Децата по- рано или по- късно в живота?
Модератор: Общи модератори
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Децата по- рано или по- късно в живота?
Мисля, че си твърде краен, както и той
Все пак в днешния свят продължаването на рода, не е единственото, което може да ти осмисли живота ...
Щом има такива дето искат да се еВат помежду си (еднополовите демек
) и тва се счита за нормално вече едва ли не
не виждам що за проблем, е някой да няма желание да има деца ...
Има и хора дето не искат БМВ-та, тях па хич не ги разбирам ама ей на има
На мен обаче ми е много интересно автора на темата, ако има желание, да обясни как кореспондират тези неща писани от него ...

Все пак в днешния свят продължаването на рода, не е единственото, което може да ти осмисли живота ...
Щом има такива дето искат да се еВат помежду си (еднополовите демек

не виждам що за проблем, е някой да няма желание да има деца ...
Има и хора дето не искат БМВ-та, тях па хич не ги разбирам ама ей на има

На мен обаче ми е много интересно автора на темата, ако има желание, да обясни как кореспондират тези неща писани от него ...
alx написа:надявам се като започнат да се интересуват от пари да ми се качи рейтинга.
alx написа:моля?
освен отделните стаи (просто защото са разнополови и ще е куцо като станат на 7 примерно) за друго не съм съгласен. псп-та? няма такова животно. има един час телевизия детски канал ако са си написали домашните и са си свършили задълженията. лаптопи? един. стар. и го делят по 1 час на ден на сайт за игри за математика и четене. доста дрешки? няма такова животно. имат 2-размера по-големи дрешки чисти, но не задължително нови. хоби? училището им е хоби. спортове? какви по-точно? едни маратонки и една топка. ако искат хокей примерно - има си обяви за стара екипировка. частни уроци? може би частно училище. ама ако трябва да ходят на уроци- значи просто моя избор за тяхното училище не е добър.
децата знаят две и двеста. първите 18 години ще знаят 200. после всичко си идва на мястото. ако са хора на място оставям им всичко, яхвам мотора и отивам да умра някъде на спокойствие. ако не стане от тях хора- да му мислят. всичко дето имам отива по фондации. и така.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Who
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 4 throttle beast
- Детайли за колата: Cosmosschwarz
Аз съм съгласен с мнението на врачанина защото децата са като игра на рулетка може много да спечелиш може и много да загубиш виждал съм и двата вариянта... едните умни работят оправят се сами помагат на родителите... другите пропаднали пияници наркомани с по няколко визитации в ловешкия беленския и врачанския... за това всеки сам преценява рискът
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Хубаво, че можело това, можело онова, обаче това не е причина за отказ. Звучи все едно като това да не се влюбваш никога, да не заобичаш защото може и да страдаш. Да, може, но пък не усетиш ли това чувство никога, какво си усетил през живота си тогава? Говоря за любовта, която реално ни прави хора. Много велики учени дали живота си за науката са стигнали до този извод, включително и Айнщайн. Същото е и с децата. Да, личен избор, но тия "страхове" са просто оправдания на собственото нежелание и нищо повече. По тази логика сутрин не трябва да ставаш от леглото защото може да ти се случи нещо у вас, да не говорим да излизаш навън, каму ли пък с кола, особено пък с БМВ.
И нали на всеки все пак му е ясно какво щеше да е ако нямаше деца по света?
Добре, че животните нямат тези терзания, иначе да са изчезнали и те отдавна. 
Та дооооста излезнахте извън темата и е време да се припомни, че съвсем не е дали както се опита колегата да ни го натрапи според него. Ако някой го вълнува такава тема, нека си направи. Темата е КОГА.

И нали на всеки все пак му е ясно какво щеше да е ако нямаше деца по света?

Та дооооста излезнахте извън темата и е време да се припомни, че съвсем не е дали както се опита колегата да ни го натрапи според него. Ако някой го вълнува такава тема, нека си направи. Темата е КОГА.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Първия ми син се роди когато бях на 27.... сега съм на 33 - чакам втория. Ше пиша кат излезе да ви кажа кога съм плакал повече
Не е важно кога, важното е да ги има. Това е смисъла на живота бе хора!!!

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Vra4anin написа:Що не си .... гледате работата и не ме оставите да си живея личния изборАман от професори даващи наклон на еди кое си как трябва да си живее човек живота.
Всеки има право на свобода и на личен избор, а не от комунизъм и някой да му заповядва и да бъде еднакъв с другите.
Точно същото ми се върти в главата от както изникна тая тема. То дали въпроса е "кога" или "дали" е все тая, щото и в двете положения някой почва да спори и да ти обяснява как не било така, как било иначе (не конкретно тука, ами и в офлайн живота, когато се заговори за това).
В крайна сметка, желанието за дете е може би едно от най-егоистичните. Правиш го щото ти искаш. Нито има как да го питаш то иска ли, нито ако имаше щеше да го направиш. Нито те боли (и това е факт масово) дали можеш да го подсигуриш и как можеш да го подсигуриш, и до кога. Лафа е "ше се справим, нали сме заедно". Срещаш човечката до тебе и решаваш, че трябва.
И това всичкото е супер, няма нищо лошо, повечето хора наистина се справят, ама е много странно когато някой тръгне да ти обяснява, че си луд защото си си наумил да е по-късно, по-рано, никога, или пък защото си си решил, че искаш седемзнаци. Или каквато е думата там за 7 копи-пейст бебета.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Интересна теза се появи тука ... Дали детето иска да се появи на бял свят?
Ще помисля малко по въпроса преди да напиша някоя глупост
Ще помисля малко по въпроса преди да напиша някоя глупост

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Vra4anin написа:Какъв ви е проблема![]()
E как какъв?
Оффтопик си

Все едно в тема - е30 ли да си взема или е60? да влезеш и да напишеш 1 педя пост
как е по-добре да си вземе човека Хонда

Или айде да сме по близо ептем ... да кажеш, че тва да имаш кола е много скъпо,
може да ти се развали по път, да катастрофираш, да си прищипеш пръста на вратата,
да ти я одраскат или откраднат и всичко това да съсипе живота ти ...

