Малко лична креспонденция

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Малко лична креспонденция

Мнение от BMW_POWER » 05 Мар 2016, 17:50

Дълго се чудех как да кръстя тази тема. Бях меко казано потресен от станалото, защото ме накара да преосмисля много неща. За себе си, за семействто, живота, страната и т.н. Но накратко:

Търсех колело за хлапето и попаднах на една обява, която беше много близко до нас. Ето продължението:

Hi, I am interested in the bike. Can I come this afternoon (after 5 pm) to see it? Thank you

Отговор:

Sure. I've put it out on my porch.
You can come by anytime to pickup.

77 .....(адреса)

Leave $ in mailbox. Cool?

V.

Къщата беше празна и осветена, колелото пред вратата. Оставих парите в пощата, взех колелото и днес ще го пробваме на снега навън. Отговаряше на 100% на информацията и на снимките....

младши ентусиаст
Аватар

Re: Малко лична креспонденция

Мнение от pampo » 05 Мар 2016, 19:06

Преди две години си купих от непознат китарна джаджа за 140лв. Дойде на среща на спирка на метрото, даде ми джаджата да я разгледам и влезе в едно кафе да ползва тоалетната. Имах около 5 минути да съм на другия край на квартала със 140 лева напред... Естествено го изчаках и му платих, но искам да кажа, че навсякъде по света има пичове и скапаняци...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 05 Мар 2016, 19:12

Колко пара струваше коллото?
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 05 Мар 2016, 19:28

Toя пост ма кара ... да продам червената си лада.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 05 Мар 2016, 21:35

E34 написа:Колко пара струваше коллото?

Цената няма значение. И един цент да е било. Кой от вас би казал на непознат в нета, че къщата му е празна и може да влезете спокойно в двора?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 06 Мар 2016, 2:22

есента бях в цюрих. разхождам се вечерта, някъде между 20 и 22 е било, и ми направи впечатление, магазини за обувки (които в момента бяха затворени) с изкарани отпред заредени стелажи. не си напазарувах :mhihi: и не съм спирал да ги разглеждам, но ми се стори, че обувките не бяха съвсем зле. ей тъй, извадени и оставени на улицата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 06 Мар 2016, 9:26

чак пък толкова.....малко преувеличаваш....той не ти е казал, че къщата е празна, а че ще го остави отпред. и предполагам, че става въпрос за не повече от 50€. При такива суми не боли.

Трябва да го погледнеш и от друг ъгъгл - колко ще му струва, ако трябва да го изхвърли. Товарене, ходене до накой пункт, плащане, връщане. Като сложиш и това, че работното време сигурно ще е ебано - по - добре да мине някой да го вземе, дори и без пари. Поне при мен е така.

Иначе да, повечето са малко повече от нормалното наивни. Ама такава е. Не знам, дали е за добро или лошо. Но, не ме и инересевува. И аз го карам на доверие - майстори влизат/илизат от къщата, ние тръгваме за работа. Само им казвам, да затворят вратата, като си тръгват. Дори и да вземат нещо, сигурно ще ми направи впечатление чак след време.

Но може да се случи и греда - на малката ролера стоя една година пред къщата, ама след една година се намери някой, който си го е взел. Вече втори път ми ожулват колата на паркинга пред работата....ама никой не ми слага бележка с тел. номер. Една, две покупки по ebay и те заминаха без да получа нищо....

та свят шарен, ама като цяло по - малко се лъже и краде на дребно в белите страни.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 06 Мар 2016, 14:29

Всъщност хич не преувеличава. Като е за изхвърляне, спокойно ще го остави отвън и ще чака някой да го вземе, че даже и бележка ПОДАРЯВА СЕ може да сложи. Той е ИСКАЛ пари и са се разбрали да ги получи ако му харесат колелото. Спокойно е можело да го бомбят, но в САЩ и Канада има доста такива наивни хора, които обичат да вярват в доброто у хората. Вместо да му казваш, че не е така точно както той казва, замисли се из нашата страна дали и половината случаи ще завършат с този изход ако така се даваха колелета. :yes:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Мар 2016, 14:54

У нас нямаше да има какво да разгледа купувача. Колелото вече щеше да е изчезнало.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 06 Мар 2016, 15:48

Top Gun Maverick написа:Всъщност хич не преувеличава. Като е за изхвърляне, спокойно ще го остави отвън и ще чака някой да го вземе, че даже и бележка ПОДАРЯВА СЕ може да сложи. Той е ИСКАЛ пари и са се разбрали да ги получи ако му харесат колелото. Спокойно е можело да го бомбят, но в САЩ и Канада има доста такива наивни хора, които обичат да вярват в доброто у хората. Вместо да му казваш, че не е така точно както той казва, замисли се из нашата страна дали и половината случаи ще завършат с този изход ако така се даваха колелета. :yes:

защо си мислите, че хората са прости? като е за изхвърляне, това не означава, че няма да се зарадва ако му дадат някой лев. :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spiro » 06 Мар 2016, 15:50

Просто се сетих за този клип
https://www.youtube.com/watch?v=tufnWwV2J5I
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 06 Мар 2016, 16:44

Не зная кой откъде има информация. Тук ако нещо е оставено на улицата, това означава че може да го вземете. Изключая МПС-тата естествено :mhihi: Ако е на тревата в двора, тогава вече нещата са различни. При нас боклука се изхвърля в четвъртък. Каквото не ви трябва, просто го оставяте отвън. Отнася се за абсолютно всичко. ТВ, мебели, електроуреди и т.н. Има много частници, които през нощта обикалят и събират печки, перални и т.н. Ако работят, може да се изкара някой $. Ако не, карат ги на скраб. Оставяйки работещи и годни уреди и т.н. на улицата, помагате на някой, който не може да си позволи нови. Ние първите три години в Монреал ползвахме абсолютно здрава холна гарнитура, която взехме от улицата. Оставихме я на хората, които пренаеха апартамента ни. В това няма нищо срамно. В блока ни сега има специално място, където оставяте непотребните ви вещи. Всеки може да си вземе свободно това, което намери там. Коледна украса, посуда, принтери, литература.... Щом остане повече от два-три дни, просто отива в боклука. Жена ми се сдоби с много хубаво цвете оттам.

Темата ми беше за доверието към абсолютно непознат човек.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 06 Мар 2016, 17:01

Тръгнах да купувам жилище преди време,разбрахме се с строителя и след ден два ми се обади че имал друга сделка при нотариус и ми предложи да прехвърли и моя апартамент ,пък аз по нататък ще съм му превел парите.Така и стана
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 06 Мар 2016, 19:39

BMW_POWER написа:Не зная кой откъде има информация. Тук ако нещо е оставено на улицата, това означава че може да го вземете. Изключая МПС-тата естествено :mhihi: Ако е на тревата в двора, тогава вече нещата са различни. При нас боклука се изхвърля в четвъртък. Каквото не ви трябва, просто го оставяте отвън. Отнася се за абсолютно всичко. ТВ, мебели, електроуреди и т.н. Има много частници, които през нощта обикалят и събират печки, перални и т.н. Ако работят, може да се изкара някой $. Ако не, карат ги на скраб. Оставяйки работещи и годни уреди и т.н. на улицата, помагате на някой, който не може да си позволи нови. Ние първите три години в Монреал ползвахме абсолютно здрава холна гарнитура, която взехме от улицата. Оставихме я на хората, които пренаеха апартамента ни. В това няма нищо срамно. В блока ни сега има специално място, където оставяте непотребните ви вещи. Всеки може да си вземе свободно това, което намери там. Коледна украса, посуда, принтери, литература.... Щом остане повече от два-три дни, просто отива в боклука. Жена ми се сдоби с много хубаво цвете оттам.

еее, че то при вас си е истински рай....При мен боклукът се дели - хартия, опаковки, остатъци от храна. Има био - боклук (коледната елха например), стъклата се хвърлят отделно (даже се делят и на цветове). Строителни отпадъци се изхвърлят на специално място. Холови гарнитура, ел. техника - комп., телевизори, принтери и т.н. също се изхвърлят на специално място. Имаш право на еди колко си м3 боклуци да изхвърлиш в годината, всичко друго се плаща....

както казах, направо рай :D

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 06 Мар 2016, 20:32

@2bar написа:
BMW_POWER написа:Не зная кой откъде има информация. Тук ако нещо е оставено на улицата, това означава че може да го вземете. Изключая МПС-тата естествено :mhihi: Ако е на тревата в двора, тогава вече нещата са различни. При нас боклука се изхвърля в четвъртък. Каквото не ви трябва, просто го оставяте отвън. Отнася се за абсолютно всичко. ТВ, мебели, електроуреди и т.н. Има много частници, които през нощта обикалят и събират печки, перални и т.н. Ако работят, може да се изкара някой $. Ако не, карат ги на скраб. Оставяйки работещи и годни уреди и т.н. на улицата, помагате на някой, който не може да си позволи нови. Ние първите три години в Монреал ползвахме абсолютно здрава холна гарнитура, която взехме от улицата. Оставихме я на хората, които пренаеха апартамента ни. В това няма нищо срамно. В блока ни сега има специално място, където оставяте непотребните ви вещи. Всеки може да си вземе свободно това, което намери там. Коледна украса, посуда, принтери, литература.... Щом остане повече от два-три дни, просто отива в боклука. Жена ми се сдоби с много хубаво цвете оттам.

еее, че то при вас си е истински рай....При мен боклукът се дели - хартия, опаковки, остатъци от храна. Има био - боклук (коледната елха например), стъклата се хвърлят отделно (даже се делят и на цветове). Строителни отпадъци се изхвърлят на специално място. Холови гарнитура, ел. техника - комп., телевизори, принтери и т.н. също се изхвърлят на специално място. Имаш право на еди колко си м3 боклуци да изхвърлиш в годината, всичко друго се плаща....

както казах, направо рай :D

Затова имаш Sperrmühl и не плащаш :D

Sent from my iPhone using Tapatalk

Следваща

Назад към Извън Темата