Ще има задължително гласуване, решиха депутатите на първо че

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Одобрявате ли въвеждането на задължително гласуване?

Да, одобрявам въвеждането на задължително гласуване.
69
63%
Не, не одобрявам въвеждането на задължително гласуване.
33
30%
Не мога да преценя.
7
6%

Общо гласове : 109
старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Ще има задължително гласуване, решиха депутатите на първ

Мнение от bum_bum » 13 Мар 2016, 14:00

Top Gun Maverick написа:...

За мен лично няма значение дали ни краде Турция, Гемрания, Франция или Русия. Кражбата е кражба, независимо кой я е извършил. И посмъртно ама посмъртно няма да ида да гласувам. И 50лв няма да дам. Взимам си един болничен и това е. Нека видим кой и как ще ме глоби.

Единия с престъпно минало, другия финансиран от Турция, третия от Русия, четвъртия партиен секретар по онова време, пети "проект" на незнам кой си и ще ме карат на сила да гласувам за някой от тях. Да гласуват децата им. Аз няма да стъпя в избирателната секция. Че пък после и ако някак са им се объркали плановете да гледаме тоя цирк като в Армеец отново.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 13 Мар 2016, 14:12

selected.jpg

Същото важи и за правителствата. Масата народ обаче си мисли, че тя избира съдбата си и ако не гласуваш уууууу лошо. Нали същите тия управляващи кукловоди в сянка чрез медиите са ви набили в кратуните, че трябва да гласувате и по този начин да се чувствате че избирате нещо и че имате власт. Реално сме просто овце потребители и отделители на фекалии и метан, нищо повече :mrgreen:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 13 Мар 2016, 14:30

Top Gun Maverick написа:И да ти кажа, на мен пък ми писна да слушам оплакващи се как ги крадяли политиците, а да не гласуват! Тук също не визирам теб защото не знам дали гласуваш или не по принцип. Сега ако има задължително гласуване, поне ще имат морално право да мрънкат след като са гласували.

:mrgreen:

Т'ва пробито клише като го чуя и се сещам за Карлин :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 13 Мар 2016, 14:38

nqmam_bmw написа:
TNT написа::OT: Аз да попитам... в Пловдив как така ДПС нямат общински съветник ? За един прЕател питам :wave:

Твоят прЕател знае ли, че и АТАКА нямат нито един общински съветник. :wave:

Точно де. Значи все пак има значение дали си гласува или не. Никой с малко акъл не би гласувал за тези две партии. Не, че не се купуват гласове, но не играят чак такава роля. Ако успеят да нагласят 2-3-4 места в общинския съвет, това е. Разбира се, че на всички избори има отклонение от реалността, но не е 100% както се изкарва в темата. 10-15% е по-реалистично. Но понякога е достатъчно за постигане на мнозинство. 30% да са, 30% са по-малко от останалите 70%. В Пловдив точно на тези избори влезнаха нови хора в общинския съвет, от нови партии.

Мисълта ми е, че колко гласове ще са купени или "преброени правилно" на изборите за правителство ? 500 000 ? 1 000 000 ? Ако всички останали гласуват, тези няма да имат такова значение. Има го и момента, че не могат да намерят 1 000 000, които да гласуват за 20лв. Ще трябва повече да се дава. То и сега съм чувал, че се е давало и по 50лв. Сега ще се купят 200-300 хиляди за по 20-30лв, а за останалите по 100-150лв ли ще изкарат ? Вече бая пари станаха :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 13 Мар 2016, 14:41

Карлин беше великан. Темата може да се заключва вече :mhihi:

Много добре си ги подреди нещата:

Първа причина: БЕЗСМИСЛЕНО :yes: лонг тайм агоу пейд фор и т.н. ю гет дъ поинт :mhihi:

