Предложение за работа в банка - съвет?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Предложение за работа в банка - съвет?

Мнение от cod-cdbp » 02 Юни 2016, 9:38

От началото следя темата и вече дори веднъж написах мнение и го изтрих.
Изобщо не съм очуден от резултата. Да не казвам, че вероятно са изискали 100 документа, направили са 200 проверки, за да те назначат на някаква смешна позиция тип "момче за всичко" със смешна заплата.
Като цяло - пълна глупост са банките в държавата.
Отделно, че и сигурността им е под всякаква критика, като това го казвам от челен опит. А за сигурността са отговорни по ред закони и наредби т.е. подсъдими.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 02 Юни 2016, 10:14

Моят съвет е да бягаш надалеч от всякакви банки и работа свързана с тях. И аз съм клиент на ПИБ, но като ходя в офисите им, последната работа е да завиждам на тези, които работят там. Даже ги съжалявам, честно казано, въпреки че са усмихнати.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Потребител
Аватар

Мнение от Samoten » 02 Юни 2016, 10:32

intention написа:При положение, че сме коментирали минимум какво заплащане очаквам те ми предлагат нетно възнаграждание по-ниско със 130 лв.

Прав бях, нали? Макс 600-700лв ;)
Преди време една приятелка беше ходила на интервю за касиерка и й бяха казали 550лв чисто + през събота се работи в някакъв мол.

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 02 Юни 2016, 10:41

Аз в друга банка съм работил, също имам и познати пак по банки работили в ИТ сектора . Общо взето много работа, за не много пари, доста отровна и изнервяща атмосфера. Ако имаш железни нерви и парите те устройват отивай, единственото положително е, че се учат неща пък ти е и плюс за CVто
Не Мы такие, Жизнь такая

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 02 Юни 2016, 18:41

intention написа:Заплатата също беше далеч от санитарния минимум, за който говорехме на интервютата. При положение, че сме коментирали минимум какво заплащане очаквам те ми предлагат нетно възнаграждание по-ниско със 130 лв.
Нарочно няма да го напиша, който се интересува ще го споделя на л.с.

Не виждам причина да не напишеш с колко са те оферирали, все пак това е свободно договаряне и не си подписал декларация за конфиденциалност. :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 02 Юни 2016, 18:59

Ако имаш предишен опит и почваш директно на позицията - преценяй според заплащането.

Ако позицията е обвързана с 3-6 месечен период на обучение, колкото и розово да ти го представят, очаквай че ще бъдеш портиер, оператор копирна машина, барист, момче за всичко, абе всичко друго освен "банкер" :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 03 Юни 2016, 2:05

Някога имахме тиро-риро с една мацка, дето беше шефка в ИТ в тази банка и си спомням, че заплатата й не беше никак адекватна на позицията.
После едно приятелче, с което сме израстнали заедно, стигна до някаква много отговорна позиция, според мен по-отговорна от на тая мацка (щото тя поне си имаше екипче от ИТ-та да рестартират суичове, рутери, или поне да звънят на ъпстриймовете за да им бучат), ама заплата му беше абсурдно ниска. :censored:

Междувременно, работейки с 2 банки по друга линия (обслужвахме ги), станах свидетел на това какво е да се циганиш за един долар. Тая история е толкова тъпа, че не искам да я разказвам, дори.

Ама при тоя ми скромен опит, в един момент получих предложение за работа като ИТ в една друга банка. Нямам право да казвам коя е, и ако някой си мисли за Райфайзен Банк аз бих отрекъл, разбира се :angel: . Обаче при заплащане, което можех да си изкарвам от продажба на домати на пазара в Люлин, съответно не им станах служител.

Това всичкото го казвам, защото в днешно време, поне според мен, човек трябва да опира до работа в банка единствено и само ако няма абсолютно никаква алтернатива. Ама наистина никаква.

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 03 Юни 2016, 7:19

vixx написа:Ама при тоя ми скромен опит, в един момент получих предложение за работа като ИТ в една друга банка. Нямам право да казвам коя е, и ако някой си мисли за Райфайзен Банк аз бих отрекъл, разбира се :angel: .

:mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 03 Юни 2016, 11:33

Чист е връзваха 742 +/- 3-4 лв.

Не приех въпреки рутинното ежедневие, до болка познатото естество на работа на позицията, която заемам в момента и мерака за нещо ново - това за мен е доста ниско заплащане.

Дето се вика ножа не е до кокъл - даже не съм видял и острието още :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ще се оглеждам за нещо по-интересно и по-добро!

Благодаря Ви още веднъж!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 03 Юни 2016, 11:59

Ама ти казаха "това е повече и да искаш няма" или просто това беше първоначалното им предложение? В смисъл нямаше ли мегдан за преговори нещо? 750 си е ниско за такава позиция, както и да го погледнеш.

Аватар

Мнение от Хаос » 03 Юни 2016, 12:16

какви образование/умения се искат за позицията?
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 03 Юни 2016, 18:27

Хаос написа:какви образование/умения се искат за позицията?

https://www.jobs.bg/company/56110
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 04 Юни 2016, 13:01

като за студент без опит е позицията и заплащането, аз така го виждам
пък като натрупа човек опит идва и заплатата и отговорностите и новите длъжности
аз си спомням преди 4 години почнах на 600 лева, на 6тия месец ми я направиха 800. 3 години по-късно вадех 4-5 пъти по 600 при същия работодател. Надявам се да успея да запазя прогресията и след няколко години да вадя 4-5 пъти по сегашната си стартова заплата.
това зависи изцяло от мен, от това, което аз правя, от работата, която върша и качеството на услугата, която генерирам
много хора не разбират, че заплатата им е директно свързана с качеството на работата, която вършат

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 04 Юни 2016, 14:31

Хаос написа:много хора не разбират, че заплатата им е директно свързана с качеството на работата, която вършат

В някой сфери може и да е така, но в банките не е.
Почваш на 650-750 (нето) примерно, след 2-3 години (при добро стечение на обстоятелствата) стигаш 900 -1000 примерно и там някъде нещата приключват. Тук говоря за всички длъжности в офисите за обслужване на клиенти. Там управителят на клона стига до към 1500 - 1800, а в малките клонове (офиси), в малките населени места, не може да минат и 1200 лв.
Колкото и да си "добър професионалист", капацитет, интелигент и т.н. НЯМА как да излезеш от шаблона, за жалост.
Сега, ясно е, че в централите има много повече позиции и са малко по-специфични, та и заплатите им са други, но не са кой знае колко по-големи.
А и да не забравяме отговорностите, ядовете и таргетите, които се налагат от централите - жалка история. :roll:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 04 Юни 2016, 14:35

ми значи ще драпаш до началник клон, след което ще драпаш нагоре, настрани итн
професионалист, интелигент и капацитет който току-що завършва университет/няма опит - да бе да, като гледам какво е нивото в момента ме е срам да кажа, че и аз съм учил в същите български университети
аа, забравих, всеки иска стартова заплата 2К само защото има висше образование, иначе не си струва да им ходи на работа на робовладелците
ама като се погледне на колко изпита е преписал и колко реално продукт може да произведе от ден първи и не излиза сметката

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата