Проблем седалка

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Проблем седалка

Мнение от dmxl » 02 Апр 2016, 23:24

Здравейте колеги, имам следния проблем: взимам си вчера колата от автомивка и забелязвам че предната пасажерска седалка не се мести на пред и назад, салона ми е с ръчно управление и ръчката за придвижване напред и назад се движи без никакво съпротивление, явно нещо е станало с механизма. Най -тъпото е че не мога да я дръпна нито напред нито назад за да се открият болтовете да я сваля тая седалка от колата! Дайте съвет,тоя механизъм ремонтира ли се?доколкото мога видя отдолу има някакви жила.
DIESEL POWER
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: bmw 525tds
Мечтае да кара: bmw F10

Re: Проблем седалка

Мнение от mladenvv » 03 Апр 2016, 0:03

Колега имах същия проблем само че с шофьорската. Има жило което завършва с едно като топче, та въпросното топче се е извадило от леглото където ляга. Повдигни ръчката и погледни вътре ..ще се видиш къде ляга жилото и самото извадено жило. Аз го оправих по следния начин...вдигнах седалката максимално нагоре и под нея в средата има един механизъм с пружинка който държи(опъва)жилото. Откачих въпросната пружинка, жилото се отхлабва, бръкнах с пръсти под страничната кора на седалката точно под ръчката и наместих жилото в леглото му. После закачих отново пружинката(слага се и се маха сравнително лесно) под седалката и всичко беше на 6.Дано си ме разбрал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Re: Проблем седалка

Мнение от dmxl » 03 Апр 2016, 11:17

Благодаря колега, ще пробвам дано това е проблема!
DIESEL POWER
Изображение

Назад към E39