Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Просто цената е висока, нормално е да се продава много време 

Здравейте, като регистриран потребител съм нов във форума. макар че от доста време го следя.
Напоследък се оглеждам за нова кола (малко по принуда) и съм се насочил към Е 91 320d, без особено много екстри - държа на кожата и климатроника, изцяло избягвам автоматици (фен съм на ръчкотроника
), а всичко останало е бонус. И има няколко обяви, които ми хванаха окото и са в моя бюджет, но ми е необходима помощ с тях.
Може ли ако някой има някаква информация, за някоя от колите посочени по-долу да сподели?
Благодаря предварително!
http://www.cars.bg/c1645895
http://www.cars.bg/c1635755
http://www.cars.bg/c1681974
Напоследък се оглеждам за нова кола (малко по принуда) и съм се насочил към Е 91 320d, без особено много екстри - държа на кожата и климатроника, изцяло избягвам автоматици (фен съм на ръчкотроника

Може ли ако някой има някаква информация, за някоя от колите посочени по-долу да сподели?
Благодаря предварително!

http://www.cars.bg/c1645895
http://www.cars.bg/c1635755
http://www.cars.bg/c1681974
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Гледам, че основното ти изискване е да бъде много евтина. Нищо добро няма да излезе от такава покупка, но успех! По темата, за тия коли от линковете аз пари не бих дал. По-добре прилично Е46.
Never mistake motion for action...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
вече няколко човека, които познавам си взеха 320д 163хп за 10,000лв и си ги карат месеци и нямат никакви проблеми, просто са малко по-голички...
не виждам проблем с цената на въпросните екземпляри, ако им е здрава механиката
не виждам проблем с цената на въпросните екземпляри, ако им е здрава механиката

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Leon
- старши ентусиаст
-
Познавайки дизела като понатрупа километри е малко вероятно. Аз бикновено се прецаквам като мина тънко, но ако човек е късметлия, няма лошо.
Късмета играе доста голяма роля. Аз от изчерпване на търпението и от липсата на мечтаното е46 (330Ci LCI ръчка - няма намиране!), преди време си купих доста съмнително е90 (направо си беше кофти), но за 2-те години, през които го карах, ми беше най-безпроблемната и евтина за поддръжка кола, която съм имал. 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Значи точно преди два дни приятел си прдаде Е90 320 d автомат 163 на реални 208к за 14.7к смятай тоя Пловдивски гробник, дето изглежда като кенеф на колко е.
Ако трябва да съм честен, не мисля че която и да е от 3-те коли е на под 250 000 км, просто защото имам наблюдения от личен опит как и по колко се карат колите на запад. Отделно на текущата ми кола за последните 2 години и половина вече гоня 75 000 км, и то в България, тъй че една количка на 8 години спокойно може да е на 350 000 км.
Като цяло очаквам, че ще има нещо за правене (я охладител на масло/EGR, защото хвърля антифриз навсякъде, или може би ролка на колянов вал). Искам просто да не е нещо баш за основен ремонт или да се сменя турбина. Просто търся кола която ако я взема няма да е в идеално техническо състояние, но няма и да ме остави съвсем на пътя.
Като цяло очаквам, че ще има нещо за правене (я охладител на масло/EGR, защото хвърля антифриз навсякъде, или може би ролка на колянов вал). Искам просто да не е нещо баш за основен ремонт или да се сменя турбина. Просто търся кола която ако я взема няма да е в идеално техническо състояние, но няма и да ме остави съвсем на пътя.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Колега, трудно ще се разминеш от рециклиране на турбото...
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Leon
- старши ентусиаст
-
Тия ако са на по 350к км направо са идеални. 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
dextuar написа:Колега, трудно ще се разминеш от рециклиране на турбото...
Точно това е, бюджета ти е ограничен и ако не си готов за няколко ремонта по 1000-2000 лв то не си за тази кола.
Ти се плашиш от турбото, ами ако трябва да смениш 4ри дюзи по 700-800 лв, ами демферната ти шайба щом въртиш толкова много, значи трябва да сложиш оригинал, а тя е 550 лв.
Ами съединител с маховик и притискател са ти 1000-1200 лв спрямо отстъпките.
Ами верига ето ти едни 1000 още. Просто коли в тези км и да разчиташ на късмет - аз не бих. Да случва се има късметлии дето купуват съмнителни и те карат 1-2години. Ама ти въртих по 35к на година и това иска спокойствие.
П.с. Ще дам жокер в момента в село труд (няма да кажа къщата) има е90 163 к.с. На 1 милион и 200 к км, врътната е на 160к и не бих казал, че и личи купиха я от италия за 7к лв, за 600 смениха салона и оправиха издайнически неща и дори си има ДПФ!!!!!!!!!!! ( ама с 45 гр ash все едно е каран близо 300к ) обявената цена е над 10
Относно бюджета, в момента готови имам 13-13500, затова гледам нещо, което да взема, да регистрирам и да имам някакви пари настрана готови в случай, че изкочи ремонт. Причината е точно, че карам доста. Бих изчакал някой и друг месец, за да заделя още пари, но ситуацията ме притиска и затова гледам най-бързите варианти.
Поради всички тези неща съм пуснал обявите тук, за да разбера дали някой случайно ги е поглеждал тези коли или има ли някаква допълнителна информация за тях (живее наблизо, случайно ги е оглеждал, или просто покрай някакви познати).
Иначе, наистина получих доста полезна информация от коментарите досега.
Поради всички тези неща съм пуснал обявите тук, за да разбера дали някой случайно ги е поглеждал тези коли или има ли някаква допълнителна информация за тях (живее наблизо, случайно ги е оглеждал, или просто покрай някакви познати).
Иначе, наистина получих доста полезна информация от коментарите досега.

Един приятел взе за 11 една 2007 с нави и уж беше приготвил пара за ремонти...ама от неговата кола видях как просто хвърляш пари по нея и тя не се оправя. След рециклиране на турбо ,някво промиване на отлагания по мотора ,махане на дпф и тн. разхода на масло си остава огромен и нещата отиват на ремонт на мотора,но за сега си я кара така.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Taruno написа:П.с. Ще дам жокер в момента в село труд (няма да кажа къщата) има е90 163 к.с. На 1 милион и 200 к км, врътната е на 160к и не бих казал, че и личи купиха я от италия за 7к лв, за 600 смениха салона и оправиха издайнически неща и дори си има ДПФ!!!!!!!!!!! ( ама с 45 гр ash все едно е каран близо 300к ) обявената цена е над 10
Колега, това е най-добрата реклама на М47

Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949