Избор на скутер
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Re: Избор на скутер
Аз карам Х9-500 гори 4,5 бензин и съм много доволен.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Аз имах някога Ямаха Сигнус 125. Градското беше 2.5/100, извънградското 2/100. 4Т моторчето си беше супер. Късо, леко и повратливо. Зимата му беше малко трудно, защото въздухарката изстива за секунди. Ходих и до морето с него. Но това беше преди доста години.
Много малко. Аз моя 125 кубика, както и да го карам ми дава 2.8-3 литра. Ще взема пак да го засега. Защото тоя разход ми го даваше като ходех на работа. 4 км. в едната посока. Беше си и хладно сутринта.
Sent from my MI 3W using Tapatalk
Резервоарът ми беше 7.5л и зареждах на всеки 300км. София - Сл. бряг го минах с точно 10л бензин по Подбалканския път. Карал съм с 80-90км/ч. Аз тогава бях около 85-88кг. Не съм юркал никога и не съм се състезавал с трафика. Моторетката беше 4Т.
- HDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 19' G31 540i
Трета година търкалям Piaggio беверли 250 - супер удобно моторче, много добра возия по софийските павета и дупки заради 16цоловите гуми. Доста по-маневрен е от другите макси скутери и мотори, които съм карал. Разхода в града е около 4-4.5. Карам го от Март до Октомври, подръжката не му е нищо особено и е несъпоставима с каквато и да е кола. Извънградско не пътувам почти с него - вдига си 140 без проблем, но няма смисъл при наличие на удобна и икономична кола.
Според мен 500цц скутер е необосновано ако ще се кара само градско - разликата в ускорението с 250цц идва от 70-80км/ч нагоре. 500цц си харчи минимум 5.5-6 в задръстванията при моето каране.
Според мен 500цц скутер е необосновано ако ще се кара само градско - разликата в ускорението с 250цц идва от 70-80км/ч нагоре. 500цц си харчи минимум 5.5-6 в задръстванията при моето каране.
Колегата по-горе писа с Пиаджото 500 , 4.5 на 100. 4-5 ако е на 100 е идеален разход за 500 кубика. Макар, че и 250 ще ми върши страхотна работа и май към там клоня. Трябва ми за извънградско, но в порядъка до 30 км. извън града. Може да се ходи и на по-далеч, все пак не са малко кубиците. От друга страна и 500 не е лошо. Вида е същия,размерите също...може да се пътува и до по-далеч без притеснения...абе каквото се случи. Ще търся и ако има изгоден мотор него ще взема.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Тея не ме кефят, пистовия ми е другата страст. Скутера за работа.
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3