темата е за ключ
Модератор: Общи модератори
- Комбина
- Потребител
-
- Кара: W164/453
Re: Циция (скъперник) ли съм ?
Към автора на темата:
Ако в деня в който купиш колата и седнеш в нея вече като собственик в главата ти се прокрадне мисъл "... дали не сбърках..." или още повече "...не биваше..." и усещането вътре в теб е повече притеснено и негативно, нещо те гложди отколкото положително, то моя съвет е да не я купуваш, а да спиш спокойно с парите които си изкарал с труд или да ги вложиш в автомобил с по-ниска цена и разходи. Ти сам се познаваш най-добре.
Успех!
Ако в деня в който купиш колата и седнеш в нея вече като собственик в главата ти се прокрадне мисъл "... дали не сбърках..." или още повече "...не биваше..." и усещането вътре в теб е повече притеснено и негативно, нещо те гложди отколкото положително, то моя съвет е да не я купуваш, а да спиш спокойно с парите които си изкарал с труд или да ги вложиш в автомобил с по-ниска цена и разходи. Ти сам се познаваш най-добре.
Успех!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Значи си трезво мислещ човек и ще вземеш правилното решение.
За протокола и да съм искрен -аз съм се надскачал с мноого по-скромно бенве ис-требител,дадох си последните пари и когато един колега ми каза"ще я покараш малко и ще видиш,че не е кола за тебе" ,аз се чудех защо ли го казва..6 месеца по-късно колата беше продадена,съвсем логично и закономерно..
Жив и здрав да си,ако е писано,ще дойде и този момент да си вземеш желаната (не казвам мечтана,защото повечето си мечтаем за екзотики предполагам..),без притеснения и колебание

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Нещо за което ти пука и си дал една торба пари, също така държиш на улицата и тн. със сигурност ще ти нарушава душевния комфорт.
Не е като да си кажеш 'дреме ми'
Не е като да си кажеш 'дреме ми'

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Е60 няма как да ти строши душевния комфорт, докато не се строши или не почне да светка и ти почнеш да вадиш и да правиш. Вероятно си наясно, че в днешно време 200к километра за тая кола са направо смешни, в смисъл че отдавна са и ги навъртяли некъде по италия или германия. Ще си купиш много карана кола на малко години и е въпрос на време нещо основно да издумка, я автомата, я турбината, я веригите и тнт. Там клапи, егр-и, картерни тъпотии, катализатори, сонди, монди и други датчици само чакат да пръцнат. За кво ти е тоя телевизор на колела? Да си знаеш, че го имаш и че е твой ли? Фърли 1000 лева, вземи една под наем е така да си начешеш крастата и да се успокоиш малко. Може пък и да се решиш. 
Но пък ако ти е мечта и когато я караш ще е изживяване за теб, то трябва да имаш и една друга кола е така, за всеки ден...
П.С.
Преди некой да ме е подгонил, ще кажа, че там където живея нямаме асфалт, няма снегопочистване, отсекъде храсти и дървета, нямам и гараж. Мен ми е мъка като карам е30-ката там, камоли некоя е60-ка с 19-ки жанти... Давам газ на френската чикия по баира и хич не я мисля...Ебем и фърлям, ама това са 4000 лева, не 15...

Но пък ако ти е мечта и когато я караш ще е изживяване за теб, то трябва да имаш и една друга кола е така, за всеки ден...
П.С.
Преди некой да ме е подгонил, ще кажа, че там където живея нямаме асфалт, няма снегопочистване, отсекъде храсти и дървета, нямам и гараж. Мен ми е мъка като карам е30-ката там, камоли некоя е60-ка с 19-ки жанти... Давам газ на френската чикия по баира и хич не я мисля...Ебем и фърлям, ама това са 4000 лева, не 15...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Павел Чернев както си седеше в ресторанта, излезе навън, падна и умря, Шумахер отиде на почивка и си е*а мамата, Вальо Танов - инфаркт, Чочо Попйорданов и той нелепа смърт - всеки ден хората както вървят така си умират. Живейте си живота, пичове. Яжте, пийте, гледайте си децата и си карайте колите които искате. От много мислене става увисване и после само шси говориме... 

