избор на летни гуми
Модератор: Общи модератори
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
Re: избор на летни гуми
Нямам наблюдения над континентала,но този мишлен си заслужава всяка стотинка!Миналото лято имам 2 пътувания София-Сопот,през подбалканския път с кола с 20" и мога да кажа само суперлативи.
На М-ката ще и лепнат перфектно
Аз след много мислене в Диана не се реших да купя мишлена и взех дънлоп и да ти кажа съм адски доволен.
На М-ката ще и лепнат перфектно

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
на мен летните са ми Мишлен Energy saver 195/55/16 87V, ще ги слагам след няколко седмици.
препоръчвам.
препоръчвам.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Последното лято карах с чисто нови Michelin pilot sport 3 и съм много доволен. Много сцепление съчетано с комфортна возия. Какво повече може да се иска?
Карал съм с доста различни марки, но Michelin Primacy и Pilot sport са моделите, даващи повече комфорт от останалите при много сцепление и стабилност. Говоря от личен опит и доста карани коли, лични и служебни.
Разбира се, на гуми втора употреба съм попадал на ужасии - Мишелин primacy HP на 2 години, със запазен грайфер, но твърд и гладък като пластмаса - абс-ът се побъркваше. Оттогава само на нови гуми и нямам проблеми никакви.
Карал съм с доста различни марки, но Michelin Primacy и Pilot sport са моделите, даващи повече комфорт от останалите при много сцепление и стабилност. Говоря от личен опит и доста карани коли, лични и служебни.
Разбира се, на гуми втора употреба съм попадал на ужасии - Мишелин primacy HP на 2 години, със запазен грайфер, но твърд и гладък като пластмаса - абс-ът се побъркваше. Оттогава само на нови гуми и нямам проблеми никакви.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Всички гуми на Мишлен са си нормални гумички, малко по-добри от останалите, но Pilot sport серията няма общо с друга гума на марката - примасита, HP и т.н. Пилот спорта като сцепление, предвидимост е номер едно.
Те просто нямат общо с нормалните летни гуми на Мишлен. Та това е двусмесна гума... вижте си инфото за вашите гуми ... ще видите разликата дори на хартия.
Към колегата който питаше за супер спорта - за съжаление супер спорт не съм карал, само пилот спорт серията, но по-добра като грип, усещане на пътя, и нормални нива на износване не съм карал, поведението на мокро отлично също. Аз не бих се колебал, единствено спрямо някое Пирели Зеро Росо - това съм видял единствено да бие по тестовете Супер спорта.
Те просто нямат общо с нормалните летни гуми на Мишлен. Та това е двусмесна гума... вижте си инфото за вашите гуми ... ще видите разликата дори на хартия.
Към колегата който питаше за супер спорта - за съжаление супер спорт не съм карал, само пилот спорт серията, но по-добра като грип, усещане на пътя, и нормални нива на износване не съм карал, поведението на мокро отлично също. Аз не бих се колебал, единствено спрямо някое Пирели Зеро Росо - това съм видял единствено да бие по тестовете Супер спорта.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
In_Memoriam написа:И за мен също изобщо не е вярно, тъй като явно става дума за някакъв Michelin, а не за PSS. Аз не се съмнявам в качествата му, а дали цената от 260 лв. повече за комплект си струва спрямо Континентала.
Continental-a е чисто нов модел, представиха го едва преди няколко седмици и не очаквай някой да сподели мнение за конкретния модел. Мишелин аз лично никога не съм ги харесвал, но Супер Спорт серията май няма нищо общо с останалите модели така, че със сигурност са добри (най-малко предвид за какви автомобили са създадени). Според мен няма да откриеш фрапиращи разлики в поведението на двете гуми - която и да избереш ще си доволен. Погледни Дънлоп и Гудиър - те също имат супер гуми и пуснаха нови модели в най-високия клас

Има една най-добра street спортна гума и това е Michelin Pilot Sport Cup 2
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Хаос написа:Има една най-добра street спортна гума и това е Michelin Pilot Sport Cup 2
Стрийт е, но е семи-слик. Без загряване не държи както висок клас обикновена гума, а загряване в града с настилката, която имаме няма как да се получи.
Don_Diego написа:In_Memoriam написа:И за мен също изобщо не е вярно, тъй като явно става дума за някакъв Michelin, а не за PSS. Аз не се съмнявам в качествата му, а дали цената от 260 лв. повече за комплект си струва спрямо Континентала.
Continental-a е чисто нов модел, представиха го едва преди няколко седмици и не очаквай някой да сподели мнение за конкретния модел. Мишелин аз лично никога не съм ги харесвал, но Супер Спорт серията май няма нищо общо с останалите модели така, че със сигурност са добри (най-малко предвид за какви автомобили са създадени). Според мен няма да откриеш фрапиращи разлики в поведението на двете гуми - която и да избереш ще си доволен. Погледни Дънлоп и Гудиър - те също имат супер гуми и пуснаха нови модели в най-високия клас
Карал съм с Дънлоп и Гудиър и ми се иска нещо различно този сезон.

In_Memoriam написа:Хаос написа:Има една най-добра street спортна гума и това е Michelin Pilot Sport Cup 2
Стрийт е, но е семи-слик. Без загряване не държи както висок клас обикновена гума, а загряване в града с настилката, която имаме няма как да се получи.
на софийски асфалт и със сликове няма грип според мен
значи във София натисна ли повече спирачката АБС-а почва да пулсира, извънградско със 150 трябва много да натисна, за да почне да се включва
а тръгване въобще няма да коментирам, а вече пробвах 2 комплекта нови предни гуми - goodyear eagle f1 assymetric 2 + michelin sport 3 grnx
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Днес разглеждах какво се предлага в размера на А8-та, че е за нови летни и видях, че има и нов Мишелин Пилот Спорт 4, него дали си го гледал? Шлепа най-вероятно ще бъде с континентал спорт контакт 6, че идва много изгодно
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Хаос написа:In_Memoriam написа:Хаос написа:Има една най-добра street спортна гума и това е Michelin Pilot Sport Cup 2
на софийски асфалт и със сликове няма грип според мен
значи във София натисна ли повече спирачката АБС-а почва да пулсира, извънградско със 150 трябва много да натисна, за да почне да се включва
а тръгване въобще няма да коментирам, а вече пробвах 2 комплекта нови предни гуми - goodyear eagle f1 assymetric 2 + michelin sport 3 grnx
Позната история. Затова ми се иска най-доброто възможно за такива условия.
Don_Diego написа:Днес разглеждах какво се предлага в размера на А8-та, че е за нови летни и видях, че има и нов Мишелин Пилот Спорт 4, него дали си го гледал? Шлепа най-вероятно ще бъде с континентал спорт контакт 6, че идва много изгодно
Michelin само PSS бих взел. Иначе ако не може да се открие сериозна разлика спрямо Континентала, ще са те. За тази цена са жестоки гуми.

- Andronoff
- триногата
-
Защо не се жертваш за каузата и да сложиш тези?https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/tires/eagle_f1_asymmetric3.EAGF1AS3.html?utm_source=TyreReviews&utm_medium=display&utm_content=aw_HPTO_Skin&utm_campaign=gy_uk_winter_16
Все още няма ревюта за тях, нови са и ще са с ДОТ 0216 и нагоре
Все още няма ревюта за тях, нови са и ще са с ДОТ 0216 и нагоре

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Карах с двойките 3 години и не мога да кажа, че съм особено доволен като сцепление на сухо. Вярно, че асфалтът е гомно
но мисля че с континентала или PSS ще е по-добре.

- Andronoff
- триногата
-
И аз карах с двойките един сезон, минах към 40к км с тях и ги махнах и съм супер доволен. Карах в Холандия и из Европа предимно.
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
Супер са извън града като позагреят, на вода също, износоустойчиви са, тихи, обаче студени при тръгване или рязко подаване на газ от определена скорост си въртяха от нищо.

Колеги, а за Uniroyal Rainsport 3 някой ще даде ли мнение?
Показателите им изглеждат доста добри, цената също, моля да сподели някой, който ги е ползвал, как се справят като за гума среден клас?
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Показателите им изглеждат доста добри, цената също, моля да сподели някой, който ги е ползвал, как се справят като за гума среден клас?
Sent from my SM-N910C using Tapatalk