Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
julkata1 написа::OT: Става ми жал за горкия човек който ще събира сума време пари за мечтано БМВ и тези кокошкари ще му вземат парите и ще му продадат кола на 1 Милион и 200к км, макар и с нов салонВместо да давате жокери, карти на късмета и безполезни съвети по-добре кажете коя е автокъщата, ако има късмет купувача да прочете и да се откаже навреме.
Ползата от форума иначе е нулева, не знам дали знаете но въртенето на км е престъпление в Германия!
Не знам дали знаеш, но в Германия доволно въртят километри и не съм чул за осъдени...
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
julkata1 написа::OT: Става ми жал за горкия човек който ще събира сума време пари за мечтано БМВ и тези кокошкари ще му вземат парите и ще му продадат кола на 1 Милион и 200к км, макар и с нов салонВместо да давате жокери, карти на късмета и безполезни съвети по-добре кажете коя е автокъщата, ако има късмет купувача да прочете и да се откаже навреме.
Ползата от форума иначе е нулева, не знам дали знаете но въртенето на км е престъпление в Германия!
И въпреки всичко и там е доста честа практика особенно за автомобилите на оперативен лизинг/наем, защото има ограничения в пробега който могат да правят, и трябва да плащат повече.

Не исках да акцентирам дали, как, къде и колко се случва. Аз лично бих споделил всяка информация за пробег състояние и тн без да спестявам информация, макар и да в ущърб на някоя автокъща/търговец. Според мен докато такива практики се толерират, ще има разочаровани от марката на БМВ и не само, както и ще има много парички за сервизите, разбира се че те са най-заинтересовани от това.
В България също не съм чул за много осъдени, това прави ли престъпника по-невинен и престъплението редно?
dextuar написа:julkata1 написа::OT: Става ми жал за горкия човек който ще събира сума време пари за мечтано БМВ и тези кокошкари ще му вземат парите и ще му продадат кола на 1 Милион и 200к км, макар и с нов салонВместо да давате жокери, карти на късмета и безполезни съвети по-добре кажете коя е автокъщата, ако има късмет купувача да прочете и да се откаже навреме.
Не знам дали знаеш, но в Германия доволно въртят километри и не съм чул за осъдени...
В България също не съм чул за много осъдени, това прави ли престъпника по-невинен и престъплението редно?
Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Винаги ще има мишчици (визирам търговеца, не колегата!!!), които си заспиват спокойно от това, че са прецакали някого и са му взели паричките. Аз не мога да живея така, явно и за това ще си остана средна ръка човек, ама поне спя спокойно...

Иначе всички сме слушали такива легенди, ама ето ти проста математика:
1200000 км за 10 години прави по близо 330 км на ден... ВСЕКИ ден, без сервизи, почивки и такива.. Е не ми се вярва..
Още повече не мога да си прадставя цифра над милион на километража, не знам дали има такива деления..
Качвал съм се на таксита на по 6-7-800К км и наистина са пред разпад.. Просто няма как да замаскираш такава употреба..

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Няма как да спомена повече само защото не ми се занимава с лични нападки от самия търговец - последния път като писах за наводнената му кола бяха големи скандали и ще взема да ........... тъпата глава на някой, че не съм от най-спокойните дори друг колега от форума усмири ситуацията
А до bexim до момента съм виждал 1диничка на 800к (купувана и карана в България!!!!), три Е класи всяка над 1 мил. все коли след 2004та, 1 Е60 на 900к, 1 на 1 мил и 100к и сега тази горката Е90тка.
Иначе математиката ти не е зле, но забравяш че примерно аз миналата седмица за ЕДИН ден минах 940км и два дни по-късно още 940 км. В Европа хората като им кажеш, че отиваш на почивка на 1000 км не им се струва много, а тука на всеки, който разкажа се вайка как ги карам наведнъж.
Преди 4 години с жена ми за месец направихме 7700 км - България - Словения - Италия - Франция - Испания - Франция - Монако - Италия - фербот - Гърция - България.
Сменяш масло три пъти в година като мен и си перкаш
Турците минават ВСЯКА година по 4ри пъти Германия - Турция с автомобилите си, което са ти 3к в посока
няма таква цифра километража рестартира след 999 999.

А до bexim до момента съм виждал 1диничка на 800к (купувана и карана в България!!!!), три Е класи всяка над 1 мил. все коли след 2004та, 1 Е60 на 900к, 1 на 1 мил и 100к и сега тази горката Е90тка.
Иначе математиката ти не е зле, но забравяш че примерно аз миналата седмица за ЕДИН ден минах 940км и два дни по-късно още 940 км. В Европа хората като им кажеш, че отиваш на почивка на 1000 км не им се струва много, а тука на всеки, който разкажа се вайка как ги карам наведнъж.
Преди 4 години с жена ми за месец направихме 7700 км - България - Словения - Италия - Франция - Испания - Франция - Монако - Италия - фербот - Гърция - България.
Сменяш масло три пъти в година като мен и си перкаш

Турците минават ВСЯКА година по 4ри пъти Германия - Турция с автомобилите си, което са ти 3к в посока

