Ще има задължително гласуване, решиха депутатите на първо че
Модератор: Общи модератори
Re: Ще има задължително гласуване, решиха депутатите на първ
Малко е разочароващо постоянно да чета "турците така, турците онакова". Толкова ли не разбирате, че това да си турчин не означава, че автоматично подкрепя ДПС или мрази родината/държавата или българите? Аз съм турчин, роден, израснал и живеещ в България. Далеч не смятам, че произходът ми ме прави по-малко патриот или българин от тези, които ме мразят? Аз също обичам родината си и бих умрял за нея. Това, че съм различен по народност не ме прави по-малко човек от другите. Човек не избира какъв да се роди и не трябва да му се отговорност за неща, които са извършени 500 години преди той да се е родил. Това е моето мнение.
Никога не съм гласувал за ДПС и не мисля да го правя. Няма по-големи крадци от тях.
Никога не съм гласувал за ДПС и не мисля да го правя. Няма по-големи крадци от тях.
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
Сондьора написа:, а и за кво ми пускаш на английски![]()

п.с.И все пак до второ четене доста вода ще изтече и не се знае, знае ли се.

gurcayy написа:Малко е разочароващо постоянно да чета "турците така, турците онакова". Толкова ли не разбирате, че това да си турчин не означава, че автоматично подкрепя ДПС или мрази родината/държавата или българите? Аз съм турчин, роден, израснал и живеещ в България. Далеч не смятам, че произходът ми ме прави по-малко патриот или българин от тези, които ме мразят? Аз също обичам родината си и бих умрял за нея. Това, че съм различен по народност не ме прави по-малко човек от другите. Човек не избира какъв да се роди и не трябва да му се отговорност за неща, които са извършени 500 години преди той да се е родил. Това е моето мнение.
Ти първо определи турчин ли си или българин, не става и двете едновременно.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
gurcayy написа:Малко е разочароващо постоянно да чета "турците така, турците онакова". ...
Аз с турците нямам никакъв проблем, имам много добри приятели турци и въобще не ми прави впечатление кой какъв бил. Имам проблем единствено, когато се краде открито под формата на партия представлявала някого си. Ами тя съществува само за това - разпределя пари.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Сондьора написа:Тва преброяване е тотален шит, а и за кво ми пускаш на английскии не вади цифри от контекста 10% мюсюлмани от 5.7млн население.
Говорещите турски (майчин) са 605 хил, а неопределящи майчиния език още 10%+ още 5% които са се определили като Roma
Тва с екскурзиите спря, нали промениха закона. Поне така се отчете на последните избори
Не разбирам български за тва

Аз не съм за забраняване на ДПС, просто броя на хората, които гласуват за тая партия не отговаря пропорционално на каква част от населението са в пъти... тва е някаква бизнес схема за източване без никакво представителство. Ся знам, знам... всички крадат... бла бла

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
Така е, те са заедно там горе, от изборите само зависи кой колко ще издърпа чергата към себе си, но пак има за всички 
иначе това, че пусна информация на английски за българските мюсюлмани и цигани беше много добро
И аз доста се посмях

иначе това, че пусна информация на английски за българските мюсюлмани и цигани беше много добро

И аз доста се посмях
Последна промяна © на 11 Мар 2016, 22:41, променена общо 1 път
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Ебаси социалистите... дори като крадат, споделят 
п.с. домързя ме да търся българския документ
може би е време да го научите този език
беше от nsi.bg, не знам какво мърморите.

п.с. домързя ме да търся българския документ

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Някой ако може да ме светне в кои бели държави има задължително гласуване? Това свобода ли е? Да бъдеш ти задължен да правиш нещо!
- Stoqnov_1979
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: тази
- Мечтае да кара: онази
То не е задължително. 50 лв и се отърваш,а с твоите 50 лв ще платят на 2 рома за контролиран вот

- Larbi
- Потребител
-
Stoqnov_1979 написа:То не е задължително. 50 лв и се отърваш,а с твоите 50 лв ще платят на 2 рома за контролиран вот![]()
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Аз няма да си загубя цял ден, да се редя с некви изкукали и промити шматки, за да овластявам пак същите престъпници - то е ясно. Ама ми е интересно, ако се запази досегашната избирателна активност, как ще глобят повече от 60% от населението и к'ва събираемост ще постигнат 

Ubi dubium, ibi libertas
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
© написа:gurcayy написа:Малко е разочароващо постоянно да чета "турците така, турците онакова". ...
Аз с турците нямам никакъв проблем, имам много добри приятели турци и въобще не ми прави впечатление кой какъв бил. Имам проблем единствено, когато се краде открито под формата на партия представлявала някого си. Ами тя съществува само за това - разпределя пари.
А! Е, точно тука е ключа за мазето! Аз също познавам много турци, даже съжителствам в един блок с тях и мога да ви кажа, че са си образовани и свестни хора! Сериозни, работливи и т.н. В Турция също съм ходил, няма такова позитивно отношение към мен като българин! Лошото е, че има една партия, то не е партия ми е движение, не движение а организирана престъпна група, която с помощта на манипулации, промиване на мозъци, провокации, насаждане на етническо напрежение и всякакви други подмолни методи паразитира на гърба на нашето общество... Това са едни хора, които са в политиката само с цел лично облаготелстване, и мисля, че идеята за задължително гласуване е добра само за да ги изхвърли от парламента!
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Larbi написа:Някой ако може да ме светне в кои бели държави има задължително гласуване?
Ти за бяла държава ли ни имаш?

- Larbi
- Потребител
-
© написа:Larbi написа:Някой ако може да ме светне в кои бели държави има задължително гласуване?
Ти за бяла държава ли ни имаш?
Точно

През комунизма обажда се някакъв по-главен на съответната секция за проверка как върви гласуването, дали гласуват хората и тоя отговаря:
-Тъй вярно, Другарю Началник! Гласуват! 99.9% вече гласуваха и продължават да идват

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Larbi написа:Някой ако може да ме светне в кои бели държави има задължително гласуване? Това свобода ли е? Да бъдеш ти задължен да правиш нещо!
от "белите" държави: Гърция, Белгия, Люксембург, Лихтенщайн Кипър, Австралия, в другите бели държави не е нужно защото те не разсъждават така индиански като нас.
От малко по-мургавите държави на нашето електорално ниво: Аржентина, Бразилия, Уругвай, Турция.
В исторически план задължително гласуване са имали:
- до 1993 - Италия
- до 1925 - Австрия
- до 1967 - Нидерландия
- до 1933 - Португалия
- до 1923 - Испания
- различно за различните общини в Швейцария, в Шафхаузен още е задължително.
Както виждате предимно южни страни се се нуждаели (и все още) от тази мярка която е по-скоро образователна - да те научи да поемаш отговорност. Нека да го приемат и след 20-30 години като се научат 2-3 поколения че да гласуваш е повече задължение отколкото право, тогава могат да го махнат. Защото да, като граждани имате не само права но и задължения!