темата е за ключ
Модератор: Общи модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Циция (скъперник) ли съм ?
За мен лично 7 серия е най грозния модел на БМВ, независимо от коя година. Най комфортно, но някак си не ми допада.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
K_Ilkov написа:deyan-enchev написа:Ауди А6 за 38к кола ...
E тва имах предвид, това, че са станали достъпни тия коли не значи, че са достъпни за ремонти от хора с къси доходи ...
Не случайно такива коли в чужбина не се карат от всеки
Карат се ама пак от българи

А по темата според мен е най-добре да направиш това което ти доставя удоволствие. А именно купуваш я, радваш и се и ако нещо ти идва мн на горе я продаваш и край на мача

..Bayerische Motoren Werke..

- Stahlblau
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: направо.
- Мечтае да кара: настрани!
- Детайли за колата: винаги на борд.
Като човек имал честта и привилегията да направи едно кръгче с М5 Е60, мога да ти кажа, че усещането което си имал с Е92 М3, ще се потрети ако минеш от 530d E60 на М5 дори за един час, така че не го гледай това... Винаги има една кола която е по- от тази която имаш, ако ще да караш Бентли! Темата се отклони леко, но не мога да не отчета факта че когато БМВ са произвели Е46 и Е38 те реално са надскочили автомобилостроенето за тия години. Това е световно признат факт. За това тия модели са толкова успешни и 90% от феновете ги харесват все още, но темата не е за това. Дискусията наистина стана много добра и разкрива психологическата страна на това да си купиш Колата с главно К, защото за нормални хора като нас които живеят и работят в тая част на света, едно Е60 или едно наточено Е90 е материалното изражение на труда ни, който сме положили през по-голямата част от съзнателния ни живот. За това избора е труден. И всеки си задава въпроса заслужава ли си точно за това да си похарча парите. Според мене да, защото сме автоманиаци. Ако бяхме моторджии сигурно темата щеше да е за Ямаха Р1, или пък ако бяхме ловци сигурно щеше да е за някое Бенели ръчно гравирано за трепане на глигани... Поздрави на всички пишещи. 

Въпреки умората сляпо вярвам на хората...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
Някъде до първата лъжа най-много втората...
И в суматохата гоних ехо към прехода,
Докато сумати хора се изгубиха във превода...
и сега последно, какво стана? купи ли колата или не?
Иначе просто си мисля, че явно не можеш да си позволиш е60, след като започваш да мислиш, кое колко струва ако се счупи.
За мен нещата са много по - прости. Или имаш пари и ако се счупи нещо се сменя и не ти прави впечатление, колко струва, или нямаш пари и започваш да трепериш ако се счупи нещо, как ще го платиш.
Лично за мен няма голям смисъл, да си купиш кола и после да се чудиш, как да смениш нещо по нея. Те самите консумативи като дискове, накладки, гуми и т.н. не са евтини, да не говорим за резервни части.
Иначе за е38....готина кола - и аз мислех да си взема такава, ама наистина доста морално остаряла - навигация, телефон, мултимедия. Ск. кутия и тя от старото поколение. Кормилната кутия и тя от старите. Ръжда - и тя се появява....Иначе частите....дали е39, е38, е60 - все тая. Големи разлики в цените няма (говорим за оригинални части).....Та като се размислих и се отказах....Може би някой ден, като имам повече свободно време, може и да се взема една (като втора кола).
Иначе просто си мисля, че явно не можеш да си позволиш е60, след като започваш да мислиш, кое колко струва ако се счупи.
За мен нещата са много по - прости. Или имаш пари и ако се счупи нещо се сменя и не ти прави впечатление, колко струва, или нямаш пари и започваш да трепериш ако се счупи нещо, как ще го платиш.
Лично за мен няма голям смисъл, да си купиш кола и после да се чудиш, как да смениш нещо по нея. Те самите консумативи като дискове, накладки, гуми и т.н. не са евтини, да не говорим за резервни части.
Иначе за е38....готина кола - и аз мислех да си взема такава, ама наистина доста морално остаряла - навигация, телефон, мултимедия. Ск. кутия и тя от старото поколение. Кормилната кутия и тя от старите. Ръжда - и тя се появява....Иначе частите....дали е39, е38, е60 - все тая. Големи разлики в цените няма (говорим за оригинални части).....Та като се размислих и се отказах....Може би някой ден, като имам повече свободно време, може и да се взема една (като втора кола).
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
@2bar написа:Иначе просто си мисля, че явно не можеш да си позволиш е60, след като започваш да мислиш, кое колко струва ако се счупи.

+1
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Как ще купи след толкова много калкулации, и преизчисления и 75% от мненията изразени от другите участници в темата му подхраниха идеята, че е трезвомислещ, здравостъпил на земята човек, който не би дал пари за нещо което може на следващият или по-следващият месец да му докара 4-5 бона ремонт на главата? Няма никога да си я купи тази кола според мен. То самият стрес ако я вземе ще го довърши скорострелно. Ще мисли дали никой няма да му я урочаса, драсне, оплюе, дали няма да излезе ремонт в цифри и то кеф няма в цялата работа. Само стрес. Гледах тия дни случайно едно клипче в тубата и там един от тия дето имат много коли и много кинти говореше какво е правил и колко му е излязла до този момент, 1 (една) година притежание на Porsche 997 GT3. Е човека каза 0, zero, нула 

Последна промяна Larbi на 09 Апр 2016, 22:57, променена общо 1 път
- adovet
- старши ентусиаст
-
Само дето Поршето е една от най здравите коли - рядко се чупят според доста класации в Европа
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
adovet написа:Само дето Поршето е една от най здравите коли - рядко се чупят според доста класации в Европа
Значи да пазари Порш тогава.

Очаквам темата скоро.....
- adovet
- старши ентусиаст
-
nqmam_bmw написа:adovet написа:Само дето Поршето е една от най здравите коли - рядко се чупят според доста класации в Европа
Значи да пазари Порш тогава.![]()
Очаквам темата скоро.....
Да някое от 97а
adovet написа:Само дето Поршето е една от най здравите коли - рядко се чупят според доста класации в Европа
И само дето никой не споменава, че в Европа собственицте на такива коли (говорим за истински собственици, а не някой палячо) редовно са в сервиза за всички инспекции и си плащат като поп....
- Larbi
- Потребител
-
Знам, това е и една от многото причина да са ми любимата марка, особено 911-ките. щях а го напиша това, че са едни от най-здравите, но си мисля че повечето хора са запознати с този факт. Хайде, то мисля че ставаше въпрос за 6000 мили демек около 10 000 км минати за тази година щото човека си има Ферарита няколко и там други таратайки, но все пак топ трак спортна кола и само наливаш гориво и караш си е просто супер. Но са си цифра. Отделно пък ако остави човек настрана колко ще струва нещо ако се счупи, то стреса с одраскването и прочее ще докара някой до лудница

П.П. за 17 000 евро може да се помисли за 911-ка '98 набор, но ако някой я одраска какво правим?

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... eyeCatcher
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Larbi написа: щото човека си има Ферарита няколко и там други таратайки, но все пак топ трак спортна кола и само наливаш гориво и караш си е просто супер.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Larbi
- Потребител
-
Larbi написа:Как ще купи след толкова много калкулации, и преизчисления и 75% от мненията му подхраниха идеята, че е трезвомислещ, здравостъпил на земята човек, който не би дал пари за нещо което може на следващият или по-следващият месец да му докара 4-5 бона ремонт на главата? Няма никога да си я купи тази кола според мен. То самият стрес ако я вземе ще го довърши скорострелно. Ще мисли дали никой няма да му я урочаса, драсне, оплюе, дали няма да излезе ремонт в цифри и то кеф няма в цялата работа. Само стрес. Гледах тия дни случайно едно клипче в тубата и там един от тия дето имат много коли и много кинти говореше какво е правил и колко му е излязла до този момент, 1 (една) година притежание на Porsche 997 GT3. Е човека каза 0, zero, нула
Излязло му е нула защото поршето е държаливо а той е позьор. Защото аз се състезавам с американски коли и те са дървета лесни и евтини за правене, но моя най- добър приятел извъртя 3 състезания в неговото 997.2 гт3 и след това имаше нови дискове/ накладки и съединител- $18к за има няма 2 месеца. Но иначе ако само се возиш в него- да... Надеждни са и не се развалят. Също смяна на масло/ консумативи е елементарно. Само свещите са малко куци а ги иска на всеки 50к км...
Само споделям...
Последна промяна alx на 09 Апр 2016, 23:03, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила