Реализация, стандарт на живот и М6-ци

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Реализация, стандарт на живот и М6-ци

Мнение от steeN » 04 Апр 2016, 23:26

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 05 Апр 2016, 18:32

Това, че завършилите бг военен университет после работят, като военни, какво точно ни показва не знам. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Апр 2016, 18:53

Ми да не учите неща, които няма да работите... щото сте си пропиляли времето например?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 05 Апр 2016, 19:01

steeN написа:Ми да не учите неща, които няма да работите... щото сте си пропиляли времето например?

Кой определя дали съм си пропилял времето ако съм завършил туризъм, а работя примерно, като началник-сектор човешки ресурси в милицията? :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Апр 2016, 19:04

Част си от статистиката, която работи против теб. То и Бил Гейтс не е завършил университет, но е най-богатия човек на света... ама ти би ли съветвал хората да не завършват университет ако искат да имат много кинти?

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 05 Апр 2016, 19:06

steeN написа:Част си от статистиката, която работи против теб. То и Бил Гейтс не е завършил университет, но е най-богатия човек на света... ама ти би ли съветвал хората да не завършват университет ако искат да имат много кинти?

Бил Гейтс къде попада в класацийката, която постна преди малко? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 05 Апр 2016, 19:07

Не мога да ти помогна щом елементарна аналогия не разбираш. По-добре се концентрирай върху Ексела...

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 05 Апр 2016, 19:09

steeN написа:Не мога да ти помогна щом елементарна аналогия не разбираш. По-добре се концентрирай върху Ексела...

Не помня да съм искал помоща ти. :roll:

BG реалност: 14 лева заплата за 11 дни усърден труд в магазин

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2016/04/05/bg-realnost-14-leva-zaplata-za-11-dni-usyrden-trud-v-magazin.298434
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 05 Апр 2016, 19:53

Това за БГреалността не е точно така. Младите хора са дезориентирани и немотивирани за работа и за живота. Учат безсмислени висши образования, без перспектива, без реални знания, без професионална насоченост. Напоследък попадам на страшни и стряскащи неща. Търся хора за работа в транспортната си фирма, идват хора завършили Икономика на транспорта без да имат ни най-малка представа от работата. Пет години учение, загубени безвъзвратно. Пет години купони, разходки, минаване между капките, незаинтересованост за бъдещото професионално развитие. Накрая - няма работа, никъде не ме искат, не мога да си намеря работа по специалността. Ами ето, при мен има работа, първоначално даже заплатата е 1000 лева, няма удръжки, няма развалени плодове, пет дни се работи. И какво - идват хора, дето не влагат никаква мисъл в работата, не им се занимава, не искат дори да се научат. Една позната завърши право, преди да го започне я питах, защо не учи нещо свързано с компютри или медицина, там със сигурност ще се реализира успешно, а тя ми отговори, че адвокатските серияли я кефели и искала да стане адвокат. Е, сега на почти 30 още се чуди как да си намери работа поне някъде за нещо. Според мен още в гимназията човек трябва да обърне внимание в какво го бива, какво му харесва и къде би могъл да се реализира - фирмата на тати, министерството на вуйчо, кантората на съседа. Тогава реализацията и М6-иците ще дойдат по-бързо отколкото очаква.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 05 Апр 2016, 20:03

Мордехай написа:Ами ето, при мен има работа, първоначално даже заплатата е 1000 лева, няма удръжки, няма развалени плодове, пет дни се работи. И какво - идват хора, дето не влагат никаква мисъл в работата, не им се занимава, не искат дори да се научат.

1000 лв. заплата нищо не означава сама по себе си. Важно е какво се иска, като работа, възраст, квалификация с/у тези 1000 лв. Ако даваш стартово 1000 лв. за шофьор с "Це" например е нормално да има бол работа, а кандидатите да са събрани от "кол и въже". :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Апр 2016, 20:22

Видно е, че не е за шофьор, а за административна работа, щом е 5 дни и се иска образование.

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 05 Апр 2016, 20:27

То административна работа е и оперативното счетоводство ама там 1000 лв. никой не дава. :mhihi:
Кадърен млад човек с акъл, вишУ и малко опит не знам дали ще се хване за 1000 лв. някъде в големите градове, освен ако не е световно известна форма, която да я има после в CV-то.
За тия пари млад и зелен и с 0 г. опит. или някъде в зоната на здрача.
Последна промяна nqmam_bmw на 05 Апр 2016, 20:30, променена общо 1 път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 05 Апр 2016, 20:30

Говорим за работа в офис, свързана с телефони, компютри и листа с химикалка. Не търся някой с опит, а искам да му предам своя опит, търся млад човек, който да вложи мисъл и старание в работата. За шофьори не говоря, защото колкото и грубо да звучи, ако от този човек ставаше нещо, нямаше да е шофьор на камион. Това е самата истина. Аз също съм бил дълги години шофьор на камион. За съжаление хората в транспортния бизнес сме прости и невъзпитани и нямаме нищо общо с лекари, адвокати или архитекти. Който мисли обратното просто е още по-тъп и прост. Все едно циганите в едно гето да говорят за кОлтура (една циганка в нета много добре си пита - кой туй холтура бе, яде ли са, пий ли са).
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 05 Апр 2016, 20:34

Един познат е диспонент, с листа и химикала в офис в Пловдив и с немски. В Пловдив му даваха 1800 ЕУРО (точно колкото на един шофьор във фирмата), но преди 3 м. директно си го дръпнаха в Австрия. Каза, че не могъл да отхвърли направената му оферта. :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 05 Апр 2016, 20:59

Колега, ще ме прощаваш, но се занимавам с тоя бизнес от 90-та година. Ти лъжеш. В Пловдив няма представителство на немски спедиции, което да плаща 1800 евро на диспонент с немски. Камо ли пък българска фирма. В България диспонент, който успява да се справи с над 10 композиции може да вземе 2000 лева, но доста трудно. Освен това по цяла нощ ще има обаждания от сорта:"Иванье, ми ний сми тука на Травьемюндиту и нищът да на качът на кораба, ко да праим?" или "Дъ знаш чи къиша ми са сдра и тъз хАртия, ко я натуваря, шъ съ намокри!" Мога да ти дам още примери, но не се изказвай никога неподготвен или ако не си сигурен. А иначе знам, че всеки келеш се има за голяма работа и трябва стартовата му заплата да започва от два бона и служебно бмв поне петица. И като дойде един точно такъв и му дадох по-сериозна стартова заплата, на третия ден ми започна с "леле, главата ми пуши", "ооо, не мога да се оправя брат" и разни подобни. На мен не ми е проблем да му дам много повече пари, но като не става и яхта да му подаря, пак няма да свърши работа. А работата е проста, обикновена, не се иска образование, иска се акъл.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата