Chinese food

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d

Chinese food

Мнение от AngelG » 16 Апр 2016, 14:55

Здравейте ! Имам един обект около 30 квадрата който давам под наем , но имам идея да го направя китайска кухня. Идеята е да бъде нещо от сорта на влизаш - избираш - плащаш и заминаваш , без маси и т.н ( може да има нещо като бар по едната стена за правостоящи да хапнат набързо ) . Въпросът ми е може ли това нещо да се регистрира като фаст фуд например , а не ресторант . При положение , че няма маси за клиенти и не се използват съдове за многократно използване , мисля че няма нужда да бъде категоризирано като ресторант и съответно да не покрива ресторантските изисквания . Никъде не намерих информация точно за това , така че ако някой е информиран - моля за помощ . Мерси

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Re: Chinese food

Мнение от nqmam_bmw » 16 Апр 2016, 15:06

Готина идея, браво! :yes:

Има доста колеги със заведения тук, нека кажат как са нещата, но защо не поразпиташ и из "институциите" все пак.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d

Мнение от AngelG » 17 Апр 2016, 16:31

никой ли няма представа как стоят нещата в този бранш ?

Слави
Аватар

Мнение от © » 17 Апр 2016, 17:25

Щом ще ги приготвяш на място значи трябва да отговориш на изискванията за кухня. Не съм много запознат все пак

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 17 Апр 2016, 19:58

http://www.vconsulting.eu/bg/V-Consulti ... denie.html

Ето тука са обяснени простичко нещата, като цяло шроцвдурата е тегава и има доста неща за жонглиране, така че се запаси с екстра нерви и търпение.

За такъв тип заведение 70% от оборота ще е през деня (разбирай около обяд най-много). Поради тази причина ако помещението ти е на добро място, около което има офис сгради, със стабилен целодневен човекопоток, ще просперира. Ако е на приземния етаж на новопостроена кооперация на края на квартала, всяка вечер ще имаш няколко килограма китайско, което ще изхвърляш.

Още нещо: последно време са на мода два типа такива заведения - едните са по-здравословно ориентирани, другите са по-гурме. Печелившата комбинация е смесица от двете. А и според мен китайското отдавна загуби своя чар.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Апр 2016, 11:25

'Ма то и чар ли е имало? :mhihi:
Never mistake motion for action...

Назад към Извън Темата