Втора причина: Като гласуваш нямаш право да се оплакаш после. И тук идва тънкият момент, че тия които са гласували за тия които са на власт са съучастници в престъпленията им. Тууушееее :mhihi: Гласувал си щото си много якия промит мозък, на който от телевизора, вестника и нета му подават зомбиращите послания да гласува, да упражнява правото си на глас, бла бла бла и като ги избере и като доразрушат държавата и като доокрадат баба му и става множествен оргазъм :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Мар 2016, 14:46

http://www.novini.bg/news/341237-%D0%B1 ... D0%B0.html

Борисов, либертарианец хахаха
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 13 Мар 2016, 15:07

Задължителен вот е триумф на лумпениадата

По-работещо решение е да бъде реформиран начинът на гласуване, за да е лесен и удобен за хората

50 ЛВ. ГЛОБА или 3 месеца без социални помощи, ако български гражданин не гласува. Това предложение на Патриотичния фронт, което прави гласуването задължително, обедини всички управляващи депутати.

Първоначалното обяснение бе, че понеже Слави Трифонов предлагал този въпрос с подписката си за референдум, то хората щели да го подкрепят и един вид депутатите действат превантивно. В понеделник обаче Валери Симеонов обясни, че гласуването трябвало да стане задължително, защото и без това българските граждани имали само права и никакви задължения.

И двете обяснения са откровено глупави. Първото предполага как ще гласуват гражданите, ако въобще гласуват на референдум, а второто преобръща изцяло демокрацията, като превръща изборното право в изборно задължение.

И двете обяснения обаче прикриват, че задължителното гласуване ще е триумфът на лумпениадата в българската политика. Но пък за сметка на това ще се увеличи делът на отвратените.

Вече 15 г. социолози и политолози изследват нарастващия дял на негласуващите. И откриват типажи.

Едните са незаинтересовани и прекалено заети и отделеното време за гласуване не си заслужава. 50 лв. глоба няма да ги уплашат, а и те са относително малко и повечето не живеят в България.

Две групи доминират обществото на негласуващите. И двете страдат от незаинтересованост и недоверие. Не към политиката и партиите, а дълбоко екзистенциална незаинтересованост. Те не участват на пазара на труда, нямат обществен живот различен от ползването на градски транспорт гратис.

Половината негласуващи са от тези групи, твърди Боян Захариев от “Отворено общество” в свой анализ в “24 часа” след изборите от 2014 г. Едните са хора над 60 г., част от най-бедните 40%. Тоест хора на ръба на оцеляването.

Другите са млади хора до 30 г., отчуждени и от политиката, и от икономиката. Те нито учат, нито работят.

Изследване на агенция “Афис” от 2013 г. потвърждава профилите. Според него най-много не гласуват циганите. При тях постоянно гласуващите са едва 3%. Образователен разрез пък показва, че 27% от редовно гласуващите са висшисти, 14% са с основно образование, а без никакво са едва 2,6%. Всеки пети негласуващ е безработен и маргинализиран.

Нека сега си представим, ако тези маргинали бъдат принудени да отидат да гласуват. Най-лекият ефект е да надраскат бюлетините с нецензурни думички и картинка на три пръста. Много по-голяма обаче е вероятността тези гласове да отидат при поредния спасител, който обещае да разколачи банките или да изтребе евреите. Има и трети вариант - тези хора следват най-голямата партия за момента и се зареждат победи с по 60-70% за една или друга партия. Тоест реално ще имаме власт без опозиция.

Всеки от тези варианти е опасен. Още повече че реално задължителното гласуване няма да пребори купения вот. Напротив, профилът на негласуващите сочи към хора, които биха били податливи на сделка с гласа си. И ще доведе единствено до увеличение на бюджетите за купуване на партиите, а след това и до корупцията, за да бъдат избити тези пари.

Всъщност, вместо да се въвежда задължение за гласуване, по-работещо решение е подаването на глас да бъде стимулирано. Но не с пари. Трябва ни реформа на начина, по който подаваме гласа си. Единият вариант е да стане електронно, но дори хора, подкрепящи идеята, имат съмнения за сигурността. Нищо обаче не пречи да се въведе дистанционно гласуване по пощата или разполагане на машинни секции на места, които човек посещава всеки ден, като магазини например. Все стъпки, които ще намалят загубата на време и ще улеснят гласоподавателя. А по този начин и ще го накарат да се заинтересува кого и защо избира.

https://www.24chasa.bg/Article/5350570
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Мар 2016, 15:55

А бе от 9 кладенеца вода ще донесете да докажете, че е вредно да се гласува :shock: Чужбина - не харесвате, глоби - не ви се плащат, това трябвало онова трябвало, нямало да има ефект и т.н. Да ви прилича на обикновено мрънкане? Най-добре е да лягаме и да умираме.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 13 Мар 2016, 16:07

© написа: Най-добре е да лягаме и да умираме.

То, животът доказано убива така или иначе.

Каква ли ще е избирателната активност при един задължителен вот? :roll: И ако съм на 98 г., в някое село в Странджа, пак ли трябва да ида до урната да не ме закичат с едни бързи 50 лв. ?

и

Борисов: ГЕРБ е изконно против задължителното гласуване, но подкрепя ПФ

http://www.segabg.com/article.php?id=794988
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Мар 2016, 16:21

© написа:Най-добре е да лягаме и да умираме.

Ние отдавна сме умрели ама още не го осъзнаваме.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 13 Мар 2016, 16:45

© написа:А бе от 9 кладенеца вода ще донесете да докажете, че е вредно да се гласува :shock:

Не е вредно да е гласува, а е вредно да е задължително :!:
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Мар 2016, 17:30

Аз наистина ви се чудя как харесвате много неща от развитите страни, а тук за едното гласуване ще кажете всичко, само и само да не се ходи или да не е задължително. Като гледам процента обаче явно сте малцинство. Не, че е критерий за нещо, просто се радвам, че има и други, мислещи по съвсем различен начин.
Значи да не се вярва в НИЩО, да не се прави НИЩО, но същевременно да се плюе по това и онова, така ли да ви разбирам? :mhihi: Ами честно казано като говорите за клиширани неща, то по-клиширано отдавна стана да не се ходи на гласуване и всеки втори да вика, че това нищо не променяло и т.н.
Не ви познавам лично вас, но като познавам повечето негласуващи хора, то не им завиждам честно казано. Винаги има и изключения, тука виждам откровено хора, които нито са прости, нито са легнали да умират, но пропагандират това малодушие, че нищо от никой на зависи и да се ляга да се мре. Не ви разбирам, няма и да ви разбера.
Що се отнася, че отдавна сме умрели, но не го знаем, ние го знаем или поне една част от нас. Човешкият живот като цяло е един миг от "вечността" и на фона събитията от няколко милиарда години насам, едва ли някой тук ще ми каже смислена причина да се живее, освен тази да предадеш гените си напред. Фреди Меркюри изпя дори за какво живеем и че знаем резултата в една от най-монументалните песни за всички времена, но ако почнем да търсим причини и разни такива неща, съвсем ще излезем от тая тема и ще идем в други любими на нас от форума. :mrgreen:
Сега гледах от Хисторито за богатствата на древен Египет. Честно казано като се замисли човек каква цивилизация е била това и преди колко години е живяла, наистина всичко в нашия живот е един миг. Ако се бяхте родили един роб в древен Египет, какво ли щяхте да говорите тогава за властта след като сега сте част от откровено назаднала държава, но живеете що годе добре, а тогава щяхте да сте част от ВЕЛИКА държава, но да живеете меко казано зле? :mhihi: И да ви кажа, не сме чак толкова зле в световен мащаб. Винаги има по-зле и според мен трябва да сме благодарни. Сега можеше още да сме под Турско робство ако поробените Българи мислеха като част от вас и едва ли щяха да дадат живота си в името на родината. Забравете, че Русия сама щеше да ни освободи, без нашето си ОГРОМНО участие във всичко. Тогава надали щяхте да сте по-добре, ако изобщо ви имаше защото вашите предишни гени можеше спокойно да са изклани и вас да ви няма и никога да не ви има. Помислете над това следващия път когато пропагандирате БЕЗДЕЙСТВИЕ. Защото нищо като не зависи от вас, не съм ви видял по ТВ да хващате автомат и да влизате в Парламента. :dunno:
Съветвам ви да не се вкопчвате толкова много в живота и да го живеете добре, че утре не е сигурно нищо, но все пак се помъчете нещо да оставите на предадените си гени напред, че иначе наистина всичко е безмислено. Едно знам обаче - ако искате да промените нещо, то само с лежане у вас няма да стане. :yes:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Мар 2016, 18:46

