Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Bexim написа:julkata1 написа: Дали е лоша или добра, въпрос на вкус, но мога да каже че е 3ката с най-много екстри на пазара
Знам аз, че ще се видиш![]()
Не съм искал нищо лошо да кажа, даже напротив, кола от мераклия е най-добре да се купува.
Въпреки, че не търсех автомат, ако твоята беше излезнала 2 месеца по-рано - щях да дойда да я видя..![]()
То повече за онази ставаше дума в моя отговор тогава.
Даже гледах твоята тема, когато на 320д-то исках да мятам М-пак и като видях листа просто се отказах..![]()
Хората винаги забравят праговете при М-пакета.. Разликата не е голяма, но я има.![]()
Мерси колега

Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
Колеги, кандидат собственик съм на е91 318д 143 к.с. 2008. http://www.cars.bg/c1640097 Някой да го е гледал? Смятам да бия път от Варна до Дупница. Струва ли си? Благодаря предварително.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Колега внимавай, защото кола 2008ма това НЕ Е, второ 143 к.с. къса верига и е част от проблемите N47, като дори го дават много рисков. Трето вероятността това да е кола със скъсана верига и направена тук е голяма. Кола на 100к за тези пари няма дори и толкова зле оборудвана. Иначе колата изглежда прилично ДПФ-а си е там, волани работи всичко е в нормите.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Karl написа:Колеги, кандидат собственик съм на е91 318д 143 к.с. 2008. http://www.cars.bg/c1640097 Някой да го е гледал? Смятам да бия път от Варна до Дупница. Струва ли си? Благодаря предварително.
на въпроса, който си задал, аз отговарям с твърдо НЕ...
при този бюджет търси запазена 320д (163) с екстри

You said: "Time will change!" What if it changes you?
За годината - по VIN си излиза такава. Цвят екстри и т.н. Съвети как да проверя веригата?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Точно това е, че няма как да я провериш, ако е пред скъсване ремонта е 2к, защото двигателя се вади, а ако е била скъсана може да се сглобена с части от морги и тогава е страшно.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Стига с това вадене на мотора де, сменява се веригата при свалена скоростна кутия, не е нужно да се вади мотора, но трябва да имаш нужните инструменти за процедурата.
То това да не е туарег в10 че за всяка манипулация да се вади мотора.
Сега като я е харесал човека да я взима, аз също не разбирам защо някой би купил кола без хубаво оборудване, като разликата при колите втора ръка не е особенно голяма в цената.
Сега като я е харесал човека да я взима, аз също не разбирам защо някой би купил кола без хубаво оборудване, като разликата при колите втора ръка не е особенно голяма в цената.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
vld написа:Стига с това вадене на мотора де, сменява се веригата при свалена скоростна кутия, не е нужно да се вади мотора, но трябва да имаш нужните инструменти за процедурата.
Колега ти сменял ли си верига на N47, защото аз съм присъствал на три и е невъзможно през скоростите да се сменят двете верити, банани, обтегачи и зъбчатките, тя горната верига ти е на практика в таблото, а с този двигател половинчати работи не бива

- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Здравейте колеги. Какво мислите за тази кола: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=ds9uqi
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Като изключим нормалните разлики в цвета на боядисаните детайли, колата е хубава.
Never mistake motion for action...
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Taruno написа:vld написа:Стига с това вадене на мотора де, сменява се веригата при свалена скоростна кутия, не е нужно да се вади мотора, но трябва да имаш нужните инструменти за процедурата.
Колега ти сменял ли си верига на N47, защото аз съм присъствал на три и е невъзможно през скоростите да се сменят двете верити, банани, обтегачи и зъбчатките, тя горната верига ти е на практика в таблото, а с този двигател половинчати работи не бива
По голям проблем е долната верига защото е под веригата на маслената помпа
а за нея трябва да се свали картера а за него преден мост и т.н. и т.н.
само за протокола Н47 мотор се вади доста лесно

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Leon написа:Като изключим нормалните разлики в цвета на боядисаните детайли, колата е хубава.
Кои детайли са боядисани, че аз не мога да забележа.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Гецата написа:Taruno написа:vld написа:Стига с това вадене на мотора де, сменява се веригата при свалена скоростна кутия, не е нужно да се вади мотора, но трябва да имаш нужните инструменти за процедурата.
По голям проблем е долната верига защото е под веригата на маслената помпа
а за нея трябва да се свали картера а за него преден мост и т.н. и т.н.
само за протокола Н47 мотор се вади доста лесно
Вероятно е по лесно на изваден мотор, но тези пичове го правят без да го свалят:
https://www.youtube.com/watch?v=8Msca5rCJog
както и тези:
https://www.youtube.com/watch?v=0oibYw7E-2g

врачанското бмв 330xd ще ходя да я гледам близките дни, дано всичко да и е ОК, иначе говорих с човека и уверяваше че това са и реалните километри 
ако някой има желание или препоръка за сервиз във Враца, нека сподели, аз ще пиша резултатите после
Sent from my iPhone using Tapatalk

ако някой има желание или препоръка за сервиз във Враца, нека сподели, аз ще пиша резултатите после
Sent from my iPhone using Tapatalk
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
djvisage написа:Leon написа:Като изключим нормалните разлики в цвета на боядисаните детайли, колата е хубава.
Кои детайли са боядисани, че аз не мога да забележа.
Колегата има в педвид предполагам разликата в цвета на двете врати.Но това са съвсем нормални неща за кола втора употреба.Мнооого от колегите във форума които са с каско в последния месец на застраховката тичаме да си оправяме всички драскотинки и почуквания.Просто с този цвят е много трудно и скъпо да стане всичко 6.Колата изглежда доста добре но и цената и го подсказва че трябва да е така.Иди,виж на живо,покарай,виж я в сервиз и тогава вземи решение.От снимки кола трудно се оценява та дори и от хората с опит в този форум(не визирам себе си).Успех