Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
vicho написа:Bexim написа:За пореден път казвам - вземете си това, което ви е на сърце, така ремонтите няма да ви тежат (поне не толкова).bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност.
Хубава философия - и аз подкрепям. Проблема идва от там, че за да гледаш по този начин на нещата, трябва да си си купил кола по джоба. А хората масово си надскачат възможностите, когато става въпрос за автомобили.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Точно така, а единичката от по-горе на 800к беше като кола на 200к, колегата я беше гледал като писано яйце и всичко беше като ново, никой не искаше да е купи на толкова и като я завъртяха на 190к веднага говорим в рамките на ден я купиха и не бих казал, че са купили лоша кола - 4ри нови дюзи, оригинална демферна шайба на около 50к, ново турбо - не рециклирано, а НОВО. сменявана верига на около 650к, всичко по окачването беше сменяно въобще беше изрядна.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
bai_ILIA написа:Аз му казвам, че не ми е спукан резервоара, а той пак е как по 100л на седмица еми ей така братле мен до работа и обратно ми е 280км
Колега, за пръв път чувам някой в България да работи на 280км от мястото, където живее. Правилно ли разбирам, че минаваш по 280 км на ден до работа? Най-вероятно е някакъв частен бизнес и пътуваш 1-2 в седмицата да го наглеждаш...
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Разводняваме темата, но имах колежка, която живееше в Пловдив и бачкаше в София.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
dextuar написа:bai_ILIA написа:Аз му казвам, че не ми е спукан резервоара, а той пак е как по 100л на седмица еми ей така братле мен до работа и обратно ми е 280км
Колега, за пръв път чувам някой в България да работи на 280км от мястото, където живее. Правилно ли разбирам, че минаваш по 280 км на ден до работа? Най-вероятно е някакъв частен бизнес и пътуваш 1-2 в седмицата да го наглеждаш...
да колега. пътувам 3 пъти седмично Пловдив-София понеже работя 4 дни и 1 път спя на хотел. така ще е до пролетта, когато ще има къде да спя без пари и ще мина на 2 пъти седмично, което е 40 000км на година. 3 пъти е 50 000км. Работя си нормална работа, не съм бизнесмен, но аз правя графика и се получават нещата. Много е скъпо с рейса - 28лв. общо, затова с 335d

П.С - дизелите са за каране, не за гледане. за 10-15 000км км. на година дизели се карат само в БГ. После се реве колко скъпа била подръжката на премиум моделчета НОВ ВНОС КАТО НОВА ПЕРФЕКТНА по на 350-400 000км

"Чемодан, вокзал, Москва"
Добре де, не е тука мястото ама аре кажете ми как ли не, някои ще ми определя като не минавам по 10к на година, че не мога да карам дизел и че съм селянин или бай Ганьо щото карам малко. Не говоря лично за себе си. Аз карам достатъчно и също взимам нафта на под 1.2 лв, но според мен колкото и да караш, ако намираш нафта на тънко или да караш на бензин от бензиностанцията примерно на 12-13 разход, е това е класически тапак, а не този които кара 8-9 хиляди на година и кара дизел. Какво като караш малко не можеш да си купиш хубава кола или дизелова ли? 

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
въпрос на избор колега. за едни практичен избор е едно, за други друго...всичко може - правила няма
не можеш да отречеш обаче, че много хора реват от скъпата подръжка на модерните дизели...това имам на предвид. масово се гарат гробници и после се реве...не че бензиновите не се развалят или са много по-хубави. относително е ама от дизели както се реве
аз съм виждал кола за 10 бона на кредит (БМВ Е60 КАТО НОВА) как влиза в сервиз след регистрацията и пак 4-5к кредит за ремонт...е тука гаранция и с нафта без пари нема далавера...