На кое казваш лежане, че аз като имам работа редовно по 16-18 часа си откарвам?

Виждам тенденция да се вменява някаква вина на негласуващите, че са мързеливи, че нищо не правят, че с нищо не допринасят в обществото. Едва ли не, щом веднъж на 4 години не е отишъл до урните е абсолютен търтей и безделник.

Аз при хубаво време минавам 100км месечно пеша и 1к с колело. Не ме бърка да ида днес 5 пъти до избирателната секция и обратно. Просто не виждам за какво да го правя. И понеже не могат да ми дадат това, което очаквам от тях те искат да ме задължат. :kuku:

Разберете, че най-доброто което може да се направи на следващите избори е нито един човек да не иде да гласува ама нито един!
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 13 Мар 2016, 18:57

Никъде не съм визирал конкретно теб или някой лично, даже куп пъти ти посочих точно за теб, че не знам дали изобщо гласуваш и още куп неща, които няма как да знам. Конкретно не пиша за никой от вас и не мога да знам, разберете го, нито пък искам да засягам някой лично.
Дали ще гласуваш или не си е твоя работа, ок, ти си намерил нишата си в живота и може би дори ти е все тя за всичко в България, но според мен масата заспали хора трябва да се събудят по някакъв начин. Както казах, не ги виждам смисъл от празно мрънкане пред компа, а иначе нито гласуват, нито хващат калашника и айде пред парламента. Или поне едно паве. Това е.
Във всеки случай промените вероятно изобщо няма да минат според мен и скоро ще носим фесове или ще оставим държавата на циганите и разните други малцинства, плюс задаващите се имигранти и ще се изнесем по белия свят. Сирийците само търсят някой да им подари държава. Като гледам близо 30 години накъде вървим, с това ни мислене не остава много до тоталната липса на държава и тогава вече ще се усети какво става от останалите да живеят тук.
Като не гласувате вие, има достатъчно голям брой малцинства, които избират кой и какво да ви прави или поне да определя правилата за това кое, как ще става.
Що се отнася до картинката с Теди Рузвелт, това се отнася за съвсем други времена и колкото и да нагласят кой да е на власт, все пак думата има народа кой да го управлява. Сега, че избора е ограничен е друга работа. Все пак е избор, в Северна Корея и толкова нямат. :yes:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Мар 2016, 19:10

Зависи от гледната точка. Аз мисля, че заспалите са тия в парламента, щото бръкнаха в кацата с меда, заспаха и забравиха да си извадят ръката.

Видно от последните 25 години е, че с гласуване не се получава. Гласуваш за Иван, а получаваш Петкан. Изреди се кой ли не, уж нов, уж чист и всеки се насра. Така или иначе изгубихме 25 години с опити да гласуваме за тоя и оня, че току виж излезнал един честен.

Що пък да не се опитаме да спрем да гласуваме да видим какво ще стане?

Ниша не съм намерил. Колкото и да съм добре, последната М-ка да карам или да живея в палат ако ще изляза ли на улицата и видя ли тая мизерия вече не съм добре. Както казах ходя много пеш. От колата не се вижда добре, но тръгнеш ли пеша е така по кварталите.. ми няма такова гето. Няма Бояна, няма Драгалевци, няма център, Иван Вазов, Лозенец.. все елитни квартали. Живеем в едно абсолютно блато.

И за това не е виновен някой, дето е гласувал или друг който не е.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата