темата е за ключ
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Циция (скъперник) ли съм ?
Хаос написа:какво повече ти трябва да задоволиш един от основните си инстинкти?
Одобрението на форОма

Според мен е60-ките са гадни коли ...
Хем са евтини и мислиш, че можеш да си ги позволиш
хем ремонтите по тях не са като сегашната им цена, а като тогавашната

Според мен мача е свирен ... ако искаше да я купиш нямаше да питаш

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Циция (скъперник) ли съм ?
Vra4anin написа:По-добре Були, Бум-бум или някой друг зелен да заключи темата сега, от колкото това да се превръща в поле на психоанализа и показване на интелект аджеба каква ми била целта - да се хваля ли, да търся поле за изява... няма смисъл. Ако ми е било целта да се правя на втората енигма или втория jtd с ножовете - повярвайте, да съм ви направил този кеф и да сте останали с отворени усти за няколко седмици напредНо не ми е била такава целта.
Кола дали ще си купя - времето ще покаже. Беше ми просто интересно, само аз ли имам подобни терзания и трепети, само аз ли така мисля над нещата относно "просто" покупка на нова стара кола в тези смутни времена в които живеем. Обстоятелствен съм признавам, очевидно дразня с тази си черта, но съм такъв не за да се правя на интересен и да търся внимание, а защоти съм човек, който обича от първия път като кажа нещо и да ме разберат правилно и ясно (стига на отсрещната страна да им се слуша/чете това което казвам/пиша). Защото съм се нагледал на подобни теми "да си купя ли тази кола" и се почват въпросите като "колко изкарваш", "под наем ли живееш", "жена и деца имаш ли", "по проситутки ходиш ли", "кой номер гащи носиш" - въпроси, които са нужни на четящите, за да дадат своите макар и субективни мнения. Е, аз решавам всичко това да го кажа от самото начало за да няма ненужни въпроси след това.
Благодаря за мненията и дискусията.
Колега, аз те разбрах по точно този начин и коментирах. По същия начин конструирах темата си с реализацията, за да избегна последващи уточняващи въпроси, но бях доста криворазбран от определени колеги, писали и в твоята тема. В крайна сметка и да я купиш и да не я, сметка на никой тук не дължиш.
П.с: Понякога си мисля, че някои колеги живеят, за да си купят нещо и да го постнат в темата за какво сте си купили и сте много доволни...
Последна промяна Dextuar на 05 Апр 2016, 22:47, променена общо 1 път
Хем си пуснал тема, хем се засягаш от менията в нея...
Ако си искал да питаш дали има и други, които да се колебаят и да обмислят и изчисляват покупката на кола, нямаше да разказваш толкова за себе си, а щеше да попиташ - лесно ли вземате решение за покупка на кола. Кратко, точно и ясно.
Ако си искал да питаш дали има и други, които да се колебаят и да обмислят и изчисляват покупката на кола, нямаше да разказваш толкова за себе си, а щеше да попиташ - лесно ли вземате решение за покупка на кола. Кратко, точно и ясно.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Larbi написа: А тоя с 2000-те хиляди заплата с Опелите дали събира спомени? Как мислите?

Да,събирам!
Нямаш идея как се изкефих на последния Classic Racing на Калояново,на момчетата,запалени по колите,без значение какви са,изкефих се на ентусиастите,даващи от джоба си да си трошат колите за кеф на пистата,изкефих се приятна компания и невероятна бира,изкефих се да катеря Шипка и на връщане изкачването на Карлово/Калофер....не знам къде беше точно,зле съм с географията,изкефих се,когато жена ми каза:колата май се хлъзга,а аз с усмивка Луциферска и отговорих:Да,знам

Ко реЧи за спомените и Опелите

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- jorko7120
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: кво му падне...
- Мечтае да кара: М6 G-power
Прочетох само първото мнение на автора и преди да ме засипете с камъни че съм собственик на е36 с заплата 600-700 лв
искам да си призная, да така е ! И от тази гледна точка щом си разумен човек (а не като мене
) и толкова му се чудиш явно не е за теб тази кола или поне не и на този етап. Мисля, че по скоро трябва да помислиш как да си начесаш крастата без да заглобваш толкова пари . Например е60ка под наем и едно хубаво кръгче на България а защо не и извън нея гарнирано
.

