Без ГТП за коли с чип в двигателя, спортни спойлери и...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Re: Без ГТП за коли с чип в двигателя, спортни спойлери и...

Мнение от host » 19 Мар 2016, 13:48

от тестове по разни предавания най-добър ефект има изолацията на пода от въздух... т.е. правенето на пода на колата равен, да няма завихряния и постигането на добър баланс на притискането пред и отзад - да не олеква предницата и т.н. - вече как се прави, отделен въпрос

но масовите коли най-много страдали от пода - поне аз така съм гледал от предавания
>>>>

http://www.autospeed.com/cms/article.ht ... 1&A=113181

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 19 Мар 2016, 14:31

Всеки път като видя заглавието на тази тема, си представям как някакъв идиот пуска чип в смукателният колектор :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

А откакто я има размишлявам над понятието "спортни спойлери" :kuku: :kuku: :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Мар 2016, 20:43

bum_bum написа:...

Как се чувствали... общинската собственост е... обща :mrgreen: то от там идва и името... не е тяхна... като не искат да се чувстват така трябва частна собственост.

Иначе да, живял съм на място където 90% от пътищата имаха алея за велосипедисти... дори магистралата имаше алея. Което според мен беше откачено хаха. Нямам проблем с велосипедисти, аз съм го казвал и преди. Но при този "чист" въздух, аз не бих карал колело в София и пари да ми дават. Дори гледам да избягвам да вървя освен ако не е далече от големи булеварди.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 19 Мар 2016, 21:17

In_Memoriam написа:
K_Ilkov написа:
In_Memoriam написа:То е ясно ...

Не съм съгласен с "то е ясно" :dunno:

@2bar написа:в Германия например....

на изуст, колко да е на изуст....миналата година бях на преглед, с другата съм 2017 на преглед. Пък и работата ми е свързана с коли, така че не е кой знае колко на изуст. Все пак поназнайвам малко, когато става въпрос за закони, какво може и какво не.....

Пък и това с чуването...как трябва да си го представя? Ако спрат някоя от движение и ти казват веднага ли? Явно си доста навътре в нещата....

Значи, като спрем да си говорим глупости, все още не разбирам, за какво ревете. Много ясно, че като сложиш турбо или компресор и емисиите вече не са същите. Най - малко всеки се презастрахова и настройва на малко по - богати смеси. Та толкова с турбото. Смяна на софтуера никой не следи, но е същата работа. Никой не може да ме убеди, че емисиите си остават същите като със заводски софтуер.

Другото са глупости - спойлери и т.н. Има си изисквания, да не се променя широчината и т.н. Ако всичко е закачено здраво, не се променя зрително поле, няма опастност да го загубиш на магистралата и не се променя широчината на колата, всичко е ок. Дали е грозно или не, никой не го интересува, важното е да не се създава предпоставака за ПТП. Представи си следната ситуация - някакъв измислен спойлер, който на магистралата хръква и ми причинява щети (карам отзад). Много ясно, че ще си потърся парите точно от теб. И ако спойлерът ти е наистина измислен...бая дълбоко ще ти влезне. По принцип широчината на автомобила също е вписана в талона и на много места, където има ремонти по магистрала и съответно стеснения (само две ленти) в лявата лента имат право да се движат само автомобили, които не са по - широки от еди колко си метра.

За окачването е същата работа - ако е от модела, няма проблем. Ако не е от модела и искаш всичко да е наред (застраховка например) има си специална процедура - плаща се допълнително и някой от TÜV решава дали е ок или не. Ако той каже, че е ок, всичко се вписва в талона и всичко е наред. За джантите е същата работа - ако сложиш джанти, които не са позволени - отново има изпит, ако проверяващият каже, че е ок, отново всичко се вписва в талона и всички са щастливи. За гумите е същата работа - скоростния индекс и натоварването трябва да отговарят, иначе не става. Ако окачването е регулируемо - вписва се и височината в талона. С две думи проверяващият се застрахова. Ти можеш да си правиш какво искаш, стига да не се стигне до ПТП.

Гърнета, аларми и т.н.....същата работа. По закон алармата може да свири само 25 или 30 сек. Това е всичко. Гърнета....пак не става. Има си допустими норми. Ако си над тях, не става. Затова и сутрин като си паля колата, чувам доста повече шумове отколкото в България.

И като говирим за Германия - те се обедениха, ама разликите си ги има. Значи бившата ГДР са си същите ганьовци като нас - все гледат да го ударят през просото. Просто имаха късмет. Истинската Германия си е ФРГ - там хората са съвсем по - различни. И такива евтини тарикати няма (или поне повечето не са).

Все още не схващам, защо толкова ви пречи цялата работа. Все пак става въпрос за сигурност.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 19 Мар 2016, 21:23

@2bar написа:
In_Memoriam написа:
K_Ilkov написа:

...

Бла, бла, бла и нищо в крайна сметка :dunno: Имало си изисквания и норми. Ами като има да ги въведат и тук, а не всички модифицирани коли под ножа, каквото казваше първото ти мнение. Елементарно е.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 19 Мар 2016, 21:29

In_Memoriam написа:
@2bar написа:
In_Memoriam написа:
K_Ilkov написа:

...

Бла, бла, бла и нищо в крайна сметка :dunno: Имало си изисквания и норми. Ами като има да ги въведат и тук, а не всички модифицирани коли под ножа, каквото казваше първото ти мнение. Елементарно е.

да де, ама после ще започнете да ревете, че пък е скъпо да плащате, да ви вписват в талона всички изменения....

твоята модифицирана ли е? ако да, защо си мислиш, че всичко е наред?

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 19 Мар 2016, 21:32

@2bar написа:
In_Memoriam написа:
@2bar написа:
In_Memoriam написа:
K_Ilkov написа:

...

да де, ама после ще започнете да ревете, че пък е скъпо да плащате, да ви вписват в талона всички изменения....

твоята модифицирана ли е? ако да, защо си мислиш, че всичко е наред?

Само чип и спойлери има... Сигурно не е наред, чакам да се появят специалистите и да кажат.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 19 Мар 2016, 22:06

чипът си е твой проблем, със сигурност емисиите не са в ред, така че нямаш право поне ти да ревеш за мръсният въздух.
Спойлерът ако е оригинален, става, ако е някаква еФтина реплика и ти си в отборът на тези, които се опитват с пръдня боя да направят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Мар 2016, 22:47

:mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 20 Мар 2016, 3:19

Немците не са хора...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320D
Мечтае да кара: F30 / F10

Мнение от VladiE » 20 Мар 2016, 6:11

И докато хората се чудят за палатки ли да протестират или за спойлери - онея отново изтеглиха заем от 2 милиарда.

Изпратено от моя GT-N7105

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Мнение от fitter » 20 Мар 2016, 11:02

VladiE написа:И докато хората се чудят за палатки ли да протестират или за спойлери - онея отново изтеглиха заем от 2 милиарда.

Изпратено от моя GT-N7105

Това е нещото от което Боко се опитва да отвлече вниманието на хората. Истината е , че народа ( ние) сме неинформирани за важните неща случващи се в държавата или явно не ни пука. По важно е да си караме тунингованите 15 годишни немски возила и да не ни бъркат в джоба с разните изпити и тестове.

Относно темата - когато тия чичковци (корумпирани идиоти) по пунктовете за ГТП започнат да ги вкарват в затвора заради ГТП по вторият начин и неизпълнение на служебни задължения причинили щети на трети лица ( ПТП с неизправен автомобил с фиктивен преглед), тогава нещата ще се пооправят. Това е много лесно постижимо, но отново стигаме до контрола който е нулев за съжаление.

Като стана въпрос за осветяване с фарове назад в темата, споделете че ми е интересно някога при ГТП да са ви проверявали нивото на фаровете? Аз съм активен водач от 14 години и такова нещо не ми се е случвало въпреки , че във всеки пункт е имало такова устройство.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Мар 2016, 11:11

Проверяват ме всеки път и са ми ОК според тях. Въпреки, че като карам по Цариградско единия свети в Слатина, другия в Драгалевци. :mhihi:

Всеки път питам да си платя за да ми ги регулират и отговора е, че Машината не работи.
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 20 Мар 2016, 12:49

@2bar написа:Спойлерът ако е оригинален, става, ако е някаква еФтина реплика и ти си в отборът на тези, които се опитват с пръдня боя да направят.

уф ама съвсем нищо не каза
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d
Мечтае да кара: отново E36 318is

Мнение от k.milanov » 20 Мар 2016, 13:36

fitter написа:Като стана въпрос за осветяване с фарове назад в темата, споделете че ми е интересно някога при ГТП да са ви проверявали нивото на фаровете? Аз съм активен водач от 14 години и такова нещо не ми се е случвало въпреки , че във всеки пункт е имало такова устройство.

Мен ми ги "провериха" миналата година тоест сложиха устройството на запалени габарити :shock: за да отчетат дейност пред камерите и толкова.
Замериха ми и за изгорели газове, но куриоза беше че като ръгнаха тази пръчка в ауспуха тя нали е свързана с някакъв кабел към една машина, е то тя не беше закачена за машината и кабела падна от машината :mrgreen: :mrgreen:

Няколко дни след прегледа щях да сменям амортисьори, че и 4те бяха заминали, но си минах преглед и също така ръчната откакто съм взел колата задържа само едното колело и за това нищо не ми казаха. Газовото ми го провериха като отвориха багажника и казаха, аха окей добре е ( а всъщност е на мястото на резервната гума, а не повдигнаха дори мокета)

ПРегледите са просто една пълна измама и ако не си поддържате сами колите, не разчитайте никога на тях. Има коли в толкова окаяно състояние по пътищата, че нямам думи. :wave:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата