Децата по- рано или по- късно в живота?
Модератор: Общи модератори
Re: Децата по- рано или по- късно в живота?
Подкрепям последните два поста над мен напълно и добавям:В повечето случаи когато не се касае за грешки децата идват когато пожелаят жените а те винаги го желаят когато те го желаят. 

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Тая тема почва ма садва 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
BMW_POWER написа:alekangg написа:Само който е минал през този филм би те разбрал!
Тези 10% даже ми се виждат много.
Тук имаш 10 (десет) работини дни в годината платен отпуск. След пет години в една фирма дават още 5 дни. И така, до 4 седмици платени макс. Някои фирми дават 5-7 работни сик дейс. Ама детето ти е болно и трябва да отсъстваш, няма проблем. Това не ти се плаща. Апойнтмъни при доктори, училища, всякакви институции. Щом отсъстваш - не ти се плаща. Познавам хора, загубили работа заради боледуване на децата. А ходене на тренировки, занимални и т.н. занимания покрай децата? Не може само събота и неделя.
еми ходете в прехваления Запад, бачкайте като гламави и се хвалете по форумите с там квото сте успели да насъберете, пък после се чудете къде ви е минал живота и защо около себе си нямате роднини
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Истински преуспелия българин в чужбина, не се връща да си прави тука зъбите.
- Хорхе Букай
- Хорхе Букай

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
ogata написа:Истински преуспелия българин в чужбина, не се връща да си прави тука зъбите.
- Хорхе Букай
Е, то тогава нали имаше пълна (ценова) обосновка и някакви още железни доводи, че това именно е единственото правилно нещо.

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
аз съм на 32 и имам 3 деца.най-голямото на 8 години,най малкото на 8 месеца... и ми е добре
ако обаче живеех в БГ едва ли бих се решил за трето. иначе си мисля за децата е по- добре да имат по-млади родители,ама тука може и да съм в грешка 

Сина ми се роди като бяха на 24, сега след месец правя 26. С жената сме студенти и двамата, аз работя и се развивам кариерно много добре. За мен по-голямо щастие от това като отворя вратата да видя малкия как тича към мен и иска да ме прегърна няма. Нито дискотека, нито готина к**ва може да замени щастието да си баща. Много ми е трудно с отглеждането и физически, защото нямам нито минута почивка или съм на лекции или съм на работа или се грижа за малкия и финансово, но за мен трудността си струва. След години ще съм на 40-45 той ще е взел живота в свой ръце и с майка му ще можем да си поживеем доволни и все още млади.

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Колкото по-рано, толкова по-лесно откъм power.
Синът ми се роди като бях на 27, за дъщеря ми - 32. Много по-лесно ми беше да ставам посред нощ като бях на 27 отколкото сега.
Не ми се мисли какво е да имаш малко дете на 40+.
Да имаш дете не е голяма драма, нито е голяма цифра. Може с малко и с много да го отгледаш, но те не искат пари и играчки - искат внимание и време.
Синът ми се роди като бях на 27, за дъщеря ми - 32. Много по-лесно ми беше да ставам посред нощ като бях на 27 отколкото сега.
Не ми се мисли какво е да имаш малко дете на 40+.
Да имаш дете не е голяма драма, нито е голяма цифра. Може с малко и с много да го отгледаш, но те не искат пари и играчки - искат внимание и време.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Хаос написа:еми ходете в прехваления Запад, бачкайте като гламави и се хвалете по форумите с там квото сте успели да насъберете, пък после се чудете къде ви е минал живота и защо около себе си нямате роднини
Колега, хем тъпо, хем не по темата. Миграцията е в съседна тема. Там отговорих на подобен въпрос. Синът ми е на 7г и говори три езика. Засега! На колко от живеещите в бг децата са на това ниво на тази възраст?
Това е само едно от нещата, което съм му дал идвайки тук.
Като правиш деца на 25 - на 45 си още ОК и имаш време да си поживееш. Като ги правиш на 35 - на 50 имаш луд тинейджър, дето те прави сам да си говориш. Това вече си е сериозна разлика между поколенията. Аз ще съм на 60, когато моят влезе в тази възраст. Ама като пропусна да си взема гинко-билобата и май няма да ми пука особенно

