Ремонт на ABS блок

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Ремонт на ABS блок

Мнение от hspiridonov7 » 18 Апр 2016, 10:38

Здравейте,
от 2 седмици съм горд собственик на БМВ 528i 2000 година септември.
Закупих колата със светещи лампи на ABS и DSC.Таблото нито ми показваше скоростта нито пробега.Закарах колата на диагностика и от там ми казаха че няма комуникация с ABS модула.Намерих човек,който ги ремонтира и ми каза че захранването е изгоряло и го оправи.Монтирахме ABS модула,който е с номер 0265225001 и спряха да светят ламите,но когато колата измоне 5-10 метра пак светват.Като се направи диагностика не отчита грешка.Моля за помощ.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 18 Апр 2016, 18:14

Това: ".. и той каза, че е оправил захранването на модула .." - малко ми напомня за един друг случай:

viewtopic.php?f=35&t=401661&p=4150166#p4150166

Колкото до диагностиката - ако светне лампата, би трябвало да записва и грешка.
- kaji kvo stana,kopele kvo stana?!

Потребител
Аватар

Мнение от hspiridonov7 » 19 Апр 2016, 19:41

Колеги зациклих го с тоя модул.
Колата е 528i 2000 септември автомат с DSC
Закупих колата с модул №0265225001 а днес бях в КАМОР Ауто и проверих по VIN ми излиза 0265950002
сега незнам какво да търся и слагам.
Да попитам ако е 001 мога ли да сложа от дизел или трябва да е от бензин и номера пред 001 има ли значение.
Има ли някаква заместимост на тези модули един с друг ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 TU 1999г.
Мечтае да кара: BMW М 5

Мнение от E39 Rider » 20 Апр 2016, 18:50

няма значение от дизел бензин трябва да е 001 замести мост няма.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 25 Апр 2016, 10:28

hspiridonov7 написа:Закупих колата с модул №0265225001 а днес бях в КАМОР Ауто и проверих по VIN ми излиза 0265950002
сега незнам какво да търся и слагам.
Да попитам ако е 001

Този номер 001 ,който навсякъде по форумите го пишат е номер ,който не отговаря на парт номера! Реално номера на блока е друг и той не завършва на 001 :!:
Просто това 001 е част от друг номер ,който го има в другия край на блока!

Така ,че сложи си блок какъвто ти се дава по VIN ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 26 Апр 2016, 19:42

Този номер: 0265225001 излиза на по-малко от 250 резултата в Google - но едва ли караш някаква екзотична, поръчкова кола.

Обяснението е, че тези цифри са набити на металната част: HYDRAULIC UNIT,
- а по VIN ти излиза надписа от етикета на "пластмасовата" част: CONTROL UNIT

Видях една обява за продажба на такива модули, която може да хвърли светлина по въпроса: http://www.tav-autoverwertung.de/shop/A ... 65-950-002

Там са изброени различните номера на различните части от ABS-а. Така че, търси си каквото ти каза колегата.

В обявата са изброени и всички модели, в които се използва този модул - може да я използваш за справка, ако търсиш от морга.

Потребител
Аватар
Кара: E39

Мнение от sando81 » 29 Апр 2016, 9:00

За съжаление се оказва,че този модул е детска болест за Е39.Проводниците със сечение по-малко от на човешки косъм комбинирани с малоумното решение да го сложат до изспускателните колектори ме карат да чудя как изкарват и по 10 години. Аз си купих колата с повреден. Дадох го за ремонт на фирма Carauto,от която нищо не направиха. Купих си друг,който изкара 3 месеца и тези дни в жегите умря и той.Не съм изненадан с оглед на това,че и този модул е поне на 15 години. За съжаление всички фирми,които уж ремонтират тези модули,възстановяват само връзките с датчиците и захранването,а не винаги повредата е там. Съмнявам се някоя от фирмите в България да има стенд за изпитване на модула след,така наречения ремонт.
https://www.youtube.com/watch?v=cVRW33Ms3Xk Това е начинът за възстановяване на този модул.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 29 Апр 2016, 23:46

Виж обаче с какви машини разполагат. Ние каквото и да правим, резултатът няма да е толкова добър - да стане като нов. Въпреки всичко от известно време мисля и по този въпрос - даже търсих по чуждите форуми как се маха онова прозрачното, с което е залята платката. И май събрах разни идеи, но не разполагам със скрап от неработещи ABS, за да си направя експерименти. (ти пазиш ли го онзи, дето са се мъчили да го ремонтират от Carauto?)

Можеш ли да провериш колко пари ще искат: http://www.actronics.eu/en/shop/bmw-5-s ... abs-ecu-en

Ако цената е читава, не е лошо да се пращат там, вместо някой да се мъчи да ги запоява и да не се знае колко ще изкарат.

Потребител
Аватар

Мнение от sando81 » 04 Май 2016, 20:21

Старият го пратих на един колега в Свиленград. Намерих една фирма в немския Ebay,в която ги рециклират по гореописания начин с 2 години гаранция. Ремонтът с пращането в двете посоки ще стъпи между 350-400 лв. За мен това е най-разумния вариант въпреки цената. http://www.ebay.de/itm/Reparatur-BMW-E3 ... XQ9otTjxos

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 05 Май 2016, 0:55

А понеже не съм сигурен, че има много такива фирми - възможно ли е в ebay-a някой тарикат да ги взима от теб и пак ги праща във въпросната фирма: ACtronics?
(- ако намеря време ще пиша на фирмата, за да получа някакви конкретни оферти от тях - и ще ви споделя после какво са ми отговорили)

Потребител
Аватар
Кара: E 39 520i
Мечтае да кара: F10
Детайли за колата: фейс 2002 год 170 кс

Мнение от toshkoy » 05 Май 2016, 8:31

Здравейте колеги днес докато си пътувах за работа и ми светна лампата за DSC ей така от нищото.Като просто предположение преди диагностика дали е този ABS/DSC модул или датчик незнам как се казва? Колата е М54Б22 (520) автоматик
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 05 Май 2016, 20:03

dreadx написа:Виж обаче с какви машини разполагат. Ние каквото и да правим, резултатът няма да е толкова добър - да стане като нов. Въпреки всичко от известно време мисля и по този въпрос - даже търсих по чуждите форуми как се маха онова прозрачното, с което е залята платката. И май събрах разни идеи, но не разполагам със скрап от неработещи ABS, за да си направя експерименти. (ти пазиш ли го онзи, дето са се мъчили да го ремонтират от Carauto?)

Можеш ли да провериш колко пари ще искат: http://www.actronics.eu/en/shop/bmw-5-s ... abs-ecu-en

Ако цената е читава, не е лошо да се пращат там, вместо някой да се мъчи да ги запоява и да не се знае колко ще изкарат.

За да покажат цените искат регистрация , а за да се регистрираш искат да си фирма ...аз нямам
и на мен ми е интересно какви са цените ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dreadx » 06 Май 2016, 0:06

Написах някакви данни (само че си дадох телефона с 0 отпред, а не с +359)

И сега: Account not verified Waiting on verification.. - да видим.:)

-----

Ето какво: влиза се в меню за поръчка, при което се избира частта по парт-номер, или от меню по вид.
После се попълва автоматизирана анкета за състоянието на въпросния блок - с което се цели максимално да се ориентира потребителят:

Selected product:
Bosch 5.7

Bosch 5 7 Abs Ecu

Are there problems/error codes related to the pumpmotor? * -- ако тук се избере "yes", пишат да пратиш цялата бангия. А ако няма проблем с хидравликата, пише да се изпрати само електронната част.

NOTE: By pump motor we are referring only to the lower part of the ABS unit. (see support & downloads)

For VAG cars the following applies: Check the power supply and grounding of the ABS pump, if error code 01276 / 00301 (hydraulic pump) is active.
Wheel sensor malfunction* YesNo
Pressure sensor problem* YesNo
ABS light is lit* YesNo
Communication with ABS unit possible* YesNo
Engine Code *

Description complaint / Remarks *
Part number
0265950002
Year of car *
Manufacturer
Model
Range
Other make and model
Your reference (eg license plate number of the car)

------
След това излиза следващата страница:

The following parts are needed to enable us to do a proper revision.

Изображение
Bosch 5 7 Abs Ecu
Bosch 5.7

Terms

[x] I have read and understood the privacy policy and consent to providing this information to ACtronics.

[x] I have read and accept the general conditions.

------

И има бутон "SEND", ама не искам да им пращам заявка, защото ще вземат да се вържат и да ми отговарят - а нямам такъв модул за ремонт.

Ако някой има такъв ABS и в случай, че се окаже изгодна цената, е готов да го изпрати - нека да се регистрира и да проведе по-нататъшни пазарлъци. Фирма може би не искат за регистрацията. Просто има опции да се въведе фирма и данъчен номер -- защото в повечето случаи поръчките са от авто-сервизи - очаква се да работят с документи и да искат да си получат фактура за услугата.

Потребител
Аватар

Мнение от sando81 » 06 Май 2016, 21:38

В английската версия на сайта им разбрах,че за страни,като България трябва да се пращат модулите им в представителството в Холандия. Писах на холандското представителство за моя проблем и цена. Отговориха ми само,че ако го пращам да го пращам в Холандия,но за цената не казаха нищо. Писах им втори мейл с въпрос за цената и така и не ми отговориха. В крайна сметка го пратих във Варна на Софтелектроник,защото смятам,че за България те са най-добрата алтернатива. Дават 6 месеца гаранция.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 07 Май 2016, 15:00

тези опции за фирма с данъчен номер са задължителни за регистрацията , сложих измислена фирма с някакъв номер , но не ме пусна...
ако някой успее да симулира ще е ОК
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39