Vra4anin написа:Хаос написа:Хем си пуснал тема, хем се засягаш от менията в нея...
Не колега, не се чувствам засегнатНяма от какво реално.
Просто няколко хора вкл. и ти оставате с грешни впечатления относно смисъла на това което пиша... оставам криворазбран.
Явно неправилно съм се изразил и грешата е моя - извинявам се за което.
Аз като чета редовете ти не мисля какво си написал, а защо си го написал. Може би това ми е проблемът...
nqmam_bmw написа:(bubsa) написа:ПС А другото по темата.Да ти си скъперник!Как с доход 1000лв успя да заделиш толкова пари?
Е как сега? Нали сме в БГ, а тук е нормално и напълно прието кондуктор в градския транспорт да е с Ай-фон последен модел, параджия в начално училище да е с БМВ и общ работник по строежите да е с маратонки и анцуГ за стотици левове....с други думи - имидж се гони на всяка цена и от всичко живо....![]()
п.с. Градският транспорт в територията е само за аутсайдърите и лузърите.
Какво лошо има в това да имаш някакъв имидж дори и чистач да си ?
..Bayerische Motoren Werke..

Балканска работа нашата, пак хейт и мерене
Умножете или разделете доходите с някакъв коефициент и после умножете цената, която можете да платите за кола...
Т.е. дали авторът ще си купи Е60 за 15х.лв. или някой ще си купи нещо за 40, или някой за 5х.лв...
Аз разбирам темата дали има смисъл да се купи нещо, от което няма нужда, когато може да се вземе, понеже мераците се гасят лесно, само по един начин
Отговор вероятно има в дебелите книги по психология само.
Аз не бих, както и не разбирам хора, които си купуват коли по 150х.лв. и нагоре...
За Бога, тази кола струва 100х.лв. след 1 год, 65 след 2 и макс 40-50 след 3... до 5тата, не коментираме.
Спомените имат значение, не изгладувана кола...
Екскурзиите до Бали в момента са евтини, качете се на един самолет...
Където и да е, каквото и да е. Но... прекалено скъпа кола, спрямо приходи просто няма смисъл.
или... купи си един гараж, за да не седи на улицата... после си направи/купи една кола за кеф, която да "демонстрира" винаги "аз съм собственост на невероятен авто-ентусиаст".
нещо такова си мисля...

Умножете или разделете доходите с някакъв коефициент и после умножете цената, която можете да платите за кола...
Т.е. дали авторът ще си купи Е60 за 15х.лв. или някой ще си купи нещо за 40, или някой за 5х.лв...
Аз разбирам темата дали има смисъл да се купи нещо, от което няма нужда, когато може да се вземе, понеже мераците се гасят лесно, само по един начин

Отговор вероятно има в дебелите книги по психология само.
Аз не бих, както и не разбирам хора, които си купуват коли по 150х.лв. и нагоре...
За Бога, тази кола струва 100х.лв. след 1 год, 65 след 2 и макс 40-50 след 3... до 5тата, не коментираме.
Спомените имат значение, не изгладувана кола...
Екскурзиите до Бали в момента са евтини, качете се на един самолет...
Където и да е, каквото и да е. Но... прекалено скъпа кола, спрямо приходи просто няма смисъл.
или... купи си един гараж, за да не седи на улицата... после си направи/купи една кола за кеф, която да "демонстрира" винаги "аз съм собственост на невероятен авто-ентусиаст".
нещо такова си мисля...
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Няма проблеми да имаш имидж, стига да не купуваш само шунка на промоция от Кауфланд.
Имиджа е хубаво нещо на книга, но реално има негативен и позитивен.
Реалността каква е, не мечтите и представите за Азът са важни, а възможностите.
Не случайно от едно време царува един лаф: Всеки се простира според възможностите си.
Е60 не е кой знае каква кола, чиста пластмаса, за която правилно казаха по-горе, как сумите по ремонтите може да стигнат и дори задминат покупната цена.
Мерилото за това дали можеш да си позволиш едно возило или не е ясно - каквото и да му се счупи, да можеш да го отремонтираш без свински опашки и дъктейп, лесно и без да се лишаваш от каквото и да е. Т.е гърми турба, на казваш на жената - няма да ходим в Гърция, нито да звъниш на татко за парички - а да извадиш кеша и да я оправиш сега - преди жената да е сложила детската количка в колата за пътешествието.
Имиджа е хубаво нещо на книга, но реално има негативен и позитивен.
Реалността каква е, не мечтите и представите за Азът са важни, а възможностите.
Не случайно от едно време царува един лаф: Всеки се простира според възможностите си.
Е60 не е кой знае каква кола, чиста пластмаса, за която правилно казаха по-горе, как сумите по ремонтите може да стигнат и дори задминат покупната цена.
Мерилото за това дали можеш да си позволиш едно возило или не е ясно - каквото и да му се счупи, да можеш да го отремонтираш без свински опашки и дъктейп, лесно и без да се лишаваш от каквото и да е. Т.е гърми турба, на казваш на жената - няма да ходим в Гърция, нито да звъниш на татко за парички - а да извадиш кеша и да я оправиш сега - преди жената да е сложила детската количка в колата за пътешествието.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Мани ги тея авенсиси батко, истината е в последната кретеноустойчива петица Е39!
Аз от Accord CE7 минах на facelift Spaceship Е39 525iA комби.
Усещането е, все едно караш луксозен танк върху облаците, който ускорява яката (ако не вземеш 20ка
)
Е39
+ Караш чистокръвно BMW
+ За двойно по малко пари получаваш същия кеф че и малко повече
+ Пазара е наводнен с евтини части.
+ Комфорта вътре е в ПЪТИ пред този в е60. ( сравняваме Е39 около 8-10к и Е60 15-16к)
+ Като отидеш в сервиза гледат на теб като на обикновен човек с обикновена кола, не като на роб на няква 10 годишна гъзария.
+ Е39 е на границата между чупливите гъзарии с нелипите ремонти и здравите дърти бангии.
+ Е39 не е чак толкова апетитна за утрепките като е60.
+ Едно Е39 намачкано с екстри и индивидуали и ексклузиви е много по готино от която и да е е60, защото създава усещане на лукс и уют в едно. ( Е60 са пластмасови.)
+ Бензиновият мотор е по идеотоустойчив отколкото дизеловия на бмв като цяло.
- Ръждичка се среща дори при фейсовите екземпляри
- Няма я тая визия в която си влюбен ( И която омръзва след 2 месеца )
- Като цяло по стари екземпляри с по остарели чаркалъци
Е60
+ Визия
На твое място бих си купил нещо до 8к, задължително
Facelift
Бензинов мотор ( Дизелите не държат на бой от край време )
Индивидуален салон в хубав цвят, или запазен салон който да си струва, с погрев задълже.
Хубаво озвучаване
Хубав спортен или /М Мултиволан
Автомат с типтроник
Ако ще е MPak да е заводски. (ако не по добре фейсовите брони)
Каквото и да вземеш ще усетиш огромна разлика от стария кош. Колкото по голям мотор, толкова по добре. (според мен 530i е най удачния варянт).

Аз от Accord CE7 минах на facelift Spaceship Е39 525iA комби.

Усещането е, все едно караш луксозен танк върху облаците, който ускорява яката (ако не вземеш 20ка

Е39
+ Караш чистокръвно BMW
+ За двойно по малко пари получаваш същия кеф че и малко повече
+ Пазара е наводнен с евтини части.
+ Комфорта вътре е в ПЪТИ пред този в е60. ( сравняваме Е39 около 8-10к и Е60 15-16к)
+ Като отидеш в сервиза гледат на теб като на обикновен човек с обикновена кола, не като на роб на няква 10 годишна гъзария.
+ Е39 е на границата между чупливите гъзарии с нелипите ремонти и здравите дърти бангии.
+ Е39 не е чак толкова апетитна за утрепките като е60.
+ Едно Е39 намачкано с екстри и индивидуали и ексклузиви е много по готино от която и да е е60, защото създава усещане на лукс и уют в едно. ( Е60 са пластмасови.)
+ Бензиновият мотор е по идеотоустойчив отколкото дизеловия на бмв като цяло.
- Ръждичка се среща дори при фейсовите екземпляри
- Няма я тая визия в която си влюбен ( И която омръзва след 2 месеца )
- Като цяло по стари екземпляри с по остарели чаркалъци
Е60
+ Визия

На твое място бих си купил нещо до 8к, задължително

Каквото и да вземеш ще усетиш огромна разлика от стария кош. Колкото по голям мотор, толкова по добре. (според мен 530i е най удачния варянт).

Три мисли за автора:
1. Когато дай Боже стигнеш 70-80, ще съжаляваш повече за нещата, които не си направил, отколкото за тези, които си.
2. Ако наистина се колебаеш, хвърли една монета във въздуха. Докато се премята поне ще разбереш какво наистина искаш да ти се падне (случи).
3. Живота е прекалено къс за да танцуваш с дебели мацки.
Успех!
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
1. Когато дай Боже стигнеш 70-80, ще съжаляваш повече за нещата, които не си направил, отколкото за тези, които си.
2. Ако наистина се колебаеш, хвърли една монета във въздуха. Докато се премята поне ще разбереш какво наистина искаш да ти се падне (случи).
3. Живота е прекалено къс за да танцуваш с дебели мацки.
Успех!
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Като чета тая тема, се сещам за избора на жена, ако не ти е на сърце, майка, приятели или съфорумци ли ще те навият. Сравнението е малко тъпо, но историята помни доста случаи в които брака изкарва по-малко от колата.
Нормално е автора да се чуди, като се замисли човек, 5-а серия, комби, дизел .... с какво да те грабне.
Имам много добър приятел, който от малък се блъска, има вече няколко хранителни магазина из Бургас, но винаги е разсъждавал практично, кара дърто Поло-комби-дизел. От младини, като гладни железничари, мечтаехме да ни се развяват косите в кабрио, е, той почти остана без коса, ква файда, като мечтите не са се сбъднали, а има пари за 911.
Мисля, че тема се пуска, когато се двоумиш между 2,5 бензин и 2,5 дизел, да дадат хората отзиви.
И за успокоение, тука има хора с 2002, е12, е21, е28, е30, е36, които са дали далеч повече пари от едно е60, на тях пък, какво им е.............
Нормално е автора да се чуди, като се замисли човек, 5-а серия, комби, дизел .... с какво да те грабне.
Имам много добър приятел, който от малък се блъска, има вече няколко хранителни магазина из Бургас, но винаги е разсъждавал практично, кара дърто Поло-комби-дизел. От младини, като гладни железничари, мечтаехме да ни се развяват косите в кабрио, е, той почти остана без коса, ква файда, като мечтите не са се сбъднали, а има пари за 911.
Мисля, че тема се пуска, когато се двоумиш между 2,5 бензин и 2,5 дизел, да дадат хората отзиви.
И за успокоение, тука има хора с 2002, е12, е21, е28, е30, е36, които са дали далеч повече пари от едно е60, на тях пък, какво им е.............
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
немо написа:...изкефих се приятна компания и невероятна бира,изкефих се да катеря Шипка и на връщане изкачването на Карлово/Калофер....не знам къде беше точно,зле съм с географията,изкефих се,когато жена ми каза:колата май се хлъзга,а аз с усмивка Луциферска и отговорих:Да,знам![]()
![]()
,с нетърпение очаквам сбирката...

П.С. Как ми се ходи на събор вече.........................................

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Lenco написа:И за успокоение, тука има хора с 2002, е12, е21, е28, е30, е36, които са дали далеч повече пари от едно е60, на тях пък, какво им е.............
Какво им има ли? В очите на хората са скраперия. И почти са си...
Това го виждам като проблем от половин година насам - каквото и да правиш по една стара кола - винаги има още... Нещо като да опъваш бръчките на 40 годишна красива жена - почти има ефект.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Хахаха,не съм вярвал,че ще дойде този ден, но съм съгласен с гущера-какво им е на е39ките?
Относно примера за човека с пари за 911,това си е вече другата крайност,та не е удачно хич сравнението..
Ще дам един по-груб пример,щото май понякога е нужно.Представяш си ,че си дал последните или повечето пари за кола,тя се чупи сериозно.В същия момент недай си боже,ама лошото не идва никога само- влизаш ти или член от семейството в болница и трябват парички за операция ..

Относно примера за човека с пари за 911,това си е вече другата крайност,та не е удачно хич сравнението..
Ще дам един по-груб пример,щото май понякога е нужно.Представяш си ,че си дал последните или повечето пари за кола,тя се чупи сериозно.В същия момент недай си боже,ама лошото не идва никога само- влизаш ти или член от семейството в болница и трябват парички за операция ..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"