Кражба на CAS модул, Е90 фейслифт
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Кражба на CAS модул, Е90 фейслифт
oci написа:има ключарски програматори който го разбиват крипта за 10 мин.
Ако може да дадеш повече инфо за това, може и на ЛС, много зависи как е крипирано, ще ме бруто форсне тоя програматор с правилния криптографски алгоритъм точно никога, ако ще и няколко месеца да стои вързан към колата да опитва
bangelov написа:oci написа:bangelov написа:Това е добра идея, за жалост софтуерния код на КАС модула не е публичен и реално неможе да се разбере как работи ако не бъркамИначе ако се забрани по някакъв начин да се добавят нови ключове може би проблема ще се разреши макар че колегата по горе казва че ключовете били изтекли, това ще е кофти ако е така.
Няма такова нещо. Никой не ги прави така нещата просто разбиват колата обучават и ключ за 5 мин и тръгват.
Да да това е ясно, въпроса е че ако се забрани обучението на нов ключ или да може да вкарваш нов ключ не по този начин по който сега става, може да се реши проблема. Но за да го направиш ти трябва самия софуерен код на КАС модула за да видиш как работи той иначе е стреляне насляпо. Най-добре от БМВ да си оправят проблема
Те могат да го оправят, но заради скапани ЕУ закони нямат право да криптират определени неща, за да може да се чете от всеки сервиз информацията от обд-то. Моята идея я цялостно криптиране на всички модули и комуникацията между тях с private key, проучвам още колко реално възможно е това на практика
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Re: Кражба на CAS модул, Е90 фейслифт
Някои може ли да сподели ако знае от кои пин на ОБД буксата устройството извлича дани за да направи ключ, може и на лично.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
awful написа:Някои може ли да сподели ако знае от кои пин на ОБД буксата устройството извлича дани за да направи ключ, може и на лично.
Е то няма конкретен пин. Всичко върви по кан както и диагностиката (бяло с лилава ивица е каберчето)
- awful
- ентусиаст
-
oci написа:awful написа:Някои може ли да сподели ако знае от кои пин на ОБД буксата устройството извлича дани за да направи ключ, може и на лично.
Е то няма конкретен пин. Всичко върви по кан както и диагностиката (бяло с лилава ивица е каберчето)
Питам понеже гледам има Can High и Can low.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
awful написа:oci написа:awful написа:Някои може ли да сподели ако знае от кои пин на ОБД буксата устройството извлича дани за да направи ключ, може и на лично.
Питам понеже гледам има Can High и Can low.
Да не забравяме, че темите се четат от всички, включително и.....
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Не се притеснявай, тия дето се занимават с това знаят много повече от болшинството участници в темата, та едва ли ще им отворите очите, по-скоро обратното ...
Only dead fish follow the stream...
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
MadChicken написа:Не се притеснявай, тия дето се занимават с това знаят много повече от болшинството участници в темата, та едва ли ще им отворите очите, по-скоро обратното ...
Мен ми е интересно от къде го знаят и как се обучават?
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Ходят по семинари и командировки в други градове за обмяна на опит...
Only dead fish follow the stream...
- awful
- ентусиаст
-
Знам че знаят доста неща и точно това което е домашно приготвено не го знаят какво е, проблема при мен е че нямам каско понеже за извън България не ми трябва за това сам си е застраховам аз.
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
awful написа:Знам че знаят доста неща и точно това което е домашно приготвено не го знаят какво е, проблема при мен е че нямам каско понеже за извън България не ми трябва за това сам си е застраховам аз.

Те в чужбина въобще не крадат.

- awful
- ентусиаст
-
doktorabg написа:awful написа:Знам че знаят доста неща и точно това което е домашно приготвено не го знаят какво е, проблема при мен е че нямам каско понеже за извън България не ми трябва за това сам си е застраховам аз.
![]()
Да където съм аз е по спокойно по паркингите има и коли нови за по мн повече пари а и моята стои във гаража, понеже познавам доста хора тук където живея кражбите на коли са по малко.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
awful написа:doktorabg написа:awful написа:Знам че знаят доста неща и точно това което е домашно приготвено не го знаят какво е, проблема при мен е че нямам каско понеже за извън България не ми трябва за това сам си е застраховам аз.
![]()
Да където съм аз е по спокойно по паркингите има и коли нови за по мн повече пари а и моята стои във гаража, понеже познавам доста хора тук където живея кражбите на коли са по малко.
И да крадат, Е90-ки надали са им мейн таргет групата
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
awful написа:doktorabg написа:awful написа:Знам че знаят доста неща и точно това което е домашно приготвено не го знаят какво е, проблема при мен е че нямам каско понеже за извън България не ми трябва за това сам си е застраховам аз.
![]()
E кажи го къде е това райско местенце