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Парите са за харчене - прецени кво ти е мерак и се мятай ...
И да се окаже, че не е за теб ще я продадеш кво толкова ...
Ще си вътре некви пари ама ще си си начесал крастата
Мерак с парА се гАси
Аз за коли съм се отказал да мисля рационално - установих, че не мога
Все пак се опитвам да правя неща, които мога да си позволя.
В общи линии по-добре да съжаляваш, че си направил нещо отколкото, че не си направил ...
И да се окаже, че не е за теб ще я продадеш кво толкова ...

Ще си вътре некви пари ама ще си си начесал крастата

Мерак с парА се гАси

Аз за коли съм се отказал да мисля рационално - установих, че не мога

В общи линии по-добре да съжаляваш, че си направил нещо отколкото, че не си направил ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
K_Ilkov написа:Парите са за харчене - прецени кво ти е мерак и се мятай ...
И да се окаже, че не е за теб ще я продадеш кво толкова ...![]()
Ще си вътре некви пари ама ще си си начесал крастата![]()
Мерак с парА се гАси![]()
Аз за коли съм се отказал да мисля рационално - установих, че не мога![]()
Кажи нещо за подписа - хората нека си представят, че вместо е30-ката виждат е60-тка

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Остави си парите кеш, спести си още една такава сума - па тогава вземи колата.
Защо го пиша -> Ей днеска на колегата ми - Ауди А6 за 38к кола, нова, запазена, с доказан произход и малко над 300к км -> вместо 7 литра масло от мотора вадят 12 - дюзите мяткат нафта в маслото и за малко да счупи мотора, изби през щеката.
Сега колата е за ремонт от порядъка на 4к - досега само - ако излезе и турбо +1к. Пичагата има лев ще ги плати тия неща, защото правилно си е правил сметката като я купува - да има финансов запас да си ремонтира всеки възможен проблем - без това да се отрази на останалия му живот.
ПС: С или без да се обиждате - тия лафове от типа на - харчи си парите, утре може да умреш, са ми малко цигански мирогледи. Не си ли правиш план за тоя живот и опукваш ли всичко до стотинка без никакъв план - какво ще стане утре, ако ми потрябват 5-10к ... тъжно се живее и е риск.
Защо го пиша -> Ей днеска на колегата ми - Ауди А6 за 38к кола, нова, запазена, с доказан произход и малко над 300к км -> вместо 7 литра масло от мотора вадят 12 - дюзите мяткат нафта в маслото и за малко да счупи мотора, изби през щеката.
Сега колата е за ремонт от порядъка на 4к - досега само - ако излезе и турбо +1к. Пичагата има лев ще ги плати тия неща, защото правилно си е правил сметката като я купува - да има финансов запас да си ремонтира всеки възможен проблем - без това да се отрази на останалия му живот.
ПС: С или без да се обиждате - тия лафове от типа на - харчи си парите, утре може да умреш, са ми малко цигански мирогледи. Не си ли правиш план за тоя живот и опукваш ли всичко до стотинка без никакъв план - какво ще стане утре, ако ми потрябват 5-10к ... тъжно се живее и е риск.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
deyan-enchev написа:ПС: С или без да се обиждате - тия лафове от типа на - харчи си парите, утре може да умреш, са ми малко цигански мирогледи. Не си ли правиш план за тоя живот и опукваш ли всичко до стотинка без никакъв план - какво ще стане утре, ако ми потрябват 5-10к ... тъжно се живее и е риск.
И плануваш плануваш и все изниква нещо друго и го отлагаш, айде за тоя месец, айде за другото лято, айде за догодина... Айде сега на детето бала, айде детето се ожени, айде дядо ша ставам, айде кръщене и ... Едно голямо нищо. И ставаш на 60 и вече не ти се ще и белия свят и си казваш "ебааго ша си карам Вектрата". Детето си живее неговия живот, звъни ти все по-рядко, ти ставаш все по-асоциален, взимаш мизерна пенсия и псуваш телевизора всяка вечер и събираш пари за погребението. Плануваш го, че да няма риск. Защото не си ли направиш план за тоя живот нищо не става от тебе...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
deyan-enchev написа:Ауди А6 за 38к кола ...
E тва имах предвид, това, че са станали достъпни тия коли не значи, че са достъпни за ремонти от хора с къси доходи ...
Не случайно такива коли в чужбина не се карат от всеки

KPETEH написа:...
сега що ме караш да вкарвам офтопик и некви разкази дето са за друг раздел

Беше Р-класа ... застигна ме на магистралата ... подаде ми мигач на скорост далеч над ограничението
прибрах се и после тръгнах след него да видя колко пък бързо кара

Преди турския ресторант припуши нещо при едно изпреварване ...
Малко след това пусна едно голямо кълбо дим и отби в аварийната ...
Не, че някой е застрахован ама старото дЖелезо не винаги е за подценямане

Ама дето викаш цифрите се кантарят с е60-ка

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Коце, баце нема повече да се обаждам, обещаам. 

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
Не моъ съ сдържаа, 100 тей правите а, ама си е баш по темата... само дето и до маслото не е стигнал още...
LizarD написа:Мани ги тея авенсиси батко, истината е в последната кретеноустойчива петица Е39!
Аз от Accord CE7 минах на facelift Spaceship Е39 525iA комби.![]()
Усещането е, все едно караш луксозен танк върху облаците, който ускорява яката (ако не вземеш 20ка)
Е39
+ Караш чистокръвно BMW
+ За двойно по малко пари получаваш същия кеф че и малко повече
+ Пазара е наводнен с евтини части.
+ Комфорта вътре е в ПЪТИ пред този в е60. ( сравняваме Е39 около 8-10к и Е60 15-16к)
+ Като отидеш в сервиза гледат на теб като на обикновен човек с обикновена кола, не като на роб на няква 10 годишна гъзария.
+ Е39 е на границата между чупливите гъзарии с нелипите ремонти и здравите дърти бангии.
+ Е39 не е чак толкова апетитна за утрепките като е60.
+ Едно Е39 намачкано с екстри и индивидуали и ексклузиви е много по готино от която и да е е60, защото създава усещане на лукс и уют в едно. ( Е60 са пластмасови.)
+ Бензиновият мотор е по идеотоустойчив отколкото дизеловия на бмв като цяло.
- Ръждичка се среща дори при фейсовите екземпляри
- Няма я тая визия в която си влюбен ( И която омръзва след 2 месеца )
- Като цяло по стари екземпляри с по остарели чаркалъци
Е60
+ Визия
![]()
На твое място бих си купил нещо до 8к, задължително
Facelift
Бензинов мотор ( Дизелите не държат на бой от край време )
Индивидуален салон в хубав цвят, или запазен салон който да си струва, с погрев задълже.
Хубаво озвучаване
Хубав спортен или /М Мултиволан
Автомат с типтроник
Ако ще е MPak да е заводски. (ако не по добре фейсовите брони)
Каквото и да вземеш ще усетиш огромна разлика от стария кош. Колкото по голям мотор, толкова по добре. (според мен 530i е най удачния варянт).
LizarD написа:Колата е E39 2002 525iA M54B25, кутия GM.
Хора в чудо съм се видялПри нормално младежко каране кораба замерва 17/100. След като ми казаха, че това е изродски разход за M54B25 се замислих и пробвах да стартирам доста по плавно и да ускорявам до 50-60 по плавно. Имаше резултат (12/100) но се изнервям, защото шибаняците с калинките отзаде ме натискат.
Съобразявам се със следните неща:
Плавно стартиране и ускоряване
Старая се да не возя излишни неща с мен
Касичката си я слушам тихичко
Давайте акъли как да задържа един разход 13 в града, който да е постоянен и да не се влача...
Stahlblau написа:deyan-enchev написа:ПС: С или без да се обиждате - тия лафове от типа на - харчи си парите, утре може да умреш, са ми малко цигански мирогледи. Не си ли правиш план за тоя живот и опукваш ли всичко до стотинка без никакъв план - какво ще стане утре, ако ми потрябват 5-10к ... тъжно се живее и е риск.
И плануваш плануваш и все изниква нещо друго и го отлагаш, айде за тоя месец, айде за другото лято, айде за догодина... Айде сега на детето бала, айде детето се ожени, айде дядо ша ставам, айде кръщене и ... Едно голямо нищо. И ставаш на 60 и вече не ти се ще и белия свят и си казваш "ебааго ша си карам Вектрата". Детето си живее неговия живот, звъни ти все по-рядко, ти ставаш все по-асоциален, взимаш мизерна пенсия и псуваш телевизора всяка вечер и събираш пари за погребението. Плануваш го, че да няма риск. Защото не си ли направиш план за тоя живот нищо не става от тебе...
Колега, ако изброените от теб неща са едно голямо нищо, а въздесъщата Е60тка е големото нещо и смисъла на живота...
Ако трябва да избирам между нищото и бараката, ще си джиткам цел живот с градския, за да мога да видя усмивките и да присъствам на купоните с приятелите, роднините и децата, които са описани по-горе и които ще платя с пари, спестени от мечтаната кола...
Последна промяна pampo на 06 Апр 2016, 14:29, променена общо 2 пъти
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Stahlblau написа:deyan-enchev написа:ПС: С или без да се обиждате - тия лафове от типа на - харчи си парите, утре може да умреш, са ми малко цигански мирогледи. Не си ли правиш план за тоя живот и опукваш ли всичко до стотинка без никакъв план - какво ще стане утре, ако ми потрябват 5-10к ... тъжно се живее и е риск.
Ти си прав, че повечето хора живеят живота си по горния начин да. В случай, че под "все изниква нещо друго и го отлагаш" визираш - Сума пари предназначена за направление А отива по направление Б - да тия неща не може да се планират и да най-често рязко променят плановете.
Все пак не визирам крайно скотски живот, за да заделиш пари - да те шибне 1 камион на пешеходната пътека и жена ти да ги изхарчи с комшията в Гърция.
Това, което казвам е различно - в случай, че човек не може да спести пари за разумен сток - не е мъдро да се нулират или приближават до нула спестяванията - за спонтанни покупки.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
pampo написа:Stahlblau написа:deyan-enchev написа:ПС: С или без да се обиждате - тия лафове от типа на - харчи си парите, утре може да умреш, са ми малко цигански мирогледи. Не си ли правиш план за тоя живот и опукваш ли всичко до стотинка без никакъв план - какво ще стане утре, ако ми потрябват 5-10к ... тъжно се живее и е риск.
Колега, ако изброените от теб неща са едно голямо нищо, а въздесъщата Е60тка е големото нещо и смисъла на живота...
Ако трябва да избирам между нищото и бараката, ще си джиткам цел живот с градския, за да мога да видя усмивките и да присъствам на купоните с приятелите, роднините и децата, които са описани по-горе и които ще платя с пари, спестени от мечтаната кола...
Пампо, имам две деца, и на двете съм правил кръщенета, и отделно съм кръстник на други две деца. Децата са най-голямото богатство спор няма, но тия разходи, които изредих са просто едно ядене и пиене ... Все едно съм ги хвърлил в тоалетната тия пари. Трябва да се правят, защото така е прието, така е редно и т.н., но определено не виждам смисъла да изядеш и да изпиеш 1500 лева за един ден, щото правиш кръщене. Факт е че два пъти съм го направил, за това говоря от опит.
Модификациите за колата са ми от кредит, защото все спестяваш за ъпгрейди и все нещо става. Спестил си тоя месец 100 кинта, обаче другия си канен на сватба... После спестиш 50 лева - детето се разболее. На третия месец спестиш пак 50 кинта - вноска по гражданска и ефект нулев. Няма как да си направиш дългосрочния план за който говори Енчев, защото винаги нещо друго изскача. Затова: Добър ден, г-н Банкер, един потребителски, след една седмица, потвърждавам поръчката, след още една окачването пристига, след две седмици джантите пристигат, нови гуми от магазина, после айде малко спирачките да пооправим и това което ще трябва го отгладуваш 3 години го правиш за 2 месеца и си връщаш 86 лева всеки месец в банката. 86 лева на месец струва "лукса" да си купиш хубаво ново окачване от Германия, да разопаковаш нови джанти, да обуеш нови гуми, и да си ъпгреднеш спирачките леко. Колата ми е спретната и смея да твърдя че изглежда доста добре, и както казах съм доволен и щастлив всеки ден като я карам. Моето мислене е такова. Не ми пука за лихвата, защото вноската не я усещам и така. Първия път като спестих за колата нямах деца и разходите ги бях свел до минимум, и се получи без кредит, но това вече не е възможно. В случая колегата го няма тоя проблем. Той има кеша... Щом аз при тия обстоятелства се справям, защо той да не може?