Продажба на МПС в ЕС (Италия или Германия).

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Продажба на МПС в ЕС (Италия или Германия).

Мнение от Disasterr » 14 Апр 2016, 19:55

Здравейте,

Интересува ме при продажба на автомобил в ЕС (Италия или Германия) мога ли да си върна номерата в Бг и да я обявя за бракувана? Или се изпращат по служебен път от съответната служба в държавата до нашия КАТ?
Благодаря предварително!

Потребител
Аватар
Кара: е30 с 286 коня
Мечтае да кара: е30 с 1000 коня
Детайли за колата: '88 Diamantschwarz 320i coupе

Re: Продажба на МПС в ЕС (Италия или Германия).

Мнение от mastik » 14 Апр 2016, 22:08

..
Последна промяна mastik на 24 Ное 2022, 17:30, променена общо 1 път
E30 4 life

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 14 Апр 2016, 22:22

Благодаря за отговора!

Би ли имало проблем ако колата е запорирана в КАТ в Бг. Идеята е, че един път сложена на чужди номера, възможно ли е нашите власти да изпратят някакво съобщение... в тоя ред на мисли.
Най-общо... има ли някакво влияние нашия КАТ към регистрацията на колата в друга държава.

Потребител
Аватар
Кара: е30 с 286 коня
Мечтае да кара: е30 с 1000 коня
Детайли за колата: '88 Diamantschwarz 320i coupе

Мнение от mastik » 14 Апр 2016, 23:17

..
Последна промяна mastik на 24 Ное 2022, 17:30, променена общо 1 път
E30 4 life

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 14 Апр 2016, 23:56

Аха, мисълта ми е, ако я закарам на ход до там и след време реша да я продам, защото живея в Милано. Аз имам пълния набор от документи и платени данъци. Ще ти пиша на лично.

Потребител
Аватар
Кара: 530i V8
Мечтае да кара: 324TD

Мнение от E30HaKuC » 15 Апр 2016, 2:32

А как ще се отпише в КАТ и в данъчното тук? Нали трябва да представиш договор за продажбата?
R4L
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Disasterr » 15 Апр 2016, 22:12

А ако я бракувам в чужбина найстина, какъв договор за продажба да представя?!

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 15 Апр 2016, 22:38

Disasterr написа:Здравейте,

Интересува ме при продажба на автомобил в ЕС (Италия или Германия) мога ли да си върна номерата в Бг и да я обявя за бракувана?

Не. :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ChampioNbg » 16 Апр 2016, 16:28

Една година се занимавах с продажбата на автомобил с БГ регистрация в Германия с пълномощно. :banghead:

Процедурата е доста условна и най-добре да питаш на мястото (няколко пъти различни чиновници), където ще се регистрира автомобила, защото почти със сигурност ще си им първият такъв случай и дори отначало ми казаха, че не ставало и трябва да я отрегистрирам първо в България и да дойда с транзитни номера...

Аз го пререгистрирах след немски ТЮФ (страшно ме мотаха и ме връщаха заради дреболии за да си взимат само таксите) и в Бюрото за регистрация накрая само с представяне на 2-та талона, немски ТЮФ-а и моята немска адресна регистрация я пререгистрирах.

Страшни безхаберници, въпреки че на талоните не пише дори моето име, не ми поискаха никакъв документ и я писаха на мое име на немските талони, но с малък шрифт "с друг собственик". Дефакто никъде не фигурираше истинският собственик на документите и Бюрото за регистрация нямат никакво доказателство как е писана на мое име. БГ номерата също не ги поискаха, та си останаха в мен и ги пратих по куриер. Това всичко в Берлин, в столицата на Германия...

В БГ с пълномощното, копия на новите немски талони и номерата я отрегистрираха в данъчното и КАТ.

Причината за това, че я пререгистрах е, че продаде ли се с българските номера, новият собственик трябва ти прати копие на новите талони, иначе няма отписване в БГ! А за по-хубави автомобили кръгът на купувачи е ограничен и идват обаждания от 500км, та после може да чакаш от умрял писмо дали ще я пререгистрира / продаде ли какво, пък недай си боже да катастрофира и да убие някой :idea:

Бракуване - където и да е се изискват освен номерата и талоните на автомобила!

За запора незнам как ще стане, но ако те интересува и какво става след катастрофа със щети за десетки хиляди с БГ регистрацията, та голям филм беше тази продажба :mhihi:

Успех :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 17 Апр 2016, 0:04

защо да не можеш да си вземеш номерата в Германия? новия собственик да си вземе транзитни и да се оправя.
само дето после трябва да се занимаваш в БГ да си оправиш нещата, защото нищо няма да се случи по "официален път" като ги изпратят от Германия.
Изображение

Назад към Извън Темата