е много здрав мотор.Аз карам пиаджо сфера 125 6та година стана и върви без проблем,докато две приятелчета реваха от Хонда пантеон на единия му прегря,а на другия биела му излезе..
Те ремонтите им не са скъпи(предполагам). Gilera в Гърция ги карат много, специално Нексуса ми е просто любим от доста време. Но е над 2000 лв. А тези двата които съм предложил за около 1500 има добри бройки. Не търся скорост, застраховки и данъци са почти еднакви. Остава разхода какъв е на 200 кубика и на 400-500 кубика. До колегата Мордехай, моя е 125 кубика. 100 ги вдига с един и с двама човека. Проблема е, че го взех по-малък защото го карах в Гърция. А сега съм си в България и искам да взема по-голям като кубици и като обем. В смисъл по-висок,по-удобен.
- turbonetic
- ентусиаст
-
За тези пари ,аз бих избрал пиаджио Х9 има много добри оферти. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз имам моторетка със 125 Пиаджио Лидер мотор. На 6к, сервизна книжка от официалния представител тук и т.н. Че миналата година му взех и гуми Пирели Диабло Скутер. Уж най-доброто за скутери. Че и шлема ми италиянски- Гиви.
Със сигурност знам, че повече нищо друго освен пица, лазаня, спагети, гащи и обувки няма да си купя италианско.
Със сигурност знам, че повече нищо друго освен пица, лазаня, спагети, гащи и обувки няма да си купя италианско.
- turbonetic
- ентусиаст
-
За мен италианските скутери са много здрави..Да не ти казвам как един приятел изкара 300 км без масло то вървеше добре преди да стигне 350км и блокира..За японските скутери всеки ги хвали,но за мен ,не са чак толкова здрави все едно да ми хвалиш японските коли колко били,здрави,че не знам си още какво..
Malaguti blog/centro 160,също са добри моторетки,а и като гледам са новички за 1500/600 лв
Malaguti blog/centro 160,също са добри моторетки,а и като гледам са новички за 1500/600 лв
Х9 го гледах, но дизайна не ми допада. Отзад са едни смешни...то и Атлантика малко подобен. Кимкото е супер като дизайн(поне за мен). Никой ли няма с 200-500 кубика. Да каже за разхода.
- turbonetic
- ентусиаст
-
Yamaha T-max Versity също са добри.
малко не по темата...
аз може да съм малко комплексиран и неуверен в себе си, но да ме убиеш не бих яхнал скутер- по-скоро ако ме влекат малки возила на две гуми ще яхна едно малко мотоциклетче... това мъж на скутер за мене е ... знам ли... ма това младежта в днешно време ... можеш ли да я разбереш баси...
аз може да съм малко комплексиран и неуверен в себе си, но да ме убиеш не бих яхнал скутер- по-скоро ако ме влекат малки возила на две гуми ще яхна едно малко мотоциклетче... това мъж на скутер за мене е ... знам ли... ма това младежта в днешно време ... можеш ли да я разбереш баси...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
alx написа:малко не по темата...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
alx написа:малко не по темата...
А ти нямаше ли Фиат 500

- turbonetic
- ентусиаст
-
Бе такива мъжкари на тези мотоциклети ги знам.Един приятел ми се смееше,че съм купил скутер,а той имал пистов мотор и бил мъжкарски мотор
.Не може да му купи верига,гуми,накладки гледам вече стържат на диска,но кара мъжкарски мотор иначе
Пък и като си купих бмв почна за други работи да ми се смее.Бил съм луд да зареждам с гориво до горе,защо съм купувал скъпи накладки,или скъпо масло защо съм зареждал климатроника като лятото идвало ей такива разни

Пък и като си купих бмв почна за други работи да ми се смее.Бил съм луд да зареждам с гориво до горе,защо съм купувал скъпи накладки,или скъпо масло защо съм зареждал климатроника като лятото идвало ей такива разни

Аз пък не мога да си представя момче на такъв скутер или жена. Между другото карам и на жената Корсата. Пак не ме е срам, а скутера си е супер. Карал съм и пистови мотори, скутера ми е удобен за целта. Да отида от точка А до точка Б. Това за мъжкарството....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- turbonetic
- ентусиаст
-
Добро е скутерчето виж дали е читаво и го отнасяй 

39 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3