Още повече не мога да си прадставя цифра над милион на километража, не знам дали има такива деления..
няма таква цифра километража рестартира след 999 999.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
Дай малко пак математика - 7700 км на 30 дена са ти 260 км на ден - пак е по-малко от милион и двеста за 10 години...
Аз също минах миналото лято за 2 месеца 9000 км, ама това е инцидент, както и при теб. Нито аз, нито ти, нито никой не би работил такава работа.. То целият ти живот ще мине в път..
За това казвам, че ми бяга логиката.
Освен, ако колата не е била такси и да се върти 24 часа без да се гаси, както казват бакшишите...
Това наистина са много, ама много единични бройки автомобили и няма как да не ги хванеш.
Най-малкото поне, докато е в гаранция би трябвало да е влизала в оторизиран сервиз и там ще се видят темповете на каране.. (не е задължително, защото гледах едно купе, което още се продава и от нова НИКОГА не беше влизала в БМВ)..
Просто си разсъждаваме
Аз също минах миналото лято за 2 месеца 9000 км, ама това е инцидент, както и при теб. Нито аз, нито ти, нито никой не би работил такава работа.. То целият ти живот ще мине в път..
За това казвам, че ми бяга логиката.
Освен, ако колата не е била такси и да се върти 24 часа без да се гаси, както казват бакшишите...
Това наистина са много, ама много единични бройки автомобили и няма как да не ги хванеш.
Най-малкото поне, докато е в гаранция би трябвало да е влизала в оторизиран сервиз и там ще се видят темповете на каране.. (не е задължително, защото гледах едно купе, което още се продава и от нова НИКОГА не беше влизала в БМВ)..
Просто си разсъждаваме

FREE SPIRIT
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Като говорите за Км да кажа и аз за 3 седмици преди навъртях над 5000км Италия - България и обратното 3250км + другото навъртяно във Бг, така че км се въртят все пак колата ми е за това не да е гледам като бащами във гаража и вика за една година 6000км 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
въпрос: 1,200,000 км , колко турбини са?
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ПП: Имам колеги от работа, които в едната посока пътуват по 100км всеки ден. А Англия не е чак толкова голяма държава

ПП2: Колата с която ме караха до летището в БГ беше на 990к - мерцедес Е класа бензин 1999г мисля че и грам не му личаха километрите. Даже му виках на човека, че колата е на 300-400к сигурно ама не и личат и като видях километража

..Bayerische Motoren Werke..

- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
vicho написа:въпрос: 1,200,000 км , колко турбини са?
Зависи, при мен на 283 000км. все още съм си с оригиналната.
Иначе относно карането.
На служебната ни Тойота въртим по 90-100к годишно само в България. Вече е на 3г. и почти 300 000км. Имала е само два ремонта като изключим масло филтри и ремъци. Лагер на главина и електрическата ръчна. Колкото повече се кара една кола, толкова е по здрава ( вечно топъл двигател ).
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
vicho написа:въпрос: 1,200,000 км , колко турбини са?
4 ри - максимум 5

- antonsgeorgiev
- Потребител
-
Като евентуален бъдещ купувач на e90, само като чета такива неща, имам чувството, че ще трябва да чакам някой колега от форума да си пусне неговата за продажба, че да съм спокоен при покупката...
- Bexim
- старши ентусиаст
-
vld написа:vicho написа:въпрос: 1,200,000 км , колко турбини са?
4 ри - максимум 5
Не са повече на брой от сегментите при бензинов мотор..

До колегата по-горе - не е така! Има и читави коли по автокъщите, просто е хубаво да се провери до колкото може преди покупка.
Гаранция никога няма - може на 100К да прави постоянно проблеми, може и някой милионник да си върти без ядове. За пореден път казвам - вземете си това, което ви е на сърце, така ремонтите няма да ви тежат (поне не толкова). Аз например сега с удоволствие си търся това-онова да си я рефреш-вам лека-полека..
Коли втора ръка са - няма как да са като нови..

FREE SPIRIT
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Bexim написа:За пореден път казвам - вземете си това, което ви е на сърце, така ремонтите няма да ви тежат (поне не толкова).

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност.
и така

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
Bexim написа:vld написа:vicho написа:въпрос: 1,200,000 км , колко турбини са?
4 ри - максимум 5
Не са повече на брой от сегментите при бензинов мотор..![]()
![]()
До колегата по-горе - не е така! Има и читави коли по автокъщите, просто е хубаво да се провери до колкото може преди покупка.
Гаранция никога няма - може на 100К да прави постоянно проблеми, може и някой милионник да си върти без ядове. За пореден път казвам - вземете си това, което ви е на сърце, така ремонтите няма да ви тежат (поне не толкова). Аз например сега с удоволствие си търся това-онова да си я рефреш-вам лека-полека..
Коли втора ръка са - няма как да са като нови..
Километрите не са критерии за качество.
Пример :
Днес си говорих с един колега където кара от служебните 184 коня Е90 фейс.
В момента е на 115к
До момента :
На 15к турбина.
На 90к чупи обтегач, къса верига и всичко на салата.
Сменяна е раздатката на екса.
Съединител и маховик са сменени.
В момента дюзите са дроб ( едвам пали топла )
И демпферната шайба е чао чао.
Всичко зависи от задкормилното устройство и поддръжката.