Дайте мнение за водоструйка за собствено ползване!
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Re: Дайте мнение за водоструйка за собствено ползване!
От мен един глас за Бъджет, беше 200 и нещо, но ако не са ти проблем още двеста отгоре за Керхер за към 400 сигурно е по-добре
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Колеги, някой с мнение за водоструйка Лавор или Скил на промоция са в Бриколаж с 5 г. гаранция за 140 лв.?
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Аз мернах някаква водоструйка в Лидл и я натоварих в багажника. Ползвал съм я наколко пъти и съм много доволен:

Имаше 3 години гаранция, а цената... не помня точно, но нещо като 200 и някакви левове ми се върти в главата. Имаше и доста "екстри" с нея - резервоар за препарат, различни накрайници и някаква четка, а маркучът се навива на макара.

Имаше 3 години гаранция, а цената... не помня точно, но нещо като 200 и някакви левове ми се върти в главата. Имаше и доста "екстри" с нея - резервоар за препарат, различни накрайници и някаква четка, а маркучът се навива на макара.
Excellent! Steven is my name!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Забравих да кажа - преди тази лидъската имах (все още я имам на тавана) Бош Акуатак (или нешо подобно беше модела).

Отначало работеше добре, но след няколко ползвания се прецака - вътре на високото налягане има някакво клапанче, което изключва двигателя на помпата. Буталцето в тоя клапан е пластмасово, беше се строшило и помпата блъскаше постоянно, дори когато не пръскаш. Става въпрос за това тънкото нещо, 1/1/53 на схемата:

Няколко пъти я разглобявах и пробвах да лепя буталото на клапана (нищо не стана), после някакъв стругар ми направи ново бутало от бронз, сглобих го и работата се оправи. Но докато се мъчех с оня Бош, си взех новата водоструйка от Лидл и така Бош-ът замина на тавана...

Отначало работеше добре, но след няколко ползвания се прецака - вътре на високото налягане има някакво клапанче, което изключва двигателя на помпата. Буталцето в тоя клапан е пластмасово, беше се строшило и помпата блъскаше постоянно, дори когато не пръскаш. Става въпрос за това тънкото нещо, 1/1/53 на схемата:
Няколко пъти я разглобявах и пробвах да лепя буталото на клапана (нищо не стана), после някакъв стругар ми направи ново бутало от бронз, сглобих го и работата се оправи. Но докато се мъчех с оня Бош, си взех новата водоструйка от Лидл и така Бош-ът замина на тавана...
Excellent! Steven is my name!
- OkObOkO
- Потребител
-
- Кара: 1.9 TDI
- Мечтае да кара: 335d
BMW_1914 написа:Колеги, някой с мнение за водоструйка Лавор или Скил на промоция са в Бриколаж с 5 г. гаранция за 140 лв.?
Вчера закупих ето тази http://en.lavorwash.com/products/view/wave-hr-135
Днес вече я изпробвах върху сериозни мръсотии на село и съм много доволен. Има я на промоция в метро в момента.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Каква бихте предложили за почистване на фасади?

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Аз съм с каменна ограда, фасада и стълбище и ги мия доста успешно с керхер К2, използвам кръглия накрайник (не тоя дето пръска метла) и с малко повече упорство (налягането е малко ниско за чистене на камък според мен) всякаква гняс пада
Какво бихте избрали между керхер К2.14 и parkside phd 110 a1? (2рата вмомента е в лидл с комплект приставки, 3 години гаранция)
Знам, че това са най-евтините водоструйки и не очаквам чудеса от тях, нито да мия колата само с препарат.
Ще се използва повече за чистене на стълбище, фасада и тн, а от време на време автомобил.
Като цяло бях чел преди, че моделите на бош и керхер под 500 лв направо умирали след 2-3 пускания, а толкова пари не ми се дават.
За по-дългата гаранция ако трябва да я върна няколко пъти повече също не е оферта.
Поздрави
Знам, че това са най-евтините водоструйки и не очаквам чудеса от тях, нито да мия колата само с препарат.
Ще се използва повече за чистене на стълбище, фасада и тн, а от време на време автомобил.
Като цяло бях чел преди, че моделите на бош и керхер под 500 лв направо умирали след 2-3 пускания, а толкова пари не ми се дават.
За по-дългата гаранция ако трябва да я върна няколко пъти повече също не е оферта.

Поздрави
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Моя Керхер К2 си работи добре (лятото се ползва минимум веднъж седмично за миене на кола и веднъж месечно да мия оградата и стълбището като я товаря доста, минимум 2 часа ми отнема да измия камъка). Мисля, че налягането на подаваната вода е от съществено значение за нормалната работа на машинката (не само Керхер ами за всички такива машини). Лидл предлагат доста качествени неща на разумни цени и за любителска употреба са супер, пък и гаранцията им си е наистина гаранция 

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Миналата година си купих Керхер К5 - стария модел. Доволен съм за сега. Водоструйката е с алуминиев двигател и би трябвало да изкара повече. Моят съвет е да не се гледа налягането а по скоро дебита на водата. От време на време ползвам един Керхер К2 и ме хваща съклета, докато си изплакна колата. Купих наскоро маркуч за отпушване на канали, но още не съм го пробвал.
От личен опит да кажа, че съм купувал два модела Керхер и не съм доволен. Първо и двата не изкараха повече от 30-40 ползвания, второ и двата не миеха както очаквах. Само за уточнение, ако очакванията ти са да става като с водоструйките по автомивките, няма да стане! Виж ако ти се дава четири цифрена сума това е друго...
Общо взето пръскай си с маркуча и не си давай парите за глупости!
Общо взето пръскай си с маркуча и не си давай парите за глупости!

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2