"Чемодан, вокзал, Москва"
Съгласен съм за премиум кола дизел, а състоянието да и е за моргата, че могат да те закопаят с ремонти. Аз като писах имах предвид конкретно баща ми. Навивам го да си вземе дизел, всеки ден минава по дваисе км в посока или 40 на ден. Кара един умрел ван киа дето харчи 13-15 и сипва на бенДЦиностанция, а аз му показвам как моята кола дава разход в града 7.2-7.5 и му давам нафта без да му искам пари, подарък. На него не му се дават пари за нова кола и му се смея всеки път с тия разходи като на АМГ ама к'во да го правя. Това ми беше мисълта, че ме е глупост да караш малко, но евтино.
Иначе като се взима кола винаги трябва да се проверява обстоятелно, не е трудно да се открият прикритите дефекти.
Иначе като се взима кола винаги трябва да се проверява обстоятелно, не е трудно да се открият прикритите дефекти.
Здравейте колеги, току що се регистрирах във форумът и се надявам скоро да стана пълноправен член, със собствено БМВ. Но преди това имам няколко въпроса, именно за Е90. Насочил съм се към това купе и ме интересува, кой двигател е най-добър? Търся бензин. Не съм с претенции за мощен мотор и затова заглеждам 318i/320i. Може ли да напишете нещо за този двигател, както и за другите. В момента съм се нагледал на един екземпляр, но само онлайн.
Ето го:
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=e321ug
Ето го:
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Колеги, дайте малко от тая нафта да купя и аз, голям балък се чувствам да зареждам за 2 кинта нафта
Може и на ЛС, (а дано, ама надали
)
П.с: Сори за офф-а
Sent from my iPhone using Tapatalk

П.с: Сори за офф-а
Sent from my iPhone using Tapatalk
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
swetlioo написа:Здравейте колеги, току що се регистрирах във форумът и се надявам скоро да стана пълноправен член, със собствено БМВ. Но преди това имам няколко въпроса, именно за Е90. Насочил съм се към това купе и ме интересува, кой двигател е най-добър? Търся бензин. Не съм с претенции за мощен мотор и затова заглеждам 318i/320i. Може ли да напишете нещо за този двигател, както и за другите. В момента съм се нагледал на един екземпляр, но само онлайн.
Ето го:
Трагедия, нестига че е най уморения мотор, че и на метан...
Нарочно не са снимали интериора, но само от снимката на навигацията става ясно че е бая износено всичко вътре, с тоя черен ауспух, 100% сместа е кофти, вероятно хаби масло...
Милионник от всякъде.
Дори не бих отишъл да го гледам на място.
Като избираш кола гледай да е в фабричен вид, да няма газификация и да не е захабена!
Тази и джантите са и менте...

Колега мен ме интересува дали е здрав и си заслужава цена качество. Не искам да върви и да се правя на състезател. Интересува ме информация за всички бензинови варианти на това купе, така че щом за теб този е трагедия, кой е правилният мотор.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
swetlioo написа:Колега мен ме интересува дали е здрав и си заслужава цена качество. Не искам да върви и да се правя на състезател. Интересува ме информация за всички бензинови варианти на това купе, така че щом за теб този е трагедия, кой е правилният мотор.
В това поколение Е90 аз не бих взел бензинов мотор.
Дизелите са далеч по рентабилни, от към КПД/дадени пари за кола и поддръжка.

swetlioo написа:Здравейте колеги, току що се регистрирах във форумът и се надявам скоро да стана пълноправен член, със собствено БМВ. Но преди това имам няколко въпроса, именно за Е90. Насочил съм се към това купе и ме интересува, кой двигател е най-добър? Търся бензин. Не съм с претенции за мощен мотор и затова заглеждам 318i/320i. Може ли да напишете нещо за този двигател, както и за другите. В момента съм се нагледал на един екземпляр, но само онлайн.
Ето го:
Само като видя търговеца и директно затварям обявата, няколко пъти съм ходил в тази автокъща и освен за морга за друго не стават колите им. Другото колегата vdl ти го е казал.
Стига де, наистина ли? А дизелите, кое е добро? 320d става ли, или колкото по-голям, толкова по-добре? Важно условие е да е седан, а в седаните масово се слага 2.0 дизел, рядко е по-големия мотор, поне в mobile.bg