Реализация, стандарт на живот и М6-ци

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Реализация, стандарт на живот и М6-ци

Мнение от Хаос » 05 Апр 2016, 21:08

Мордехай написа:Колега, ще ме прощаваш, но ти лъжеш.

веднага си го помислих и аз това
те така ги раздават тея заплати от по 4К за логистици...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 05 Апр 2016, 21:09

Абсолютно подкрепям казаното от Мордехай за заплатата на диспонента, чак не знаех, че така му се казва!! Ако е знаел само немски изобщо да не говорим..
Тия евро в най-добрия случай са левове, ама важното е да става лафа.
Имам приятели с няколко езика на отлично ниво. работещи това от години и няма такива заплати! Виж в Австрия може и да взима 1800евро чисто и това да му е била офертата, ама да е станало нещо като развален телефон..

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 05 Апр 2016, 21:10

През 2013 рекламната агенция в която работих имаше клиент, на който предложихме идеята да говорим с хора, почнали от нищото и постигнали многото. Разговорите зад кадър + тези пред камерата бяха част от причината да реша , че искам да заложа на тогава недоразвития си собствен бизнес и година по-късно да поема по собствения си път. Освен мотивацията, която е от невероятно значение, смятам , че това са видеа с много приятен, неформален тон, които в голяма степен са си он-топик.

Невен Дилков за Неттера - https://www.youtube.com/watch?v=K-YO1AK8Hdk
Ивайло Пенчев за Уоутопия - https://www.youtube.com/watch?v=exZ5ycSA99I

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 05 Апр 2016, 21:13

Мордехай написа:Колега, ще ме прощаваш, но се занимавам с тоя бизнес от 90-та година. Ти лъжеш...

Ако лъжа, лъжа себе си...., но все пак щом знаете и познавате всички и всичко, аз съм съгласен. :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 05 Апр 2016, 21:14

може би леко ще осера темата....ама все пак да пробвам....

стана ми интересно, какво точно образование и опит имат повечето от пишещите по темата и, колко точно си представят, че трябва да взимат?

ако има голям интерес, може би ще отворя нова тема.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Апр 2016, 21:14

Koлега,аз малко по-малко съм бил в транспортния бизнес и за едно съм безкрайно съгласен с теб-простотията е повсеместна :lol: .В този сектор от шАфьор-до изпълнителен директор са предимно хора,които не блестят с интелект(с известни изключения).
Относно заплатата-колегата е прав,1000 лв сами по себе си нищо не са,не сме 2004та година,за провинцията са си някаква психологическа граница все още ,за съжаление.Отделно ,че всички БГ работодатели осигуряват на минимална :banghead:
Може да са "много" като сума,ако си клатиш краката по цял ден,може и да са смешка на фона на отговорностите и натоварването(по-често е второто..)От служител до служител-разлика голяма,но пък и рибата се вмирисва откъм главата най-вече ;)
Не е вярно,че няма читави ,кадърни,мотивирани и отговорни служители,ама не са под път и над път,не са на по 20 или 25 (на тези младите им липсва малко увереността от опита) и също колкото и странно да звучи за нашия жалък трудов пазар-си подбират и те работодателите..Та ако искаш много ,ще трябва да даваш много,с трици маймуни ..нали знаеш :yes:

П.С.Виждам,колеги явно не от сектора подскочиха на едната цифра-заплатите не са уеднаквени-може да вземаш от 700 лв и да те осигуряват на 420 (досещате се какъв ще е собственика по народност и манталитет,нали ;) ) ,както и да вземаш 2500-3000 твърдо :idea: ! ,с осигуровка върху реалната заплата.За второто се иска отличен английски (както почти навсякъде другаде вече..) и отличен втори европейски език.Опитът се придобива,не е ядрена физика (лаф на бившия ми шеф..)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 05 Апр 2016, 21:22

Пак се започна с празните приказки и слагането на всички и всичко под общ знаменател :confused:
Аз познавам 2-ма на такава длъжност.Единият се разправя с 10 гондоли и 5 самосвала и взима над 2000лв,а другия(тя е жена) с 10 бризента 4 от които работят само в България и тя взима над 2к лв.
А колкото до простотията на шофьорите съм съгласен,но донякъде.Ти щом си стигнал да имаш подобни на тези за които споменаваш,то и фирмата ти не е по-различна :idea:
На мен ми е предлагана в 2 фирми тази длъжност,но съм отказвал и 2-та пъти.

