Снимаме нарушител и глоба?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Снимаме нарушител и глоба

За
62
62%
Против
28
28%
Се ми е тая
10
10%

Общо гласове : 100
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Re: Снимаме нарушител и глоба?

Мнение от Denmark » 15 Мар 2016, 16:55

alx написа:
enerdjy написа:Не знам що толкова се противите ?
Аз се радвам, че най-накрая клиповете от записващи устройства ще се приемат за доказателство.Дори и да не изпращате нарушителите на КАТ, не се знае кво ще стане на пътя, с видеорегистратор винаги ще може да докажете вашата невинност в случай на ПТП.

никой нормален човек не би се противил на такава промяна.

проблема (както и на повечето подобни инициативи) е, че е трудно приложима и удобна за злоупотреби. което ... автоматично я прави поредното разхищение на пари и човекорресурси (щото нали знаеш, че няма да минеме само с пращане на снимката/ видео клипа ми ще трябва да се ходи, да се подписва, и тн щото иначе пак се връщаме на момента с злоупотебите. и като го оформят юридически и финансово и тн - и го засечещ с генералното безхаберие - и идва момента на неприложимоста.

носиме вода от девет планини...

и като се почнат после обвиняемите с оправданията, днеска в болница бил и не може да се яви, а теб те викат да ходиш насам натам да даваш показания..

alx написа:пак родни недомислици.

да не се занимават с глупости, ами да си оправят две неща:

1. събираемоста на глобите. да подобрят воденето на глобите, да махнат давноста на глобите и да ги вържат към най-тясното в системата - когато си регистрираш колата или минаваш на преглед.

2. воденето и отчета на нарушенията и връзката със застрахователния риск. като направиш две-три нарушения и ти скочи гражданската на 1500 лева на година- и всичко ще се отрегулира.

ама кучето си лае, кервана си върви...

няма интерес от това, за това не е направено до сега :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Мар 2016, 20:40

Все ми е тая.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 15 Мар 2016, 21:12

За какво гражданите да вършат работата на полицията, тяхната работа каква ще бъде? Да прибират единствено подкупи? Това прилича на някакво ДС доносничество. Против съм. Нека сложат камери навсякъде и по-големи глоби и най-вече да направят така че да ги събират и хората ще внимават. Иначе ставаме като русия, диващина... пълно е с клипчета от видеорегистратори как катастрофират и се бият, явно натам сме тръгнали, полицията там сигурно разчита изцяло на видеорегистраторите на гражданите.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 15 Мар 2016, 22:09

Тоя форум не е тръгнал на добре, то не, че държавата е в друга посока.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 15 Мар 2016, 23:28

Абе понеже всички сме против насилието, искам да ви питам нещо. Карате си любимото БМВ по пътя, вътре жена ви, детето,кучето. Излиза от някъде един дебил, удря ви щото не е видял знака Стоп, БМВто ви е без двигател, жена ви и детето са си ударили главите в страничните стъкла, а дебильт идва да пита как сте и ще получи 50 лева акт, а застрахователите ще ви платят 70-80 процента в най-добрият случай. На мен се случи нещо подобно зимата и честно започнах да псувам лайното с фиат стило. Да, бях сам, бях с обикновен пикап, но ми идваше да му разцепя тиквата. А лайното ми се дьрви! Не видял трите знака Стоп по пьтя. Някои хора заслужават да ги бият и да ги ебьт цигани в някое мазе. Ако знам, че на това лайно ще му взсмат книжката и ще го глобят поне 3-5000 лева, няма да го псувам, дори и да ми платят после колата наполовина. Но той почти се опитва да ме убие и плаща 50 лева за това. Е наистина бих му изправил една щанга у кухата глава.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 15 Мар 2016, 23:39

alx написа:пак родни недомислици.

да не се занимават с глупости, ами да си оправят две неща:

1. събираемоста на глобите. да подобрят воденето на глобите, да махнат давноста на глобите и да ги вържат към най-тясното в системата - когато си регистрираш колата или минаваш на преглед.

2. воденето и отчета на нарушенията и връзката със застрахователния риск. като направиш две-три нарушения и ти скочи гражданската на 1500 лева на година- и всичко ще се отрегулира.

ама кучето си лае, кервана си върви...

Това е истината :yes: , ама застрахователите да не ги играят к**ва, и като му кажат 1500, да е толкова при всеки от тях! Тази система работи перфектно навън, като за коректните водачи респективно стойноста на гражданската се намаля.
only rear wheel drive

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 16 Мар 2016, 10:41

Мордехай написа:Абе понеже всички сме против насилието, искам да ви питам нещо. Карате си любимото БМВ по пътя, вътре жена ви, детето,кучето. Излиза от някъде един дебил, удря ви щото не е видял знака Стоп, БМВто ви е без двигател, жена ви и детето са си ударили главите в страничните стъкла, а дебильт идва да пита как сте и ще получи 50 лева акт, а застрахователите ще ви платят 70-80 процента в най-добрият случай. На мен се случи нещо подобно зимата и честно започнах да псувам лайното с фиат стило. Да, бях сам, бях с обикновен пикап, но ми идваше да му разцепя тиквата. А лайното ми се дьрви! Не видял трите знака Стоп по пьтя. Някои хора заслужават да ги бият и да ги ебьт цигани в някое мазе. Ако знам, че на това лайно ще му взсмат книжката и ще го глобят поне 3-5000 лева, няма да го псувам, дори и да ми платят после колата наполовина. Но той почти се опитва да ме убие и плаща 50 лева за това. Е наистина бих му изправил една щанга у кухата глава.

идвало ти е, но НЕ си го направил.
Е това е разликата между умният и глупавият човек.
а сега на тоя, въобще не ме вълнува дали е виновен или не.
След като му е второ дело да му го нахакат като рецидив и да скача да се бие следващият път.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: направо.
Мечтае да кара: настрани!
Детайли за колата: винаги на борд.

Мнение от Stahlblau » 16 Мар 2016, 12:51

Представете си да обявят по 20 кинта за сниман нарушител, или примерно ако имаш актове 200 лева, като снимаш 10 човека да ти ги опростят? ;) Ще стане забавно :mhihi:
Стимулиране му е майката... ;)
Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 16 Мар 2016, 12:54

Айде да не дават пари, че ще стане мазаляк.
И като гледам вчера какво се случи и к'ви хора има на някой тия 20-40лв. ще му излезнат през носа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 16 Мар 2016, 20:33

Не е работа на гражданите да подават такива сигнали,решението са много камери и на всякъде,високи глоби,и стикери по номерата на колите ни.Когато си без застраховка или си в прегрешения-глоби,/ които само,,будалите,, си плащат./софтуера на колите на ченгетата засича такава кола с прегрешение,слиза ченгето лепи ти едно известие,премахва стикера от номера и колата се вдига на трупчета веднага.Тогава да видим това няма ли да подейства възпитателно :yes:
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 16 Мар 2016, 21:16

.
Последна промяна bmw325tds на 04 Авг 2016, 10:18, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 16 Мар 2016, 21:20

.
Последна промяна bmw325tds на 04 Авг 2016, 10:19, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 16 Мар 2016, 21:28

По-скоро против, за мен това е пореден опит за отклоняване на вниманието и всяване на раздор сред населението - сега ще се дебнем едни други със снимки вече, докато герберастите си крадват по няколко милиарда всяка седмица. Като цяло не е жизненоважно събитие, но за пореден път целта е да скарат народа едни срещу други, макар и в случая едните да са нарушители. Ако помните едно време и Дянков даваше 100-200-300 лева за граждански сигнал срещу човек, който крие данъци. Смешно е да се прави такова разединение на населението, докато "институциите" си драпат мадурите и чакат всичко наготово, или по-скоро лапат кинтите.

Не ме разбирайте погрешно, аз съм страшно ЗА справедливостта и гражданската активност, но не е това начина, това е някаква смешна бутафория.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Мар 2016, 21:37

Против. Ще се напълни с комплексари, които ще ходят и само това ще правят. А и то е казано, че трябва да станеш свидетел и тогава има акт, който после може да се обжалва и т.н.
Това нещо и сега важи ако не знаете, просто трябват свидетели и без запис си му пишат акта. Ако някой кара срещу теб в насрещното, пишеш номера и пускаш жалба с входящ номер, пишеш свидетели и ви викат да я потвърдите. После викат онзи и му пишат акт.
Та ако става дума за някое сериозно нарушение, може да се сигнализира по установения ред, стига човек да има желание, време и нерви.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 16 Мар 2016, 21:49

Тоа от МВнР ако го глобат съм ЗА :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата