Уиндоус 10 - Необходим ли ми е ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: mega10B18

Re: Уиндоус 10 - Необходим ли ми е ?

Мнение от terziev » 03 Юни 2016, 16:35

много съм доволен от 10-ката ползвам я вече повече от 7-8 месеца, почти всичките ми машини вече са на 10, работи много по бързо от 7-ца дори и на стари машини със 2г рам.. много яко оперира със pagefile, все още не съм намерил софтуер който да не е тръгнал на 10-ка.. а 10-ка със ссд направо хварчи.. много ме кефи win+x бутон комбинацията.. нещото което ме дразни е, че не до сега не съм намерил начин, виндолса и default input language да са различни... ама не съм и се мъчил много
ps: папка линдовс.олд се маха, чрез disk cleanup
Изображение
Явор написа:всеки който прави нещо,дори и безмислено по е30 си е един вид МАНЯК ;) тоест всички са маняци под общ знаменател :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Юни 2016, 20:09

:yes: Прав си , сега се сетих че на всички OS като инсталирам им спирам ъпдейтите , заспиванията , аерото , пауър лимита, ресторето , бекъпа и всичките шитни които се самостартират и осират всичко . Понеже текущата инсталация 7цата на настолното пц е вече 2 и кусур годишна почвам да забравям какво и как ставаше :mhihi:
Изобщо нямам намерение да захващам даже , чиста инсталация на 10ка на 2 настолни и 2 лаптопа - със всичките приложения минимум 2 дена плюс неизвестен брой още проблеми с драйвери и други хемороиди . При положение че вероятно ще удължат подръжката на 7цата с още 5 години .....
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 05 Юни 2016, 1:38

Днеска сутринта го пуснах да се инсталира и като се прибрах преди малко беше готов :mhihi:
Първи впечатления. Доста ненатрапчив. Все едно съм инсталирал някакъв нов skin на седмицата. Не ми набутва постоянно интернет експлорър пред очите. Всичко си е там където си го оставих, дори букмаркове, запаметени пароли. Само ми е тъпо, че влц ми беше дефолт плейъра, сега е проявил самоинициатива и ми отваря всичко с медията. Тези дни ще кажа повече :yes:

@Vra4anin поста ти ме заинтригува, само заради теб го направих :ok:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Юни 2016, 6:59

Това да си спреш ъпдейтите на уиндоус е голяма грешка... Никога не си спирайте ъпдейтите...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 05 Юни 2016, 7:22

ogata написа:Всичко си е там където си го оставих, дори букмаркове, запаметени пароли.

Запаметяваш си паролите? :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 05 Юни 2016, 9:41

alx написа:Това да си спреш ъпдейтите на уиндоус е голяма грешка... Никога не си спирайте ъпдейтите...

Практиката ми говори друго . Аз лично слагам ъпдейтите които са с конкретната дистрибуция и после блокирам тая функция . Не искам компютъра ми да води собствен живот :mhihi: Абсолютно гарантирано изкарва повече преди да се сбози дотам че да се наложи нова инсталация и форматиране . А и не виждам някакъв проблем за домашно РС на което се играе и се гледат филми . На машина която е за работа и има ценна информация подхода е малко по-друг обаче не виждам какво ми гарантира тая функция освен че бозата става 120 GB само за 2 месеца .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 05 Юни 2016, 10:53

alx написа:Това да си спреш ъпдейтите на уиндоус е голяма грешка... Никога не си спирайте ъпдейтите...

И как по точно, след като нещо което се надгражда ( не е чиста инсталация ) В повечето случай се омазва и почва да бози. И това не е само при Windows същото е и при Android и iOS, за Linux не знам.

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 05 Юни 2016, 14:32

Като се сетя, обикновено 1-2 в годината си ги пускам ръчно, нямам нерви да ги чакам. ogata е готов, сега аз продължавам да се чудя.Да споделиш мнения :wave:

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 05 Юни 2016, 14:37

Бесен съм на уин 10-ка :banghead: Яхуу уедъра ми блокира преди месец и половина....опитах и ейч ти си уедър - но и той не върви на уиндоус 10 :bang: :bang: :bang: :bang:
А тези двете програми за времето са единствените които са с икона на екрана и стои постоянно инфо на десктопа без да се налага да влизаш през 5 стр. като на вградената тъпа програма на уин 10 програма :bang:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 05 Юни 2016, 18:19

подкрепям с две ръце. Всичко друго споменато за бозене и бла бла .... са филосфски размисли :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 05 Юни 2016, 18:37

Вие ако чакате на секюрити ъпдейти и антивирусни да ви спасят гъза при необходимост... :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 05 Юни 2016, 20:33

madafaka_donkele написа:Вие ако чакате на секюрити ъпдейти и антивирусни да ви спасят гъза при необходимост... :mhihi:

мнението ти не носи никаква стойност. Ще каже ли какво препоръчваш на нас обикновените потребители? Освен разбира се да бъдем внимателни :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 05 Юни 2016, 21:20

vlad0 написа:
madafaka_donkele написа:Вие ако чакате на секюрити ъпдейти и антивирусни да ви спасят гъза при необходимост... :mhihi:

мнението ти не носи никаква стойност.

Щото не съвпада с твойто ли :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Юни 2016, 22:02

Ти това сериозно ли го написа? :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 05 Юни 2016, 23:04

alx написа:

Ти това сериозно ли го написа? :)

не го притискай, че ще избяга...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата