Е39 2.5 тдс трудно пали :(
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
			7 мнения
			 • Страница 1 от 1

- duff
- Потребител
- 

- Кара: BMW E39
Е39 2.5 тдс трудно пали :(
Колеги здравейте 
Проблема е трудно палене... колата нямаше ядове превараше ключа студена/топла, докато не спука главата и реших след като ще сменям главата да сменя и веригите сменихме, нагласихме и колата от тогава пали много трудно.... закачахме я на комп показваше висока температура на нафтата, вчера смених датчика в ГНП-то и леко се пооправи по лесно пали, но пак е кюфкане (преди това много трудно палеше и направо от въртене мореше акомулатора). Ако има някакво значение дебитомера не работи и може и да се лъжа, но колата върви добре и в един момент започва повече да реве отколкото да върви 

Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем моля до помага

Проблема е трудно палене... колата нямаше ядове превараше ключа студена/топла, докато не спука главата и реших след като ще сменям главата да сменя и веригите сменихме, нагласихме и колата от тогава пали много трудно.... закачахме я на комп показваше висока температура на нафтата, вчера смених датчика в ГНП-то и леко се пооправи по лесно пали, но пак е кюфкане (преди това много трудно палеше и направо от въртене мореше акомулатора). Ако има някакво значение дебитомера не работи и може и да се лъжа, но колата върви добре и в един момент започва повече да реве отколкото да върви

Някой ако се е сблъсквал с подобен проблем моля до помага

- BLUE_999
- младши ентусиаст
- 

- Кара: е36 и е39
- Мечтае да кара: всичко сьс задно
- Детайли за колата: да има V12 под капака
Re: Е39 2.5 тдс трудно пали :(
Дебитомера ако е издухал не трябва да имаш проблем с паленето...мисля че проблема ти е в центровката на помпата закачете я пак на диагностика да видите какво ще излезе

- Zubcho
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
И си смени дебитомера, защото сега си на фабрични карти и харчи с 2л повече на 100 и върви по-малко.
			Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- duff
- Потребител
- 

- Кара: BMW E39
и аз това мисля да направя колега, но първо да си оправя паленето  иначе чета ТДС много хора не го уважават.....
 иначе чета ТДС много хора не го уважават.....
махнах буксата от температурния датчик на главата и колата започна да пали и да върви сравнително много по-добре, (защото отчита, че е студена), но стрелката на таблото не ми работи и замислям да видя схема на датчика и да изолирам жицата към ГНП-то след това ще потърся дебитомер.
 след това ще потърся дебитомер.

иначе чета ТДС много хора не го уважават.....
 иначе чета ТДС много хора не го уважават.....махнах буксата от температурния датчик на главата и колата започна да пали и да върви сравнително много по-добре, (защото отчита, че е студена), но стрелката на таблото не ми работи и замислям да видя схема на датчика и да изолирам жицата към ГНП-то
 след това ще потърся дебитомер.
 след това ще потърся дебитомер.- Tipche
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: e39 525 ТДС
Нормално да върви с откачен датчик помпата пълни яко нафта ,един вид постояно е на смукач ,ходи някои да ти направи качествена настроика на помпата и на вала горе ,че явно не е зацепена веригата от помпата до вала както трябва ,следваи логиката преди това е палела сега не пали ,а само вериги си сменял 

- jeremeto
- Потребител
- 

- Кара: Е60/LCI
- Мечтае да кара: 760
Центровка...

- Zubcho
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
М51 двигателя не го обичат, защото много лесно изпуска гарнитура и цепи глава. Аз лично 2 пъти отварях мотора, като 1 път беше страшно тежка повреда, втория път духна гарнитура, защото не бяха стегнати правилно болтовете на главата.
До третия път не стигнах, защото ми писна и продадох колата. То бива бива мазохизъм ама просто ми омръзна. Да вярно бях пуснал повече налягане да прави турбото, но 1.4 при заводско 1.2 не е кой знае колко повече според мен. Факт, че в момента новия собственик си кара колата и е доволен. Казва, че харчела 10 в града и 7 извън, а аз все се въртях около 12.5 в София и 8.5 - 9 извън града. И не ме разбирайте погрешно, карах си супер икономично и изобщо не съм се раздавал. Просто в един момент ти писва да правиш ремонти за по 500-800лв през 2-3г.
Та по темата. Нямаш правилна центровка както каза колегата по-горе. Трябва да се презацепи всичко и ще започне да ти пали. Ако си в София и ти трябва майстор, който е надежден, мога да оставя координати тук на един.
Успех!
			До третия път не стигнах, защото ми писна и продадох колата. То бива бива мазохизъм ама просто ми омръзна. Да вярно бях пуснал повече налягане да прави турбото, но 1.4 при заводско 1.2 не е кой знае колко повече според мен. Факт, че в момента новия собственик си кара колата и е доволен. Казва, че харчела 10 в града и 7 извън, а аз все се въртях около 12.5 в София и 8.5 - 9 извън града. И не ме разбирайте погрешно, карах си супер икономично и изобщо не съм се раздавал. Просто в един момент ти писва да правиш ремонти за по 500-800лв през 2-3г.
Та по темата. Нямаш правилна центровка както каза колегата по-горе. Трябва да се презацепи всичко и ще започне да ти пали. Ако си в София и ти трябва майстор, който е надежден, мога да оставя координати тук на един.
Успех!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
			7 мнения
			 • Страница 1 от 1