Смяна ма масло ул. Кукуш - НЕ
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Смяна ма масло ул. Кукуш - НЕ
Дойде време да сменям маслото и майстора при които си ходя от както имам колата е зает и тъй като вече бях минал 10 000км реших, че не е голяма философия и мога да се доверя на всеки.
Отидох в един сервиз близо до нас специално за смяна на масло на ул. Кукуш до прелеза.
Цената, която ми беше обявена беше 10лв за кола без кора под мотора и 15 за кола с кора. Моята няма и цената ме устройва винаги съм давал по толкова.
Всичко точно и ще си тръгвам вече и стана на въпрос за индикацията на таблото и им споменах, че ще си я занулирам с една жица пред блока след това, но от тях съвсем вежливо ми бе предложено да ми го занулят те.
Очаквах, че това си е в цената и до този момент просто са го забравили или пък го правят от най-добро желание и се съгласих. Цък на буксата и след 10секунди всичко беше зелено на таблото. Отивам да плащам и
14лв. Да правилно пресмятате 4 лв за нулиране на маслото
като не бях уведомен, че това ще ми струва нещо повече от 10те лева за смяна. До сега никога не ми бяха взимали пари при смяна на масло за зануляването му.
Не ме разбирайте погрешно, не съм за 4 лв ( това не е и една кутия цигари, един фреш, едно кафе и вода) просто в случая ми стана адски обидно, че най-усмихнато ми бе предложено да ми се занули брояча и го направиха с подсъзнанието, че ще ми ги вземат тия 4 лв след това, защото предварително попитах каква е цената за смяна на масло, а когато ми го предложиха не казаха, че се доплаща, което пак казвам не е нормално.
Не съм отишъл на реглаж примерно и да му кажа: "Я ми занули маслото." , а съм на място където е специално за смяна на масло и е нормално това да се включва в цената.
Като попитах как така и къде го пише ми извадиха един омачкан 'ценоразпис' от бюрото и ми го показаха ЗАНУЛЯВАНЕ МАСЛО БМВ Е36 4ЛВ
Ако сметнете темата за ненужна я изтрийте, реших да я пусна, защото ми писна вече от такива селски номера, да се възползват от незнанието ти и тн. (това правилния раздел ли е?)

Явно не е случаен надписа "ВИЖ ЦЕНИТЕ"
Лек ден колеги и до събора!
Отидох в един сервиз близо до нас специално за смяна на масло на ул. Кукуш до прелеза.
Цената, която ми беше обявена беше 10лв за кола без кора под мотора и 15 за кола с кора. Моята няма и цената ме устройва винаги съм давал по толкова.
Всичко точно и ще си тръгвам вече и стана на въпрос за индикацията на таблото и им споменах, че ще си я занулирам с една жица пред блока след това, но от тях съвсем вежливо ми бе предложено да ми го занулят те.
Очаквах, че това си е в цената и до този момент просто са го забравили или пък го правят от най-добро желание и се съгласих. Цък на буксата и след 10секунди всичко беше зелено на таблото. Отивам да плащам и

Не ме разбирайте погрешно, не съм за 4 лв ( това не е и една кутия цигари, един фреш, едно кафе и вода) просто в случая ми стана адски обидно, че най-усмихнато ми бе предложено да ми се занули брояча и го направиха с подсъзнанието, че ще ми ги вземат тия 4 лв след това, защото предварително попитах каква е цената за смяна на масло, а когато ми го предложиха не казаха, че се доплаща, което пак казвам не е нормално.
Не съм отишъл на реглаж примерно и да му кажа: "Я ми занули маслото." , а съм на място където е специално за смяна на масло и е нормално това да се включва в цената.
Като попитах как така и къде го пише ми извадиха един омачкан 'ценоразпис' от бюрото и ми го показаха ЗАНУЛЯВАНЕ МАСЛО БМВ Е36 4ЛВ

Ако сметнете темата за ненужна я изтрийте, реших да я пусна, защото ми писна вече от такива селски номера, да се възползват от незнанието ти и тн. (това правилния раздел ли е?)
Явно не е случаен надписа "ВИЖ ЦЕНИТЕ"

Лек ден колеги и до събора!

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Смяна ма масло ул. Кукуш - НЕ
ами не виждам какво лошо са направили, като ти си се съгласил. В крайна сметка всяка работа се заплаща.
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
От кога зануляването на маслото, което е неизменна част от смяна на маслото се заплаща допълнително?
Колега като ходиш на диагностика, заплащаш ли да ти изтрият грешките?

- adovet
- старши ентусиаст
-
k.milanov написа:От кога зануляването на маслото, което е неизменна част от смяна на маслото се заплаща допълнително?
ами те са си го казали - ако е без кора е толкова ако е с кора е толкова. Нали се сещаш че едно е смяна на масло, друго е зануляване на сервизен интервал. А пък ако отидеш в Дару кар там освен, че ще ти занулят интервала ще ти измият колата безплатно, ама там ще ти дойде малко изнанагорно
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
Не ти схванах логиката, колега с кората и без кората.
Аз не съм отишъл да сменяма масло в дару кар и пак питам: Когато отидеш на диагностика доплащаш ли да ти изтрият грешките или това е логично когато си правиш диагностика?
По никакъв начин не можеш да ме убедиш, че те са прави, а аз крив. Защото в случая очебийно те премълчаха, че тази услуга се доплаща, което е пак казвам е не изменна част от смяна на маслото - да се занули брояча.
Аз не съм отишъл да сменяма масло в дару кар и пак питам: Когато отидеш на диагностика доплащаш ли да ти изтрият грешките или това е логично когато си правиш диагностика?
По никакъв начин не можеш да ме убедиш, че те са прави, а аз крив. Защото в случая очебийно те премълчаха, че тази услуга се доплаща, което е пак казвам е не изменна част от смяна на маслото - да се занули брояча.
Не изглежда да са прави, защото той им казва : "Аз това ще си го направя сам, пред блока."
И те някак си "А не не, няма проблем, ще го свършим това."
После бам - 4 лева за нещо, което той така и така е щял да направи.
Просто някак долно звучи...
И те някак си "А не не, няма проблем, ще го свършим това."
После бам - 4 лева за нещо, което той така и така е щял да направи.
Просто някак долно звучи...
- adovet
- старши ентусиаст
-
k.milanov написа:Не ти схванах логиката, колега с кората и без кората.
По никакъв начин не можеш да ме убедиш, че те са прави, а аз крив.
Колега първо Аз си правя диагностика сам на колата, и дали трият грешки или не си нямам и на представа. Чудно ми е ако отидеш при някой за диагностика с грешка за ербег, която няма как да се изтрие до като например не се смени кантара на седалката, какво ще искаш от човека да ти изтрие грешката ли?
Та по темата ти си отишъл да ти сменят маслото, никъде не пише в ценоразписа, че със смяната на маслото трябва да ти нулират и сервизния интервал, както и да ти измият например колата както е в Дару кар.Щом го има в ценоразписа зануляване сервизен интервал си го плащаш. Има на някои места се предлага и изсмукване на старото масло с машина, на други пък се предлага промиване на двигателя. Всичките тези процедури си ги имат в ценоразпис и ако желае клиента се правят и се заплаща за това нещо. Логиката за кора или
- cezarre
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318 i touring,520d touring
- Детайли за колата: 318i 1999год. ,520d 2010год.
Шашава работа са в сервизите.По-малко и дори в краен случай ходете там.Не влизайте в пререкания за нещо,което е вратичка и те поставят пред свършен факт.На такива тарикатски сервизи им пожелавам да им купят свещи 

- Silverlight
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d & 322ci
- Мечтае да кара: e30 с V8
Шушумиги от такива сервизи гледам да стоя колкото се може по-далеч. 

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
adovet написа:...
Не искам да влизам в пререкания с никой, в случая това беше адски тъпа постъпка от тяхна страна и няма да отида повече при тези майстори

Това за диагонстиката беше много образен пример.
Пак казвам, за мен нулирането на маслото си е част от смяната му.
Случката мога да го преобразувм във все едно да отидеш в заведение и да те питат дали искаш да ти измият чашата и ти като кажеш разбира се и бам 20стотинки че са ти измили чашата.
Аз така си го обяснявам.
Поздрави и продължаваме напред!

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
20,16 лв. е смяната на маслото в дару кар. Зануляването е безплатно
ама не мият колите безплатно със сигурност.

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Питай ги тия от тоя сервиз какви пари взимат за да ти дадат накъсо датчика на накладките. Това също е много котирана, хакерска интервенция във форума 

- adovet
- старши ентусиаст
-
georgivar написа:20,16 лв. е смяната на маслото в дару кар. Зануляването е безплатно![]()
На мен като ми го сменят я мият, ама излиза към 260лв
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
adovet написа:В крайна сметка всяка работа се заплаща.
Има автомобили с труднодостъпни маслени филтри и без подемник и/или приспособления мисията е практически невъзможна. Ако следваме твоята логика спокойно ще кажат впоследствие на човека, че трябва да си доплати за това , че нямат подемник и вършат това по примитивен начин.
Не те знам от колко години си зад волана, но ти гарантирам, че 2004 г., когато съм регистриран тук сменяха масло в сервиз с подемник дори за 5 лв тук в София, а тогава все още плахо се пробваха нива от 8 лева за автомобили с кора под двигателя.
Да не говорим, че в малките и средни градове тарифата беше 3 лв.
Много е прав колегата във възмущението си защото едва ли за този 12 годишен период ако някой работи същото има двойно увеличение на заплащането си с изключение на ограничен кръг професии поради масово изтичане на кадри в чужбина, но това е за висококвалифициран, а не "масларски" труд.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2