...
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
е кво му наскачахте на човека, живота си е негов. той 1 дете е изгледал, ние останалите да му мислим 
нашите ги направихме със съпругата ми, когато аз бях на 27 и 29, тогава и двамата се почувствахме готови.
евала на колегите къде сами си ги правят

нашите ги направихме със съпругата ми, когато аз бях на 27 и 29, тогава и двамата се почувствахме готови.
евала на колегите къде сами си ги правят

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
И аз не искам деца, не ги мразя, но на тоя етап просто прекалено много обичам себе
Егоистче съм , но може и нормално да е за човек без братя и сестри. Всъщност най-много ме притеснява не детето, а семейният живот , скучното еднообразие с жената.. как все сте заедно, знаете си кътните зъби и темите за разговор са кво ще се яде довечера , и кой взе детето, секса става 1 път месечно, като пингвини.Чиста си сам, пера са и са глада + химическо, нямам кво да готвя почти (вм-нвх) или си взимам готови пържоли и неква салата.. та от домакиня нямам нужда. Дори съм сигурен че ако си гледам детето сам, ще се справям мн по-добре, отколкото няква да ми ходи по нервите и дразни. Пък и ако имаш и финанси става нещо като 2ма мъже и половина
Имам като цяло по-различно мнение от мейнстрийма , а тва че хората по природа не са моногамни и за тва брака е толкова труден и се проваля като инстанция, огромен процент от браковете се развалят и после децата го обират.
И като цяло в България е по-различно и все едно хората се опитват да се впишат в някаква норма, примерно ако на 30 си сам си стар ерген
Докато на запад си ходят по клубове и никой не ги мисли тия глупости. Кличко стана баща на 38-39 , а има кеш да изгледа малка армия от собствени копия, но си изчака както му е кеф. Всичко е индивидуално, няма правило кога да имаш дете, дали да имаш или нямаш
хората са различни и имат различни приоритети, някои кариера, други семейство, 2те наведнъж почти не се съчетават, няма как всичко да имаш, всв нещо се жертва.

И като цяло в България е по-различно и все едно хората се опитват да се впишат в някаква норма, примерно ако на 30 си сам си стар ерген

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
acer написа:...
твойта работа малко като вицовете за сина къде казва на баща си, че е педераст.
надали си тарикат и имаш къща на малибу като чичо Чарли или пък си богат като Кличко.
Всичко останало са предрасъдаци, но като отидеш някъде с детето ти, и му кажат викни дядо си да седне, ще ти стане едно хубаво и драго. Сполай си живота си е твой

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Като си от мейнстрийма не знам кво му се бъркаш на колегата
Като цяло е хубаво човек да има цели и те да са високи, ама и летенето из облаците си има минуси

acer написа:Имам като цяло по-различно мнение от мейнстрийма
acer написа:Кличко стана баща ...
acer написа:Никола Тесла дори жена не е искал че щяла му пречи, Дарвин също го е обмислял.
Като цяло е хубаво човек да има цели и те да са високи, ама и летенето из облаците си има минуси

...
Doberman_vas написа:
Примера с Кличко беше неразбран, че толкова успял човек като него и то в Германия/Сащ, нищо не му е пречело и в ранните 20 да стане баща, обаче е изчакал да се почуства готов

Иначе така е, нямам къща в Малибу, но пък поне работя работата която винаги съм желал и не се знае къде ще ме отведе

А другото не са предубеждения, a "standard narrative of human sexuality", но се съмнявам да те интересува антропологическа литература, най-вероятно четеш метро и бгмама

Последна промяна acer на 03 Юни 2016, 21:03, променена общо 2 пъти
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
След като си изказах личното мнение ,вече , и като гледам че взе да се вкарва офтопик да попитам.
Как бихте допълнили долната класация относно причините една двойка да нямат/неискат деца.:
1. Биологична - нямат физическа възможност да износват деца, стерилитет и пр.
2. Партньора има деца от друг партньор и не иска да има повече деца с настоящия
3. Кариера
4. Тежко детство в отблъскваща семейна среда
5. Егоизъм
Аз лично 5 бих го сложил на първо място.
Как бихте допълнили долната класация относно причините една двойка да нямат/неискат деца.:
3. Кариера
5. Егоизъм
- cucibg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E31 850,840 x5 4.8 is mini cooper s
Аз лично 5 бих го сложил на първо място. +1 

- nqmam_bmw
- Потребител
-
- Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;
memorex написа:След като си изказах личното мнение ,вече , и като гледам че взе да се вкарва офтопик да попитам.
3. Кариера
5. Егоизъм
Липса на пари (финансови възможности) не играе ли роля. Има хора, които не "гонят" кариера, работят нещо и (за жалост въпреки това) трудно живеят, та те отлагат "следващата крачка" за по-добри времена.