И един съвет.Никой няма да ти върши по-добре работата от някой опитен и съвестен шофьор.Въпроса е дали имаш подходящ и съгласен да се занимава с това.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 05 Апр 2016, 21:39

Никой способен и кадьрен шофьор няма да се забие за 1000-2000 лева в офис. А за фирмата си прав, и в моята фирма като всички останали транспортни фирми в Бьлгария на челно място е простотията и интригите. При мен едното момиче се занимава с около 20ина брезентови камиона в Бьлгария и взима 1200 лв чисто с дребни бонуси. Един се занимава с пет камиона, но през него минават всички застраховки, щети, гресиране, смяна масла и подобни и взима 1500. В Пловдив най-големите фирми като Пимк и Дядо Петко Ангелов дават по 600-800 лева на месец с испански или италиански език, управителите взимат по 1500 лева. За 10 камиона може и да вземеш 2000 лева, но не и когато започнеш работа. Аз бихдал и 5000 лева на някой, за когото ще сьм сигурен, че ще се справи не по-зле от мен и азще си пия коктейлите на Аруба, ама този някой вече си има собствен бизнес и 5-10 000 лева не го интересуват. Реализацията зависи единствено от самитевас.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 05 Апр 2016, 21:50

Мордехай написа:В Пловдив най-големите фирми като Пимк и Дядо Петко Ангелов дават по 600-800 лева на месец с испански или италиански език..

Е, ти значи даваш поне 2 пъти повече от най-големите. Браво! :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 05 Апр 2016, 22:03

Мордехай написа:Никой способен и кадьрен шофьор няма да се забие за 1000-2000 лева в офис. А за фирмата си прав, и в моята фирма като всички останали транспортни фирми в Бьлгария на челно място е простотията и интригите. При мен едното момиче се занимава с около 20ина брезентови камиона в Бьлгария и взима 1200 лв чисто с дребни бонуси. Един се занимава с пет камиона, но през него минават всички застраховки, щети, гресиране, смяна масла и подобни и взима 1500. В Пловдив най-големите фирми като Пимк и Дядо Петко Ангелов дават по 600-800 лева на месец с испански или италиански език, управителите взимат по 1500 лева. За 10 камиона може и да вземеш 2000 лева, но не и когато започнеш работа. Аз бихдал и 5000 лева на някой, за когото ще сьм сигурен, че ще се справи не по-зле от мен и азще си пия коктейлите на Аруба, ама този някой вече си има собствен бизнес и 5-10 000 лева не го интересуват. Реализацията зависи единствено от самитевас.

ПИМК и Петко Ангелов не е уместно да ги даваш за пример :mhihi: Всеки запознат знае,че това е дъното в този бранш.Особено пимк :no:
Странно,че не можеш да си намериш подходящ човек.С правилен подход и когато усвои 2-3 тънкости тази работа не е тежка и сложна.Лошото е когато има няколко дебила в екипа и ти объркват половината ден и ти правят каша в главата.
До преди година и половина се занимавах със още куп задачи по време на шофиране.Бях човешки ресурси и одобрявах(или по-скоро не :mhihi: )кандидатите за работа.Разпределях кой,какво и къде да кара и т.н. та те разбирам донякъде.
И за реализацията си прав,но човек когато изпусне момента...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 05 Апр 2016, 22:06

Няма смисьл да се заяждаш, минах вьзрастта да отврьщам.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от (bubsa) » 05 Апр 2016, 22:09

Мордехай написа:Няма смисьл да се заяждаш, минах вьзрастта да отврьщам.

Не се заяждам.Не го приемай така :bchug:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 05 Апр 2016, 22:20

Извинявай, не беше за тебе бубса, а за нямамбмв.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: тази
Мечтае да кара: онази

Мнение от Stoqnov_1979 » 07 Апр 2016, 18:38

Е те така се карат скъпи коли. Превозвач човека :mhihi:
http://fakti.bg/krimi/181301-kmetat-nar ... a-v-aresta

Потребител
Аватар