BMW 530D много шумно турбо!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
			16 мнения
			 • Страница 1 от 2 • 1, 2

- noobcontrol
- Потребител
- 

- Кара: BMW 750Li E66
- Мечтае да кара: BMW X5 50D M
BMW 530D много шумно турбо!
Здравейте, преди 2 седмици си закупих BMW 530D 193 коня. Видях че има доста шумна турбина но не ме притесняваше много защото и старата ми 320ка 136 съскаше доста силно но си изкара 50000 км и все още си съска доволно   проблема е че тази съска много повече отколкото старата и това малко започна да ме плаши особено както е автоматик и не мога да я вкарам на 5та и да пусна съединителят ако реши че ще върви на масло вместо дизел (runaway diesel)
 проблема е че тази съска много повече отколкото старата и това малко започна да ме плаши особено както е автоматик и не мога да я вкарам на 5та и да пусна съединителят ако реши че ще върви на масло вместо дизел (runaway diesel)   сменено е маслото, филтър картерни газове, ролки, ремъци, филтри, дебитомер. Странното е че при каране малко по агресивно турбото си променя звука, става по шумно и от съскане става нещо между съскане и реване
 сменено е маслото, филтър картерни газове, ролки, ремъци, филтри, дебитомер. Странното е че при каране малко по агресивно турбото си променя звука, става по шумно и от съскане става нещо между съскане и реване   ходих на диагностика, човека каза да си карам така било нормално.... според мен такива шумове не са нормални обаче... Искам да попитам възможно ли е от спукани турбо пътища да се чува такъв звук? Доволен съм от колата, върви добре, не пуши освен като я напъна изпушва черно за малко, масло не харчи тествах я навъртях 5000 км не го е пипнала
  ходих на диагностика, човека каза да си карам така било нормално.... според мен такива шумове не са нормални обаче... Искам да попитам възможно ли е от спукани турбо пътища да се чува такъв звук? Доволен съм от колата, върви добре, не пуши освен като я напъна изпушва черно за малко, масло не харчи тествах я навъртях 5000 км не го е пипнала   почва да набира след 2500 оборота което не знам дали е нормално не съм карал преди 530ка. Като я настъпя имам чувството че давам газ на някакъв реактивен самолет
 почва да набира след 2500 оборота което не знам дали е нормално не съм карал преди 530ка. Като я настъпя имам чувството че давам газ на някакъв реактивен самолет   така се усеща с тази турбина.
 така се усеща с тази турбина.
Ето клипче на турбото което е даже тихо тук.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HXovhI1Hsls[/youtube]
Колата си има катализатори поне така ми казаха на диагностиката на реални 260000км е
  на реални 260000км е
(извинявам се ако вече има такава тема, потърсих но не намерих проблем точно като моя с турбина която решава да си променя звука и да почва да реве )
 )

проблема е че тази съска много повече отколкото старата и това малко започна да ме плаши особено както е автоматик и не мога да я вкарам на 5та и да пусна съединителят ако реши че ще върви на масло вместо дизел (runaway diesel)
 проблема е че тази съска много повече отколкото старата и това малко започна да ме плаши особено както е автоматик и не мога да я вкарам на 5та и да пусна съединителят ако реши че ще върви на масло вместо дизел (runaway diesel)   сменено е маслото, филтър картерни газове, ролки, ремъци, филтри, дебитомер. Странното е че при каране малко по агресивно турбото си променя звука, става по шумно и от съскане става нещо между съскане и реване
 сменено е маслото, филтър картерни газове, ролки, ремъци, филтри, дебитомер. Странното е че при каране малко по агресивно турбото си променя звука, става по шумно и от съскане става нещо между съскане и реване   ходих на диагностика, човека каза да си карам така било нормално.... според мен такива шумове не са нормални обаче... Искам да попитам възможно ли е от спукани турбо пътища да се чува такъв звук? Доволен съм от колата, върви добре, не пуши освен като я напъна изпушва черно за малко, масло не харчи тествах я навъртях 5000 км не го е пипнала
  ходих на диагностика, човека каза да си карам така било нормално.... според мен такива шумове не са нормални обаче... Искам да попитам възможно ли е от спукани турбо пътища да се чува такъв звук? Доволен съм от колата, върви добре, не пуши освен като я напъна изпушва черно за малко, масло не харчи тествах я навъртях 5000 км не го е пипнала   почва да набира след 2500 оборота което не знам дали е нормално не съм карал преди 530ка. Като я настъпя имам чувството че давам газ на някакъв реактивен самолет
 почва да набира след 2500 оборота което не знам дали е нормално не съм карал преди 530ка. Като я настъпя имам чувството че давам газ на някакъв реактивен самолет   така се усеща с тази турбина.
 така се усеща с тази турбина.Ето клипче на турбото което е даже тихо тук.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HXovhI1Hsls[/youtube]
Колата си има катализатори поне така ми казаха на диагностиката
 на реални 260000км е
  на реални 260000км е(извинявам се ако вече има такава тема, потърсих но не намерих проблем точно като моя с турбина която решава да си променя звука и да почва да реве
 )
 )- parabadabal
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: BMW 530 xi e61
Re: BMW 530D много шумно турбо!
Май много късно тръгва да върви. Огледай си вакуумите, колега. Особено около турбото.
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
			Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
__________BMW__________ 
\<oOO)_(||||) (||||)_(OOo>/
\_o___\\_________//___o_/
		\<oOO)_(||||) (||||)_(OOo>/
\_o___\\_________//___o_/
- noobcontrol
- Потребител
- 

Нямат признак да са спукани вакумите прегледах ги и прочистих егр-то което беше чак запекло от нагър та трябваше да го раздвижвам с отверка за да почне да се отваря   забелязал съм че лостчето на геометрията турбото се движи малко трудно и смятам да го почистя малко... има ли начин да го прочистя без да разглабям половината кола?
 забелязал съм че лостчето на геометрията турбото се движи малко трудно и смятам да го почистя малко... има ли начин да го прочистя без да разглабям половината кола?  

забелязал съм че лостчето на геометрията турбото се движи малко трудно и смятам да го почистя малко... има ли начин да го прочистя без да разглабям половината кола?
- dmxl
- младши ентусиаст
- 

- Кара: E61 530d 05
- Мечтае да кара: F10 M550D
аз когато си махнах катализаторите моята започна да свисти така но вече 40000 няма проблем. Най-добре я виж с очите си на подемник или на канал дали имаш катализатори.  И не е нормално да тръгва на 2500 оборота още на 2000 трябва да е като снаряд 

- noobcontrol
- Потребител
- 

До преди малко се занимавах да проверявам луфта на турбото и разглобих и почистих всички тръби на кулера   нямаше много масло всичко си беше точно но забелязах малък теч на масло който не можах да оправя защото болта беше на много кофти място и нямах подходящия инструмент за да го сваля....
  нямаше много масло всичко си беше точно но забелязах малък теч на масло който не можах да оправя защото болта беше на много кофти място и нямах подходящия инструмент за да го сваля.... 
Като зглобих колата обратно и я покарах набираше като луда дам ли и кик даун тръгва без да се замисля... не знам какво съм направил сигурно актуатора е бил блокирал понеже си играх с него и го мърдах нагоре надолу
 дам ли и кик даун тръгва без да се замисля... не знам какво съм направил сигурно актуатора е бил блокирал понеже си играх с него и го мърдах нагоре надолу   но все пак турбото продължава да се чува чак ме е срам да минавам покрай хора... луфт има минимален и си е в нормите според мен
 но все пак турбото продължава да се чува чак ме е срам да минавам покрай хора... луфт има минимален и си е в нормите според мен
Ето и снимки от опита ми да бъда домашен майстор 

нямаше много масло всичко си беше точно но забелязах малък теч на масло който не можах да оправя защото болта беше на много кофти място и нямах подходящия инструмент за да го сваля....
  нямаше много масло всичко си беше точно но забелязах малък теч на масло който не можах да оправя защото болта беше на много кофти място и нямах подходящия инструмент за да го сваля.... Като зглобих колата обратно и я покарах набираше като луда
 дам ли и кик даун тръгва без да се замисля... не знам какво съм направил сигурно актуатора е бил блокирал понеже си играх с него и го мърдах нагоре надолу
 дам ли и кик даун тръгва без да се замисля... не знам какво съм направил сигурно актуатора е бил блокирал понеже си играх с него и го мърдах нагоре надолу   но все пак турбото продължава да се чува чак ме е срам да минавам покрай хора... луфт има минимален и си е в нормите според мен
 но все пак турбото продължава да се чува чак ме е срам да минавам покрай хора... луфт има минимален и си е в нормите според менЕто и снимки от опита ми да бъда домашен майстор

- BT9028BA
- старши ентусиаст
- 

- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
noobcontrol написа:До преди малко се занимавах да проверявам луфта на турбото и разглобих и почистих всички тръби на кулеранямаше много масло всичко си беше точно но забелязах малък теч на масло който не можах да оправя защото болта беше на много кофти място и нямах подходящия инструмент за да го сваля....
Като зглобих колата обратно и я покарах набираше като лудадам ли и кик даун тръгва без да се замисля... не знам какво съм направил сигурно актуатора е бил блокирал понеже си играх с него и го мърдах нагоре надолу
но все пак турбото продължава да се чува чак ме е срам да минавам покрай хора... луфт има минимален и си е в нормите според мен
Ето и снимки от опита ми да бъда домашен майстор
Това масло което ти е във филтърната кутия идва от филтъра на картерните газове. Ако го смениш с нов ще се оправи и нищо чудно шума на турбото да намалее
- noobcontrol
- Потребител
- 

Аз съм го сменял ама с някакъв който чичо ми го намери за 30 лв филтър с капачето отгоре (има си автосервиз) ще го сменя пак но с този от е60тка където се води вечен.

- noobcontrol
- Потребител
- 

Колеги да ви ъпдейтна какво се случва с пищящият кораб   Онзи ден си карам по магистралата със 130-140 и тръгвам да изпреварвам... дадох газ до долу изпреварих въпросният автомобил и какво да чуя... турбото млъкна
 Онзи ден си карам по магистралата със 130-140 и тръгвам да изпреварвам... дадох газ до долу изпреварих въпросният автомобил и какво да чуя... турбото млъкна   просто млъкна от самосебе си... колата си върви както си трябва няма пушене всичко 6... и така 3 дена си карам с кеф без да мисля за турбото и днес изпреварвам един камион на петрохан и хоп... пак почна да вие като лудо...
 просто млъкна от самосебе си... колата си върви както си трябва няма пушене всичко 6... и така 3 дена си карам с кеф без да мисля за турбото и днес изпреварвам един камион на петрохан и хоп... пак почна да вие като лудо...   е такова нещо не бях виждал никога... ето и клип как се чува [youtube]https://youtu.be/GHWe52VsG3Y[/youtube]
 е такова нещо не бях виждал никога... ето и клип как се чува [youtube]https://youtu.be/GHWe52VsG3Y[/youtube]
Егати колата егати чудото

Онзи ден си карам по магистралата със 130-140 и тръгвам да изпреварвам... дадох газ до долу изпреварих въпросният автомобил и какво да чуя... турбото млъкна
 Онзи ден си карам по магистралата със 130-140 и тръгвам да изпреварвам... дадох газ до долу изпреварих въпросният автомобил и какво да чуя... турбото млъкна   просто млъкна от самосебе си... колата си върви както си трябва няма пушене всичко 6... и така 3 дена си карам с кеф без да мисля за турбото и днес изпреварвам един камион на петрохан и хоп... пак почна да вие като лудо...
 просто млъкна от самосебе си... колата си върви както си трябва няма пушене всичко 6... и така 3 дена си карам с кеф без да мисля за турбото и днес изпреварвам един камион на петрохан и хоп... пак почна да вие като лудо...   е такова нещо не бях виждал никога... ето и клип как се чува [youtube]https://youtu.be/GHWe52VsG3Y[/youtube]
 е такова нещо не бях виждал никога... ето и клип как се чува [youtube]https://youtu.be/GHWe52VsG3Y[/youtube]Егати колата егати чудото

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Е39 '02 530d
- noobcontrol
- Потребител
- 

И аз така мисля... другата седмица слагам нова вътрешна част на мелет, сменям всичко около турбото и да се приключва... да ми е мирна главата като съм на път. Благодаря ви колеги за отговорите   

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
- 

- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Какъв луфт има турбината - аксиален, радиален...? Така, както казваш, че вие на моменти, не е зле да погледнеш на живи данни как работи помпата на предналягането - и тя вие много гадно, когато е тръгнала...  

- noobcontrol
- Потребител
- 

Има много лек аксиален луфт колега... под 1 мм е което според мен е нормално  а тази въпросна помпа как да я видя на инпа? Че само това имам.
 а тази въпросна помпа как да я видя на инпа? Че само това имам.

а тази въпросна помпа как да я видя на инпа? Че само това имам.
 а тази въпросна помпа как да я видя на инпа? Че само това имам.- noobcontrol
- Потребител
- 

Възможно ли е геометрията да забива и да не се движи като хората? Понеже ми направи впечатление че актуатора се мърда малко чак към 3000 оборота. Та възможно ли е да прави обратно налягане поради забила геометрия и от там да идва тоя шум? Не харчи масло и си върви.... но тръгва чак към 3000 оборота.

- Z3Ro*
- старши ентусиаст
- 

- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Геометрията се управлява от вакуум посредством електромагнитен клапан. Лесно можеш да я тестваш през Инпа - влизаш в меню "activate" и избираш "charge air pressure control". Така се отваря геометрията на 50%, като остава така точно 1 минута. Това можеш да го видиш на лоста на актуатора. Също така накарай някой да запали, а ти в това време гледай лоста - след запалване, ако всичко е изправно, вакуума дърпа лоста докрай надолу, към земята. Не го ли видиш това, почвай със смяна на вакуумни маркучи, евентуално проверка на вакуумен резервоар и ел. клапан...
Помпата я гледаш на живи данни от графиката "pre-supply pressure" - не трябва да пада под 3.6 бара при натоварване в движение...

Помпата я гледаш на живи данни от графиката "pre-supply pressure" - не трябва да пада под 3.6 бара при натоварване в движение...

- noobcontrol
- Потребител
- 

Колеги май открихме проблема   спукан изпускателен колектор... в понеделник ще я разглабя майстора да подтвърди
 спукан изпускателен колектор... в понеделник ще я разглабя майстора да подтвърди   това обяснява променливия звук... като карам градско повече време и я изрежа спира да съска явно се насъбират сажди и като я надуя малко колата се запушва за някакво време дупчицата
 това обяснява променливия звук... като карам градско повече време и я изрежа спира да съска явно се насъбират сажди и като я надуя малко колата се запушва за някакво време дупчицата  

спукан изпускателен колектор... в понеделник ще я разглабя майстора да подтвърди
 спукан изпускателен колектор... в понеделник ще я разглабя майстора да подтвърди   това обяснява променливия звук... като карам градско повече време и я изрежа спира да съска явно се насъбират сажди и като я надуя малко колата се запушва за някакво време дупчицата
 това обяснява променливия звук... като карам градско повече време и я изрежа спира да съска явно се насъбират сажди и като я надуя малко колата се запушва за някакво време дупчицата  
			16 мнения
			 • Страница 1 от 2 • 1, 2