къща от дърво или от тухли?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: къща от дърво или от тухли?

Мнение от Jordana » 15 Фев 2016, 21:49

В тая тема май с пълна сила важи максимата "мойто си е най хубаво " .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Потребител
Аватар

Мнение от d_r_a_g_o » 15 Фев 2016, 22:33

Jordana написа:В тая тема май с пълна сила важи максимата "мойто си е най хубаво " .

Е ти какво очакваш? Жалкото е, че трябва да важи "тухлата за НЕносещи стени е излишно скъпа, бавна и трудоемка простотия", но разбира се не е така. Хората много отдавна са измислили куп други начини да вдигнем проста преградна стена, но явно закостенялото мислене и най-вече нежеланието изобщо да се мисли още дълго ще властват при строителството ;)
Не че се учудвам де, тук е трудно да правиш нещо различно- преди години като ползвах винтови пилоти за едно бунгало 7х8м. и го оставих на 60см. над земята ме обявиха за луд. Чакаха ме и да пукна от студ или да плащам 300лв. за ток на месец- изненадващо ама оживях и сметките за 2-та климатика и бойлера и досега не прескачат 50-60лв. :mhihi: Но пък е интересно да си различен и днес като построя нещо уж странно почват да ме бъзикат, да разпитват, да проверяват и след 3г. наоколо се пръкнали още няколко обекта по същата схема...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 08 Мар 2016, 13:14

Изображение

Снимка на къщата за която говорихме по-назад от неделя.

Явно причината не е в скоростта на строежа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Мар 2016, 13:25

И на мен тая тъпотия ми направи впечатление. Тва е Бистрица нали?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 08 Мар 2016, 13:29

Да
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 09 Мар 2016, 11:00

bum_bum написа:Снимка на къщата за която говорихме по-назад от неделя. Явно причината не е в скоростта на строежа.

Ти съгласен ли си, че с тези стени ще е по-топла къщата, дори и само в зоните на стените?! Тия стени изградени ли са? Дали не е нов начин да я продадеш, да правиш фалшиви стени за да могат евентуалните копувачи да преценят къде да са им прозорците... един вид продажба на зелено с възможност за собстен дизайн...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Мар 2016, 12:35

Съгласен съм, че ще е по-топло. Но прозорците са вече оставени, едва ли е това. Странен ми е както казах факта, че даваш една торба пари за масивна конструкция от бетон, което е най-скъпата част в къщата и после спестяваш от тухлата, което не е голямо перо.

Като сме заговорили за алтернативни материали наскоро видях стъклопластова арматура, вместо желязна :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 09 Мар 2016, 14:45

Като не стигнат кинтите и се почват тия схеми, са сигурно го чакат да закисне та да позапълни фугите :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 09 Мар 2016, 15:25

Мислех да пиша, че трябва да го видим тва след дъждовете така ако си седи как ше е :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 09 Мар 2016, 16:14

Гледам, че на първия етаж няма щурцове над прозорците, а не са направени и от талашит, според мен това няма да са крайните стени. Май ще си го следиме тоя строеж :mhihi:
П.С.
А нема и строителна ограда, направо си е заебан тоя строеж...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 09 Мар 2016, 18:10

Не е заебан. Първия път като снимах имаше хора там нещо работеха. Щурцовете не са ли вградени между талашита като са събирани панелите? Аз така си го обяснявах.

Така или иначе карам колелото нагоре често, като има новини ще ъпдейтвам. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 10 Мар 2016, 15:24

На последното ниво има бетонен щурц излят заедно с плочата. На долния етажи няма. Са все едно са различни височини етажите и прозорците. Сещаш ли се как лепат итонг масово... Сигрно и тук така ще е... А в ляво как няма плоча на едно място, все едно ще има асансьор :mhihi: Странна е таа целата сграда, че и с плосък покрив... Некъв мол :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 10 Мар 2016, 17:07

А какво пише на онази табела там долу?
Така и така сте се събрали тук само учени, кажете нещо за скатен покрив - с какво да покриваме?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 10 Мар 2016, 17:44

Моя е с ОСБ 18мм + мембрана(неква немска - дето пропуска въздух отдолу нагоре и спира водата отгоре надолу) + двойна скара от летви 3х4см + бетонови сиви керемиди мизия(такива имах). Отдолу 20см вата, найлон и сачак.
Ако сам ще го правиш има фатки за улуците и челните дъски, щи требват и ламарини.
П.С.
Не съм го учил, прецених си го :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Мар 2016, 7:47

Не, няма да го правя сам, но не знам какво са дали в проекта. Събирам мнения, защото трябва да си горе долу запознат преди да се довериш 100% на това което са писали. За ватата и летвите, сачака и т.н. е ясна работата, интересува ме отодолу тази мембрана каква ще трябва да е ? И въобще някакви други видове изолации по плочата дали трябва да правя
Дайте предложение за хубави керемиди? Или някакъв вид друго "иновативно" покритие :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата