темата е за ключ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Re: Циция (скъперник) ли съм ?

Мнение от Larbi » 04 Апр 2016, 20:10

Щом толкова я мислиш, значи наистина както вече казаха в темата - тази кола не е за теб. Карай там някаква кола, която "няма да я мислиш" и това е.
Това е и моето мнение. Иначе бих ти казал да я вземеш, да я покараш, пък ако нещо кой знае колко започне да ти трови джоба и не можеш да спиш да не би някой да я одраска и прочее винаги можеш да я продадеш. Не разбирам каква е драмата тук - искаш я, харесва ти много, можеш да си я позволиш без заеми и глупости, можеш да и наливаш нафтата спокойно, но те е ударила счетоводителската муза и спасения няма. Бих ти казал още, че живота е кратък и трябва да си обръщаш внимание и на теб самия и като можеш да притежаваш нещо да скачаш. Но аз няма да ти ги кажа тези неща, не... Аз не съм такъв човек. Всеки си имал бил глава на раменете и бла бла бла бла бла бла и бла бла бла.

П.П. И все пак говорим за кола на десетина години и за около 15к лева... Щеше да е интересно да четем душевните терзания на някой, който се чуди дали да си купи 911-ка Турбо за 100к лева. Да има пари да я купи без заеми други и пируети, да има пари да и налива, да има пари да я поддържа, но да се чуди дали ще може да спи спокойно :mrgreen: Както се казва: Всеки башка луд :bchug:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Апр 2016, 20:28

Larbi написа:Щеше да е интересно да четем душевните терзания на някой, който се чуди дали да си купи 911-ка Турбо за 100к лева.

те тез се купуват лесно... без терзания, съмнения, сметки и задни мисли (ако и да е с двигател отзад ;) човек като стане готов/ узрее за 911 турбо- си го знае черно на бяло...

та като написах "черно на бяло" - то всъщност като узрееш за каквато и материална придобивка- си знаеш без много да го мислиш. почнеш ли да го мислиш- не е за тебе (още) там каквото си намислил
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 04 Апр 2016, 20:41

alx написа:
Larbi написа:Щеше да е интересно да четем душевните терзания на някой, който се чуди дали да си купи 911-ка Турбо за 100к лева.

те тез се купуват лесно... без терзания, съмнения, сметки и задни мисли (ако и да е с двигател отзад ;) човек като стане готов/ узрее за 911 турбо- си го знае черно на бяло...

та като написах "черно на бяло" - то всъщност като узрееш за каквато и материална придобивка- си знаеш без много да го мислиш. почнеш ли да го мислиш- не е за тебе (още) там каквото си намислил

Е точно това казвам и аз - почнеш ли да го мислиш, значи не е за теб. Да си купя ли сега една баничка и да се наям на момента или с тия пари да си купя 1 хляб и да спя спокойно :mrgreen:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Panamera 4S

Мнение от skoti79 » 04 Апр 2016, 21:05

Лично мое мнение, след прочетеното - не си готов още за въпросната кола .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 04 Апр 2016, 21:34

Аз също бих те ,,посъветвал,, не взимай тази Е60 не е за теб, вземи си F10 :mhihi: защото часовника тиктака.
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 04 Апр 2016, 22:00

dextuar написа: Не знам как има хора, които наливат всичките си средства в автомобила си, за мен това е излишна суета и криво разбрана "фенщина".
И мненията "ако почне да се разваля, махаш я" също са ми много интересни. Как ще я махне със счупен автомат примерно :dunno: Да, то и блъсната ще може да я продаде, но с какви загуби и нерви ? Ще виси с месеци, а той нито кола ще кара, нито пари ще има. И после що е пълно с дараци в мобиле :mhihi:

П.П. И аз съм на мнение, че една кола трябва да ти доставя удоволствие и да ти харесва. Един живот се живее. Но всяко нещо си има разумни граници. И за мен 1000лв доходи и Е60 не са в разумните. Та то покупка + първоначално обслужване са доходите за година и половина почти :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Циция (скъперник) ли съм ?

Мнение от Dextuar » 04 Апр 2016, 22:14

Колеги, аз съм съгласен с вас за необходимостта от по-голям доход от този на колегата, ама не го изкарвайте, че всеки с Е60 е мениджър с 3-бона заплата. Са колегата не знаем дали не е продал някой имот, ударил джакпот, дава нещо солидно под наем, не е задължително поддръжката да идва само от заплата, иначе мнението вече си го казах по-горе... Понеже от първо лице видях какво е да трябва да те издържат в чужбина, разходите не са никак малки, а и не са константни и си трябва винаги да имаш един буфер за непредвидени обстоятелства

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Мнение от E34 » 04 Апр 2016, 22:39

Враца, аз ще ти дам верния отговор. Помисли и погледай още ден два в мобиле-то и накарая направи, каквото ти каже жената! ;) Последния път, когато не питах жената за колата, която си купих я продадох с около 10-тина хиляди лева на загуба за една година! ....и нямаше кого да обвинявам :mrgreen:
...другото са глупости.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Апр 2016, 22:47

Много ми е интересно как ще ти помогне темата?

Що няма анкета?

Вземи си е30 :mrgreen:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 04 Апр 2016, 23:06

Една кола ако я караш и си мислиш, да не и давам много зор че може да замине я турбо я автомат или да се продъни някое бутало, няма кеф от карането. Така че колега врачанин още в началото ти казах че такава кола не е за теб. Кеф от карането е да я режеш на макс и да не ти пука дали ще се строши нещо, това е истинския кеф от карането. Всичко друго е компромиси. Според мен трябва да изкарваш поне 5 000лв. на месец за да си караш Е60 с кеф, та и да продъни бутало даваш 3 000 и продължаваш.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Апр 2016, 0:09

5к заплата за да си позволи някой Е60 в момента си е другата крайност от цицията! С 1к не трябва да се карат никакви коли по тая сметка..

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 05 Апр 2016, 0:17

Изчетох доста неща и доста мнения в тази тема ! Не искам да критикувам никой защото прочетох и доста глупости,но на автора мога да му кажа така,прави това към което усещаш вътрешно че те влече ...щом те влече тази кола,купи си я и се радвай !
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Потребител
Аватар

Мнение от Larbi » 05 Апр 2016, 0:33

На мен ми става много интересно някой път като се зачета по разни сметки и разчети с каква заплата каква кола трябвало да се кара. Не е зле да направите списък с разценки примерно:

1. 420-600 лв. Лада 2107
2. 600-800 лв. Опел Корса С
3. 800-1000 лв. Е46/Мазда 6/VW Голф 4/5
4. 1000-1500 лв. ................................
5. 1500-2000 лв. ................................
6. 2000-3500 лв. ................................
7. 3500-5000 лв. Е60 :mhihi:
.
.
.
50. ......-...............лв. Порше 911 991 Турбо Ес/Ферари Берлинета/Авентадор/СЛС АМГ/Ролс-Ройс/Бентли :mrgreen:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Апр 2016, 2:41

alekangg написа:5к заплата за да си позволи някой Е60 в момента си е другата крайност от цицията! С 1к не трябва да се карат никакви коли по тая сметка..

С хиляда лева заплата след данъците се кара кола за 6к лева... (1/3 до 1/2 от годишната заплата- това поне е критерия на банките)

Но аз лично с 1000 лева не бих карал никаква кола. Особено пък ако имам семейство и жената примерно прави 500-800 лева и тя. Просто при така зададените числа кола изобщо не е на радара...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 05 Апр 2016, 6:43

Пак пресилвате нещата.С доход под 5к лв не можело да се кара е60 :shock:
Ако ти е толкова на сърце е60-тката си я купи.Спри да трепериш на паричките,защото не са най-важното.Дори и те ще спрат да те радват в даден момент.
Един митничар след като от доста заможен стана почти бедняк казваше,че "Само похарчените пари са били твои!".И е много прав,защото не можа да им се порадва.

ПС А другото по темата.Да ти си скъперник! :mhihi: Как с доход 1000лв успя да заделиш толкова пари?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата