Проблем с ксенона
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
			9 мнения
			 • Страница 1 от 1

- Andronoff
- триногата
- 

Проблем с ксенона
Вчера мих мотора и след това левият фар отказа да запали. Издухах с въздух баласта, снопа с кабели и всичко останало, но така и не тръгна. Сложих резервния баласт, но и тогава не тръгна. Сложих лявата крушка на десния фар и се оказа, че е здрава. Сложих левия баласт на десния фар и също се оказа, че е здрав. Напрежение има - нямах мултицет, но пробната лампа светна. Търсих в Интернет къде е бушонът за левия фар, но доколкото разбрах няма такъв - управлява се от ЛЦМ. Вбесих се, затворих капака, преместих колата и чудо - левият светеше, а десният не. Бях му сложил буксата наобратно, обърнах я и светна и той. Без обяснение. Днес обаче десният реши да не свети. Има ли вариант проблемът да е от ЛЦМ?
Баластите са чисто нови, оригинални и двата.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
			Баластите са чисто нови, оригинални и двата.
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
- 

- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: Проблем с ксенона
Ако крушките са здрави, баластите щом са нови ти остава да провериш запалката на фара, който не свети. Стани опред и загледай дали при пускане на фаровете има примигване на неработещия - ако няма, според мен преди модула опитай с друга запалка.

- Andronoff
- триногата
- 

Z3Ro* написа:Ако крушките са здрави, баластите щом са нови ти остава да провериш запалката на фара, който не свети. Стани опред и загледай дали при пускане на фаровете има примигване на неработещия - ако няма, според мен преди модула опитай с друга запалка.
Нещо бъркаш. Запалка и баласт са едно и също нещо, наречено с различна дума.
- gentata
- старши ентусиаст
- 

- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Провери самите букси които влизат в баласта. Окисляват се или се разхлабват самите пинове, така че ако е възможно ги натегни малко. Също така огледай да не би да е обърната буксата наобратно, както е било при другия фар. Малко вероятно да е от LCM-a щом има напрежение на буксата към фара (входа на баласта).

- Andronoff
- триногата
- 

Светна. Без обяснение пак. Буксите са си ОК, изглеждат чисти, няма помен от окисляване, не са й "хлабави".
- Nickelback
- старши ентусиаст
- 

- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Овлажнил си повечко около крушката вероятно. То "високото" там обича влага  Остави я хубаво на слънце да изсъхне и не би трябвало да имаш проблеми
 Остави я хубаво на слънце да изсъхне и не би трябвало да имаш проблеми 
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Andronoff
- триногата
- 

Имам компресор в гаража и издухах всичко с въздух, със сигурност не е било влажно, друг е проблемът. 
Снощи, след като най-сетне светнаха фаровете, паркирах колата и се прибрах и към 10 ми звънна съседа, защото ми светели плафоните (не съм ги пипал въобще). Угасих от централния плафон, пробвах да светна пак и нищо. Днес всичко работеше.
Дясното огледало пък, при включване на задна, се накланя понякога, но не винаги. Същото е и с връщането в нормална позиция при изключване от задна - понякога се връща, понякога не.
Мистерии.
			Снощи, след като най-сетне светнаха фаровете, паркирах колата и се прибрах и към 10 ми звънна съседа, защото ми светели плафоните (не съм ги пипал въобще). Угасих от централния плафон, пробвах да светна пак и нищо. Днес всичко работеше.
Дясното огледало пък, при включване на задна, се накланя понякога, но не винаги. Същото е и с връщането в нормална позиция при изключване от задна - понякога се връща, понякога не.
Мистерии.
- Nickelback
- старши ентусиаст
- 

- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Andronoff написа:Имам компресор в гаража и издухах всичко с въздух, със сигурност не е било влажно, друг е проблемът...
Без да се заяждам, ама духане с компресор "там някъде около" е много различно от изсушаване, било то по естествен път, или под въздействие (с пистолет за горещ въздух, да речем). Ако се сещаш как изглежда D2S сокета и каналите в него ще ме разбереш...
И друг е въпросът, че при високо напрежение го има явлението "където е текло, пак ще тече"

Веднъж получил се пробив от високо напрежение, често пъти не може да се възстанови
 Веднъж получил се пробив от високо напрежение, често пъти не може да се възстанови  Прах, соли, мръсотия, съчетани с малко вода и високо напрежение водят до сериозни утечки в последствие
 Прах, соли, мръсотия, съчетани с малко вода и високо напрежение водят до сериозни утечки в последствие  Пак без да се заяждам, говоря от опит
 Пак без да се заяждам, говоря от опит 
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Andronoff
- триногата
- 

Дано си прав 

9 мнения