Малко лична креспонденция
Модератор: Общи модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Малко лична креспонденция
Може да е някоя откачалка. Нали постоянно ги гледаме по американските филми и новините 

@2bar написа:
еее, че то при вас си е истински рай....При мен боклукът се дели - хартия, опаковки, остатъци от храна. Има био - боклук (коледната елха например), стъклата се хвърлят отделно (даже се делят и на цветове). Строителни отпадъци се изхвърлят на специално място. Холови гарнитура, ел. техника - комп., телевизори, принтери и т.н. също се изхвърлят на специално място. Имаш право на еди колко си м3 боклуци да изхвърлиш в годината, всичко друго се плаща....
както казах, направо рай
Боклука като такъв го хвърлям тук в една шахта в коридора. Оттам отива в гаража и се събира в контейнер. Има отделни контейнери за пластмаса, стъкло, хартия, био. Говорех за едрите неща. Понякога оставят бележка, дали работи или не.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
на мен такива неща ми се случват редовно,последно си купих яке за мотора
пича го беше оставил на един стол пред тях.оставих му парите в пощенската кутия
отделно тук е прието,фермерите да имат будки и витрини за продаване с ценоразпис,но без продавач. взимаш си,смяташ и си пускаш парите в една кутия.смятам е съвсем в реда на нещата нещата да се случват по тоя начин

отделно тук е прието,фермерите да имат будки и витрини за продаване с ценоразпис,но без продавач. взимаш си,смяташ и си пускаш парите в една кутия.смятам е съвсем в реда на нещата нещата да се случват по тоя начин

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
mfandakov написа:Тръгнах да купувам жилище преди време,разбрахме се с строителя и след ден два ми се обади че имал друга сделка при нотариус и ми предложи да прехвърли и моя апартамент ,пък аз по нататък ще съм му превел парите.Така и стана
Нотариуса не вписва сделката, докато не е извършено разплащането. Тук риск няма.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
аз така си продадох xbox-а, бях го оставил в мазето
тука вече почти на всякъде се използва mobile pay (апп за телефона), просто въвеждаш телефонния номер на получателя и сумата.
по тоя начин нито трябва да си вкъщи, нито да се занимаваш с парите.

тука вече почти на всякъде се използва mobile pay (апп за телефона), просто въвеждаш телефонния номер на получателя и сумата.
по тоя начин нито трябва да си вкъщи, нито да се занимаваш с парите.

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:mfandakov написа:Тръгнах да купувам жилище преди време,разбрахме се с строителя и след ден два ми се обади че имал друга сделка при нотариус и ми предложи да прехвърли и моя апартамент ,пък аз по нататък ще съм му превел парите.Така и стана
Нотариуса не вписва сделката, докато не е извършено разплащането. Тук риск няма.
Не съм се замислял,може и така да е ноооо колко биха прехвърляли пред нотариус апартамент с изрично записано в нотариалният акт че,, купувача е изплатил цялата сума на продавача,,

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
mfandakov написа:bum_bum написа:mfandakov написа:Тръгнах да купувам жилище преди време,разбрахме се с строителя и след ден два ми се обади че имал друга сделка при нотариус и ми предложи да прехвърли и моя апартамент ,пък аз по нататък ще съм му превел парите.Така и стана
Не съм се замислял,може и така да е ноооо колко биха прехвърляли пред нотариус апартамент с изрично записано в нотариалният акт че,, купувача е изплатил цялата сума на продавача,,
А не трябва ли да представиш документи,че си платил?
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
На мен никой нищо не ми е искал,това бе преди време и тогава не бе задължително парите да минават през банка.
малко
стана това.
малко

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Spiro написа:Просто се сетих за този клип
https://www.youtube.com/watch?v=tufnWwV2J5I
I am not a racist but ...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Аз пък гледах един руски филм за нашето черноморие, дето се чудеха как така плод и зеленчуците стоката им е изложена отвънка и всеки чинно си слага в пликчетата и си плаща вътре в магазина, без да я открадне. Та всичко си е въпрос на манталитет и може би жизнен стандарт - когато социалните помощи дори ти позволяват да водиш нормален начин на живот, естествено че няма да тръгнеш да крадеш дреболии като колело 

Не Мы такие, Жизнь такая
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Покупка на часовник от форум за часовници в Испания, бил той нов или втора ръка.
Аз бях съвсем нов потребител и купувах, преведох пари директно по сметка на продавача, така се процедира, не се приемат пейпал, наложено плащане и др.
Вероятността да те излъжат е огромна на пръв поглед.
Плащал съм два пъти и съм получавал стоката до дни.
При някои от обявите за употребявани часовници, има възможност да се върне стоката до 24 часа, без обяснение, просто не ти е харесал.
Има тема за членове във форума, където се пишат отзиви, но са единици и не е меродавно. Доста се чудих преди първото плащане, но няма проблеми.
Във форума, може да се пускат обяви за "продавам часовник", само след ХХ месеца и ХХХ мнения, без да се броят "извън темата" и т.н., може би в последното се крие сериозността на хората.
Аз бях съвсем нов потребител и купувах, преведох пари директно по сметка на продавача, така се процедира, не се приемат пейпал, наложено плащане и др.
Вероятността да те излъжат е огромна на пръв поглед.
Плащал съм два пъти и съм получавал стоката до дни.
При някои от обявите за употребявани часовници, има възможност да се върне стоката до 24 часа, без обяснение, просто не ти е харесал.
Има тема за членове във форума, където се пишат отзиви, но са единици и не е меродавно. Доста се чудих преди първото плащане, но няма проблеми.
Във форума, може да се пускат обяви за "продавам часовник", само след ХХ месеца и ХХХ мнения, без да се броят "извън темата" и т.н., може би в последното се крие сериозността на хората.
Часовник или нещо друго е едно. "Влез в двора и си го вземи, защото ни няма вкъщи" е съвсем друго. Кой от вас ще напише това на непознат от нета. И не от форум, а от сайт тип OLX.
^ Добре, ти би ли дал стоката, която продаваш на абсолютно непознат, да му кажеш да си я разгледа, а ти да влезеш в тоалетната на някакво кафе и да се бавиш 5 минути поне? Като излезеш да се спазарите и да си вземеш парите (ако купувачът те чака, а не е избягал с твоята вещ).
Като купувам части за зверчето от Германия плащам предварително на пейпала на някой си и чак после ми ги пращат.
Последния път ме беше малко шубе, че си взех малко скъпички неща, ама дойдоха, даже бяха по-добри, отколкото очаквах.
Последния път ме беше малко шубе, че си взех малко скъпички неща, ама дойдоха, даже бяха по-добри, отколкото очаквах.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Хаос написа:Като купувам части за зверчето от Германия плащам предварително на пейпала на някой си и чак после ми ги пращат.
Аз два пъти съм пазарувал така от немци, вярно е през ebay, но работиха само с банков трансфер, демек първо превеждам и се надявам после да дойде нещо (което евентуално е като описаното). Реално можеха да ме изпържат и да им затворят акаунта само в замяна, но и двата пъти е нямало проблем, пък не бяха евтини нещата.
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3