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
На 7 години - три езика.
А аз даже почти нямам спомени до тия си години 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
memorex написа:Все по–често напоследък и не само в Бг въпроса стои ,можем или не можем а не кога .Така че почвайте пробите по–отрано младежи.Кариерата е измислено оправдание.
Ей това май е най-смисленото мнение. Аз също не съм гласувал. За мен най-смислено е "средния" отговор - между 27 и 30. Като компромис.

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Vra4anin написа:Според мен истински важния въпрос, е не "кога", а "дали".
......
С цялото ми уважение, но ти си един страхлив човек. Което по моите разбирания е недопустимо за един мъж. Стегай се, млад си и можеш да го промениш това. Тука ше помагаме, ако трябва

Като гледам отговорите, тези които имат деца смятат, че трябвало по-рано, а тези които все още нямат смятат, че е добре да се появяват след 30-35. Замислете се
Аз съм на мнение, че колкото по-рано толкова по-добре, първо защото физически да ги гледаш ще е много по-лесно и второ по-важното - не си заслужава живота ти да си минава без тях, колкото повече време имате заедно толкова по-щастливи ще бъдете (пак в общия случай
)

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Superexstatic написа:Vra4anin написа:Според мен истински важния въпрос, е не "кога", а "дали".
......
...
Мен пък са ме отгледали сравнително възрастни хора за онова време, баща ми на 38, майка ми на 33.
Въпреки, че тая година баща ми чукна 60, не можеш да кажеш че има и 50. А не е като да не съм им създал грижи, притеснения по болници и всякакви такива неща, та всичко е до ген и работа. Нито обществото до което съм се докоснал ме е променило(в лошия смисъл) нито някой друг. Просто съм отгледан и възпитан с много любов и грижи от родителите ми, така и от техните родители. Напълно съм убеден, че това е правилната рецепта и така ще възпитам и аз моето дете/деца.
Моето мнение е, отглеждането да речем в годините 27-32 е по-добре. Хората имат повече сила физическа и психическа и т.н.(по-нагоре вече казаха колегите)
В крайна сметка, когато тогава. Стига да е правено с любов и желание.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Ако трябва да се отговори конкретно на въпроса е редно всеки да си отговори на няколко въпроса.
Кога е готов да се откаже от:
- съня си
- свободното (лично) време
- личното пространство
- парите си
Тука вероятно ще разберат само тези дето имат деца
Има и още нюанси ама да не разубедя някого
Според мен оптимално е между 25-30г. (за това и няма да гласувам щото са дадени някакви гранични стойности само
)
Така човек нито е прекалено млад за да страда от синдрома - "не съм си поживял",
и следва да има нещо под шапката, което да предаде на това дете (иначе не виджам смисъл),
нито прекалено го е хванала дъртозата - просто нещата са по-лесни за един млад човек ...
Иначе рецепта няма - важното е всички в схемата да са щастливи, че иначе следва драма ...
Кога е готов да се откаже от:
- съня си
- свободното (лично) време
- личното пространство
- парите си
Тука вероятно ще разберат само тези дето имат деца

Има и още нюанси ама да не разубедя някого

Според мен оптимално е между 25-30г. (за това и няма да гласувам щото са дадени някакви гранични стойности само

Така човек нито е прекалено млад за да страда от синдрома - "не съм си поживял",
и следва да има нещо под шапката, което да предаде на това дете (иначе не виджам смисъл),
нито прекалено го е хванала дъртозата - просто нещата са по-лесни за един млад човек ...
Иначе рецепта няма - важното е всички в схемата да са щастливи, че иначе следва драма ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...